LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2017 09:14

“Απολύεστε… κύριε υφυπουργέ”

«Δες το βράδυ ειδήσεις… θα παίξει ένα θέμα που σε αφορά»!

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πρώτο (απόλυση), είχε ήδη γίνει! Το δεύτερο θα ακολουθούσε! Ένας πρωθυπουργός ήταν αυτός που είπε σε υπουργό του, να δει στις ειδήσεις … την απόλυση … του υφυπουργού του--- που δεν γνώριζε το παραμικρό!

Πίσω στο μακρινό Γενάρη του `82, όταν ο Ανδρέας απέλυσε τον υφυπουργό Εξωτερικών Ασημάκη Φωτήλα… ενώ αυτός «πετούσε» για Ελλάδα, από τις Βρυξέλλες! Ο λόγος; Μα το ότι συνυπέγραψε κείμενο των Υπουργών Εξωτερικών της τότε Ε.Ο.Κ, που καταδίκαζε το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Πολωνία (Γιαρουζέλσκι).

Εμβρόντητος ο Α.Φ., γόνος ιστορικής οικογένειας, δεν βρήκε στο αεροδρόμιο το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο να τον περιμένει. «Ρωτώντας» έμαθε ότι είχε παυθεί από τα καθήκοντα του. Ο Υπουργός του Ιωαν. Χαραλαμπόπουλος… είχε μόλις μάθει τα νέα κι αυτός… από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ!

Ήταν η πρώτη - θα έμενε και ως η πλέον χαρακτηριστική- απόλυση κυβερνητικού στελέχους από τον Ανδρέα! Ο λόγος προφανής: «Κάνεις δεν μπορούσε να διαφοροποιηθεί χωρίς την άνωθεν έγκριση»! Έτσι απλά!

Δε μπορούσαν να το πιστέψουν οι εταίροι μας, πως η κοινή καταδίκη ενός πραξικοπήματος, θα είχε ως θύμα ένα κυβερνητικό στέλεχος! Και τη απόλυση, ε; Στην ιστορία έμεινε η φράση… «τον έφαγε εν πτήση»!

Αμ το άλλο, ο «μπάρμπα Γιάννης να το μάθει στις ειδήσεις! Άλλες εποχές εκείνες!

O Ανδρέας όμως είχε κάνει την επιλογή του, για εσωκομματικούς λόγους - αργότερα το 1984 θα επισκεπτόντανε τη Βαρσοβία επίσημα!

Όλα αυτά τα όμορφα… έγιναν στις 3 και 4 Γενάρη του `82 στην Αθήνα! Και έμειναν στην ιστορία!

Ο Ασημάκης Φωτήλας (1932—1997), ήταν γόνος μεγάλης και σημαντικής Καλαβρυτινής οικογένειας, με τεράστια προσφορά στον αγώνα του `21! Λαμπρός Νομικός ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του κι εξελέγη Βουλευτής το 1961 με το ΠΑΜΕ, για να προσχωρήσει στην Ένωση Κέντρου του `63. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη Βουλευτής του το 1977 κι ορίστηκε Ευρωβουλευτής το `81. Διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών στη πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα, καθώς και υφ. Προεδρίας (5/7/82—28/6/84). Τα όσα είχε βιώσει τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το κόμμα του το 1985 --- λίγο αργότερα θα ενταχθεί στη Ν.Δ.

Ο γιος του Ιάσων εξελέγη Βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ (2015), για να ανεξαρτητοποιηθεί (`16) , με τις «Κασσάνδρες» να κάνουν λόγο για επικείμενη ένταξη του στη Ν.Δ.!

Για την ιστορία, ο Ασημάκης Φωτήλας εθεωρείτο στενός συνεργάτης του Ανδρέα. Μάλιστα δε δίστασε να θυσιάσει τη βέβαιη επανεκλογή του στη Βουλή (Ν. Αχαΐας), στις εκλογές του `64 (Ε.Κ)- «παραχωρώντας την» στον Α., που για πρώτη φορά θα έθετε υποψηφιότητα! Αλλά αυτά είναι… μια άλλη ιστορία!!!

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο