LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2014 06:52

Ανεργία. Πληγή… που έχει λύση

Ανεργία. Μία λέξη, μία πληγή, μία μάστιγα… Μία όμως και η λύση. Ανάπτυξη εδώ και τώρα και επενδύσεις… χθες.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η ανεργία σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη αποτελεί μια σοβαρή «πληγή» που όσο παραμένει ανοιχτή, τόσο δημιουργεί παρενέργειες στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της κάθε χώρας αλλά και στα άτομα ως μονάδες που δεν έχουν εργασία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2014 η ανεργία λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας αφού τα ποσοστά είναι τα υψηλότερα στην ΕΕ, παρά το γεγονός ότι δείχνει δειλά σημάδια κάμψης.

Η κρίση που διανύει τον έκτο χρόνο στην χώρα μας δημιούργησε στρατιές άνεργων ανθρώπων. Νέων ανθρώπων που πέρασαν στο πανεπιστήμιο, πήραν το πτυχίο τους, συνέχισαν για μεταπτυχιακές σπουδές και μετά αναζήτησαν χωρίς επιτυχία μια εργασία στην χώρα τους. Η Ελλάδα του 2014 είναι μια χώρα ανέργων. Μια χώρα που οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν εργασία και αναγκάζονται είτε να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες και να φύγουν από τις πατρίδες τους για να βρουν εργασία κάπου αλλού είτε στο εξωτερικό.

Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι νέες, σταθερές και πλήρης θέσεις εργασίας. Οι μορφές εργασίας με τις οποίες μπορεί να απασχολείται ένα μεγάλο μέρος ειδικά νέων ανθρώπων και οι οποίες ανεβάζουν τα επίπεδα εκμετάλλευσης στα ύψη, απασχολώντας προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίας, πληρώνοντας πολύ μικρούς μισθούς ανά ώρα εργασίας ή απασχολώντας τρίωρα, τετράωρα ή περιστασιακά.

Από την άλλη μεριά βέβαια, υπάρχει και η μαύρη εργασία, ειδικά στη χώρα μας που έχει παράδοση σε αυτόν τον τύπο εργασίας. Έτσι μια έστω μικρή αύξηση της απασχόλησης δεν μπορεί να καταγραφεί άμεσα.

Αυτό που ωστόσο οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται, είναι πως η ραγδαία αύξηση της ανεργίας ήρθε σαν άμεσο αποτέλεσμα των εξαντλητικών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια ως αντίδοτο στην κρίση.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι οι λέξεις Ανάπτυξη και Επενδύσεις, δεν είναι απλά λέξεις αλλά ουσία. Ας προχωρήσουν λοιπόν με ταχύτερους ρυθμούς.

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο