LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΝΑΣΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2014 12:24

Σκοτώνει 1 στους 10 ενήλικες και το έχουμε όλοι σπίτι μας

Μιλάω για το αλκοόλ. 

ΝΑΣΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα που διαρκώς αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις και την ίδια στιγμή είναι τραγικά ανεπαρκείς οι κρατικές θεραπευτικές δομές απεξάρτησης. 

Το αλκοόλ είναι πανταχού παρόν στη ζωή μας και την επηρεάζει σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Είναι τεράστιο λάθος να νομίζουμε πως το αλκοόλ υπάρχει ως πρόβλημα μόνο τα Σαββατόβραδα.

Χωρίς να παραβλέπω το γεγονός ότι η Ελλάδα ακολουθεί και αυτή τους ευρωπαϊκούς ρυθμούς αύξησης των τοξικομανών, εκτιμώ ότι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα φτάνει και ο αριθμός των αλκοολικών ανδρών, γυναικών και εφήβων.

Το αλκοόλ γίνεται επικίνδυνο όχι μόνον όταν χρειάζεσαι μεγαλύτερη ποσότητα για να αισθανθείς καλά. Ακόμα και εάν κάθε μέρα την ίδια ώρα πίνεις ΜΟΝΟ ένα ποτηράκι είσαι αλκοολικός.  Όταν δεν μπορείς να χαλαρώσεις , να νιώσεις , να αισθανθείς , να ευχαριστηθείς και καταναλώνεις αλκοόλ για να το πετύχεις, σε κάποια στιγμή, διατρέχεις τον κίνδυνο να αρχίσεις να πίνεις περισσότερη ποσότητα κάθε φορά για να εξακολουθήσεις να βιώνεις τις συνέπειες του αλκοόλ. Αυτό μπορεί να αποτελέσει τη αρχή μιας εξάρτησης. Εάν πίνεις για να αισθανθείς καλά μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου εάν μπορείς επίσης να χαλαρώσεις χωρίς αλκοόλ.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι μπορούν να διακόψουν όποια στιγμή το αποφασίσουν. Μόνο που με αυτή την ψευδαίσθηση εξακολουθούν να πίνουν. Φυσικά μόλις παρουσιαστούν τα πρώτα προβλήματα υγείας διαπιστώνουν ότι είναι πλήρως εξαρτημένοι και η απεξάρτηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

H συχνή χρήση αλκοόλ προκαλεί εξάρτηση, σωματική και ψυχική. Η εξάρτηση από αυτή την ουσία είναι γενικά ύπουλη και μακροχρόνια.

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι είναι μία αδελφότητα ανδρών και γυναικών που μοιράζονται την πείρα, τη δύναμη και την ελπίδα για  να μπορέσουν να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό.

Μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κανείς μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να πίνει.

Δεν χρειαζόμαστε υποκατάστατα για να νιώσουμε ευτυχισμένοι. Μπορούμε και μόνοι μας!!!

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Σέρρες: Φωτιά σε χώρο εργοστασίου ξυλείας16:46Χανιά: Έχασε τη μάχη με τη ζωή η 34χρονη που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί16:28ΑΑΔΕ: Στη "σέντρα" οι μεγαλοοφειλέτες (βίντεο)16:14Λάρισα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε πυροσβεστικό όχημα15:59Ρόδος: Σύλληψη υπερήλικα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου 15:44Τουρκία: Ανησυχία για διαδοχικούς σεισμούς στην Προύσα15:29Λαύριο: Συνελήφθη Τούρκος για τον βιασμό γυναίκας σε παραλία15:14Σμύρνη: Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές - Δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμό15:00Έρευνα ΑΝΤ1: "Χρυσάφι" οι θέσεις πάρκινγκ - Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας 14:43Σάμος: Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου - Νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου (βίντεο)14:31Μαρινάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς14:17Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές14:04ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέοι διάλογοι στελεχών και αγροτών στο φως13:53Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν τα συνεργεία αυτοκινήτων (εικόνες)13:39Νομοθετική ρύθμιση λύνει το πρόβλημα δόμησης για οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους13:26Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο13:12Πειραιάς: Συνελήφθησαν ανήλικοι με "γκάμα" ναρκωτικών σε σακίδιο12:59Πως να προστατέψεις το αυτοκίνητο σου από τον ήλιο;12:45Μεταναστευτικό - Μητσοτάκης: Θα διασφαλίσουμε ότι τα σκάφη δεν θα αναχωρούν καν από τις ακτές της Λιβύης (εικόνες)12:31Μεσολόγγι: Ομόφωνα ένοχος ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου 12:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο