LATEST NEWS
 
Life /ΕκδηλώσειςΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2017 11:18

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους “Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά” ξεκίνησε

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Eξπρές των Oνείρων», γνωστό και ως «Τρένο που πάει παντού» και ταξιδεύουν στους συναρπαστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά.

Το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο και μουσείο «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν έως και τις 3 Φεβρουαρίου μικροί και μεγάλοι, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi. Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι στους μυστικούς κι αγαπημένους κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, όπου η ΔΕΘ- HELEXPO και η δημιουργική ομάδα Dream Workers, με τη συμμετοχή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, φιλοδοξούν να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους αξέχαστες εμπειρίες.

Στο άνοιγμα του θεματικού πάρκου «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» βρέθηκε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, ο οποίος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «περιμένουμε μικρά και μεγάλα παιδιά και πολύ μεγάλα παιδιά, αλλά προκειμένου να επισκεφθούν και να δουν κάτι τελείως διαφορετικό, ένα θεματικό πάρκο με την υπογραφή του Ευγένιου Τριβιζά, που θα το χαρούν όλοι, θα διασκεδάσουν και θα τους μείνει κάτι πολύ ιδιαίτερο, ευχάριστο και διασκεδαστικό, το οποίο ιδίως για τις γιορτές που πλησιάζουν, θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και για τα παιδιά και για τους μεγάλους». Προσέθεσε ότι «η ΔΕΘ-HELEXPO για ακόμα μία φορά με τα θεματικά της πάρκα θα προσφέρει κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο στον κόσμο της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής» και επισήμανε: «Περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από το αντίστοιχο που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε τους 150.000 επισκέπτες. Εδώ οι προγραμματισμένες επισκέψεις μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 50.000 και προχωράμε, και βέβαια τώρα που έρχονται οι γιορτές, οι επισκέψεις θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο γι αυτό και σκεφτόμαστε όλα τα συστήματα διαχείρισης αυτού του κόσμου».

Ευγένιος Τριβιζάς - Helexpo - Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Helexpo Maroussi, κ. Φώτης Ευρυγένης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σήμερα ξεκινάει στο Helexpo Maroussi εδώ στην Αθήνα το θεματικό πάρκο "οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά". Η Helexpo στο Μαρούσι έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια μια προσπάθεια με εκδηλώσεις, και δικές της και τρίτων. Αυτή η εκδήλωση είναι στα πλαίσια των πολλών θεματικών πάρκων που κάνει τα τελευταία χρόνια. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό και κυρίως σε παιδιά όπως το εργοστάσιο σοκολάτας το 2015-2016. Έτσι και τώρα με τους "Μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά" ευελπιστούμε πολλά παιδιά πολλές οικογένειες εδώ στην Αθήνα να έρθουν να δουν να διασκεδάσουν να περάσουν ευχάριστα».

Επίσης, ο κ. Ευρυγένης υπογράμμισε ότι «Η HELEXPO συνεχίζει την προσπάθεια αυτή γιατί θέλει να κάνει εδώ στην Αθήνα, στο εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι, ένα κέντρο και εμπορικό αλλά και κέντρο ψυχαγωγίας και προσέλευσης του κοινού της Αθήνας».

Για την έναρξη των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο Γρηγόρης Αβανίδης, project manager, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά. «Άλλωστε ποιος μεγάλος δεν θυμάται την Φρουτοπία, για παράδειγμα; Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Τα παραμύθια του Τριβιζά είναι αγαπημένα σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 15 γλώσσες έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχουν γίνει best-seller μέχρι και στην Κίνα κι αγαπιούνται από ανθρώπους κάθε ηλικίας», είπε κ. Αβανίδης και ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο αποτελεί το πετράδι του στέμματος, καθώς είναι ό,τι πιο όμορφο έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια».

Ευγένιος Τριβιζάς - Helexpo - Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Ερωτηθείς ο κ. Αβανίδης για τον χρόνο και το εργατικό δυναμικό που χρειάστηκε η συγκεκριμένη έκθεση επισήμανε ότι «η HELEXPO στον ελλαδικό χώρο είναι ο leader των θεματικών πάρκων, οπότε σε επίπεδο σχεδιασμού διαθέτει κορυφαίες δημιουργικές ομάδες κι οι χρόνοι περιορίζονται στο ελάχιστο διότι ταυτόχρονα στήνονται θεματικά πάρκα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, κάποια θεματικά πάρκα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, όπως στη Ρώμη, όπου στις 18 Νοεμβρίου ξεκινάει το εργοστάσιο σοκολάτας. Ο χρόνος είναι σχετικά μικρός για το μέγεθος την αισθητική και την οργάνωση που έχει».

Οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά»

Οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε ένα τρένο φανταστικό, σε ένα τρένο που πάει παντού και στη διαδρομή του κάνει διάφορες στάσεις ώστε παιδιά κι ενήλικες να γνωρίσουν διάφορους μυστικούς κόσμους.

Μπαίνοντας κάποιος στον εκθεσιακό χώρο σταματά στον πρώτο χώρο, στο σταθμαρχείο για να γίνει η πρώτη επιβίβαση. Επόμενη στάση η βιβλιοθήκη , μία μαγική βιβλιοθήκη όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τους εξερευνητές για όλα τα βιβλία, το συγγραφικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά. Σειρά έχει το μουσείο που λαμβάνουν χώρα αναπαραστάσεις απ' όλα τα παραμύθια που έχουν επιμεληθεί καλλιτέχνες από τη σχολή Καλών Τεχνών. Δεσπόζει το εντυπωσιακό έκθεμα του εικαστικού Γιάννη Κουτσούρη που συναντά κανείς στην αρχή της έκθεσης.

Και κάπου εκεί ξεκινά το διαδραστικότερο κομμάτι του θεματικού πάρκου. Χρώματα κι αρώματα από τη μεγάλη πλατεία της Φρουτοπίας, ένα μέρος όπου όλες οι αισθήσεις λειτουργούν από το άρωμα των φρούτων μέχρι όλους τους ήρωες που περιμένουν στα διάφορα σπίτια τους . Η αλεπού η Πουπού, η κότα η Καρλότα, ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος που βρίσκεται μέσα στο εργαστήρι του Φραγκίσκου του Φραγκόσυκου και προσπαθούν να μετατρέψουν τους μανάβηδες σε βίδες. Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτού του ταξιδιού, η έντονη διάδραση, που αποτελεί τον ξεχωριστό τρόπο που παρουσιάζονται τα παραμύθια. Σκοτεινός αλλά ιδιαίτερος ο χώρος που βρίσκεται η μάγισσα Φρικαντέλα, που μισούσε οτιδήποτε καλό και πάρα πολύ τα κάλαντα. Έχει κλέψει τις φωνές των παιδιών και τις έχει φυλακίσει σε μπαλόνια. Οι επισκέπτες όμως προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο και να απελευθερώσουν τις φωνές των παιδιών, συμμετέχοντας ουσιαστικά σε ένα μικρό escape room. Ξεφεύγοντας από την Φρικαντέλα, πηγαίνουν στα τρία μικρά λυκάκια μετά στα 33 ροζ ρουμπίνια και στη συνέχεια σε μία άλλη πλατεία με επίσης εκθέματα από έργα του συγγραφέα που λειτουργεί ως μικρό μουσείο. Έπειτα πάλι χορός και κέφι στο ζαχαροπλαστείο του Ζαχαρία και της Γλυκερίας, που κοσμείται από ζαχαρωτά και πάγκο με μαλλί της γριάς και ποπ-κορν. Ακολουθεί το τσίρκο του Μανώλη και τερματικός σταθμός το νησί των πυροτεχνημάτων όπου ζει ο συγγραφέας, και στους προτζέκτορες προβάλλονται πυροτεχνήματα που όμως μοιάζουν απίστευτα αληθινά.

Ευγένιος Τριβιζάς - Helexpo - Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Σήμερα στην έναρξη του θεματικού πάρκου «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», βρέθηκαν από νωρίς το πρωί αρκετοί μαθητές από δημοτικά σχολεία της Αττικής, παρακολουθώντας από κοντά τα αγαπημένα τους παραμύθια και τους λατρεμένους τους ήρωες. Εκατοντάδες φωνές μικρών παιδιών ακούγονταν μέσα από τις αίθουσες όπου πραγματοποιούταν η περιήγησή τους, συμμετέχοντας με τον τρόπο τους στις εξελίξεις των παραμυθιών.

Η 9χρονη Μαριλένα από το 3ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων εντυπωσιάστηκε από τη Δόνα την Τερηδόνα και τη μάγισσα Φρικαντέλα, κι όπως ανέφερε θα ξαναερχόταν στο θεματικό πάρκο γιατί ήταν μαγευτική εμπειρία. Εξίσου ενθουσιασμένη κι η 7χρονη Κάλλια από το ίδιο σχολείο. Δεν φοβήθηκε καθόλου από τη Μάγισσα Φρικαντέλα γιατί όπως είπε «είναι απλώς ένας άνθρωπος που ντύθηκε μάγισσα». Αλλά και στη δασκάλα τους την κ. Τασία, παρότι ενήλικη της άρεσε πολύ η περιήγηση στο θεματικό μουσείο. «Πρόκειται για μια δουλειά πολύ οργανωμένη με πολύ ωραία σκηνικά και πολύ προσωπικό που εξηγεί και κατατοπίζει. Πρέπει να είσαι όμως καλά ενημερωμένος για τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και εντυπωσιάστηκαν από τα σκηνικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευγένιος Τριβιζάς - Helexpo - Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Για τον χρόνο που διέθεσε σε πρόβες μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κι ο Δημήτρης, ηθοποιός στο συγκεκριμένο project, που υποδύεται τον Ζαχαρία από το Ζαχαροπλαστείο. «Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας προβών για να ανταπεξέλθουμε στους ρόλους. Έκτοτε από σήμερα μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου θα κάνουμε κάθε μέρα πρόβες, για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Το θεματικό Πάρκο «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα λειτουργεί Δευτέρα-Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, την Παρασκευή 9 π.μ.- 2μ.μ. και 5 μ.μ.- 8 μ.μ, το Σάββατο 11 π.μ. - 8 μ.μ. και την Κυριακή 11 π.μ.-7 μ.μ. Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 7 ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιχειρηματίας βρέθηκε μαχαιρωμένος στο μπάνιο του10:52Τάκης Σπυριδάκης: Η φυλακή, το αλκοόλ και… ο “Αγαπούλας”10:38Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας δεν είπε ούτε μια “συγγνώμη”10:25Πέθανε ο “ανήσυχος Ρούντι”10:13Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Πρέπει να ανοίξουν τα Βαρώσια10:00Σκύλος δηλητηριάστηκε από φόλα στην Νεάπολη09:47ΣΕΠΕ: Το bitcoin απορροφά περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από την Ελβετία09:33Τρόμος: Εμφανίστηκε πύθωνας την ώρα που έκανε μπάνιο09:19Εντοπίστηκε φορτηγό γεμάτο όπλα και πυρομαχικά09:06Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (χάρτης)08:52Τα ζώδια και η... γκρίνια!08:38Ο Μπόρις Τζόνσον παρομοίασε τον εαυτό του με τον... “Απίθανο Χαλκ”08:25Ανήλικη παρασύρθηκε από μηχανάκι (εικόνες)08:11Σεισμός στην Κρήτη07:58“Thrive” με την Ζέτα Δούκα και ξεχωριστή παρέα (εικόνες)07:44Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι07:31Πλήθος κόσμου στην συναυλία με την Άννα Βίσση στο Μάτι (εικόνες)07:17Καιρός: θυελλώδεις βοριάδες και την Κυριακή07:03Γάμος με “άρωμα” Game of Thrones (βίντεο)23:59“Συναγερμός” για την εξαφάνιση 16χρονης23:51
00:00:21"ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ": Το τρέιλερ της ταινίας22-03-2019 07:44 
00:21:33 
Η Νάταλι Θάνου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:54
00:07:56 
Ο Γ. Μαυρίδης ζητά τη γνώμη του κοινού για να κατέβει υποψήφιος22-03-2019 10:45
00:42:23 
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:11 
Ο Δημ. Μακρυνιώτης ετοιμάζει τα πιο νόστιμα αφράτα εκλέρ22-03-2019 12:34
00:24:45 
Ο Μιχ. Ιατρόπουλος στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:02 
Μακαρόνια στο φούρνο με μανιτάρια από τον Βασ. Καλλίδη22-03-2019 12:05
00:01:29 
Η Met Opera παρουσιάζει την επική «Βαλκυρία» του Βάγκνερ 21-03-2019 20:47
00:08:07 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Πρωινό22-03-2019 11:04
00:10:56 
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη20-03-2019 12:56
00:11:33 
Η Νατάσα Μποφίλιου αποκαλύπτεται στο “Πρωινό”20-03-2019 12:25
00:12:15 
Κάρρυ λαχανικών με μπασμάτι από τον Βασίλη Καλλίδη20-03-2019 11:54
00:08:22 
Η Λάουρα Νάργες, ο Μιχάλης Μουρούτσος και η αιτία του χωρισμού20-03-2019 11:18
00:02:12 
“Άναψε φωτιές” η Κόνυ Μεταξά με την φωτογράφιση της20-03-2019 11:12
00:04:40 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει μαζί με την κόρη του επί σκηνής και...“λιώνει”!19-03-2019 11:38
00:09:57 
Γιώργος Αγγελόπουλος: Είμαι αυτοδίδακτος ακόμα και στα... κορίτσια!19-03-2019 11:44
00:00:31 
Η Μπάρμπαρα Πάλβιν είναι ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret18-03-2019 12:13
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο