LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΖώδιαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2017 06:39

Τα ζώδια, το Πάσχα και τα... βαφτιστήρια τους!

Το να είσαι νονός δεν είναι μόνο πασχαλινή υπόθεση. Όμως, τι είδους νονός ή νονά είσαι ανάλογα με το ζώδιο σου;

Πάσχα - λαμπάδες

Κάθε Πάσχα εκτός από το.. αρνάκι πρωταγωνιστούν οι νονές και οι νονοί.  Η λαμπάδα, το τσουρέκι και το σοκολατένιο αυγό είναι τα καθιερωμένα δώρα για το βαφτιστήρι μας μαζί με τα παπουτσάκια  του... Μερικοί λατρεύουν την όλη διαδικασία. Παίρνουν το βαφτιστήρι από το χεράκι και απολαμβάνουν βόλτα στα μαγαζιά. Άλλοι πανικοβάλλονται και συχνά φορτώνουν την υποχρέωση στη σύντροφό τους ή στη μαμά του παιδιού...

Αλλά το να είσαι νονός δεν είναι φυσικά μόνο πασχαλινή υπόθεση. Αντίθετα είναι μια από τις πιο στενές σχέσεις που μπορεί να δημιουργήσει κανείς με ένα παιδί. Ακόμα κι αν ο ρόλος του «πνευματικού πατέρα» ή «πνευματικής μητέρας» έχει ατονήσει στην εποχή μας, υπάρχει ο ρόλος του έμπιστου ενήλικα, ενός είδος θείου ή θείας, ενός μεγάλου φίλου που θα είναι σε μόνιμη βάση κοντά στο παιδί και όχι μόνο στα τυπικά.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός έχει πολλές πιθανότητες να βαφτίσει αρκετά πιτσιρίκια. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, είναι πιθανόν μέσα στην παρόρμηση και τον ενθουσιασμό σου να κάνεις την πρόταση… όπου δεις φουσκωμένη κοιλίτσα, σε ζευγάρια φίλων και γνωστών. Άλλωστε, με τα παιδιά τα πας μια χαρά, αφού μιλάτε την ίδια γλώσσα του αυθορμητισμού, του παιχνιδιού και της τρέλας. Μπορεί να μην είσαι απόλυτα εντάξει με τα τυπικά, αλλά δημιουργείς μια όμορφη σχέση...

ΤΑΥΡΟΣ

Αν είσαι Ταύρος, ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για τον ρόλο σου σαν νονός στη διαπαιδαγώγηση του βαφτιστηριού σου. Είσαι ζεστός και τρυφερός μαζί του, νοιάζεσαι για το μέλλον του και φροντίζεις όσο σε παίρνει για την εξέλιξή του. Φτάνει βέβαια οι δικές σου απόψεις να μην έρχονται σε σύγκρουση με εκείνες των γονιών του, γιατί μπορεί μερικές φορές να ξεχνάς ότι εκείνοι έχουν τον πρώτο λόγο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος μπορεί πολύ εύκολα να κάνει ένα παιδί να τον λατρέψει, είτε είναι μωρό είτε ένας δύστροπος έφηβος. Αυτό σημαίνει ότι, αν ανήκεις στο συγκεκριμένο ζώδιο, θα έχεις μια πολύ ωραία σχέση με το βαφτιστήρι σου, σε όλες του τις ηλικίες. Κι ακόμα ευκολότερη θα είναι η επικοινωνία σας, αν το μικρούλι είναι Κριός, Λέων, Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν είσαι Καρκίνος, λατρεύεις τα πιτσιρίκια, όποια και να είναι η σχέση σου μαζί τους. Αντιμετωπίζεις το βαφτιστήρι σου με τρυφερότητα, ζεστασιά, στοργή. Ίσως και να το κακομαθαίνεις, καθώς δεν σου κάνει καρδιά να του χαλάς χατίρι. Η παρουσία σου στη ζωή του είναι σταθερή και δεν περιορίζεται στα τυπικά καθήκοντα του νονού. Μπορείς να γίνεις γι’ αυτό ένας δεύτερος μπαμπάς ή μαμά.

ΛΕΩΝ

Αν είσαι Λέων, η ύπαρξη ενός βαφτιστηριού στη ζωή σου σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος. Εννοείται πως το δικό σου βαφτιστήρι είναι το πιο υπέροχο και αξιοθαύμαστο πλάσμα, οπότε του αξίζει ό,τι καλύτερο. Θα του πάρεις τη σούπερ λαμπάδα και θα το βομβαρδίζεις με τα πιο εντυπωσιακά δώρα. Θα είσαι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις σου, ακόμα κι αν φορτώνεις τα ψώνια σε άλλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν είσαι Παρθένος, δεν υπάρχει περίπτωση να φανείς ασυνεπής σε οτιδήποτε αφορά στο βαφτιστήρι σου. Όλες σου οι υποχρεώσεις απέναντί του είναι ευλαβικά γραμμένες στην ατζέντα σου. Δίνεις μεγάλη σημασία στην πνευματική του ανάπτυξη και προσανατολίζεις προς τα εκεί το είδος των δώρων και δραστηριοτήτων που του προσφέρεις. Βέβαια αυτό δεν εκτιμάται πάντα ανάλογα, ιδίως αν το μικρό ήθελε τη λαμπάδα angry birds και όχι την οικολογική χειροποίητη που του αγόρασες.

ΖΥΓΟΣ

Αν είσαι Ζυγός, το βαφτιστήρι σου σε κάθε Πάσχα θα κρατά πάντα τις πιο καλόγουστες λαμπάδες, ακόμα κι αν θα είναι πολύ μικρό για να το εκτιμήσει. Θα έχει σοκολατένιο κουνελάκι από την νοστιμότερη βελγική σοκολάτα και θα παίρνει τα πιο ποιοτικά δώρα. Επίσης θα φροντίζεις γενικά να του ανεβάζεις το πολιτιστικό του επίπεδο, συνοδεύοντάς το στις καλύτερες παιδικές εκδηλώσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν είσαι Σκορπιός, ξέρεις να πλησιάζεις τα παιδάκια με ζεστασιά και τρυφερότητα. Κι ακόμα περισσότερο το βαφτιστήρι σου. Η πλούσια φαντασία σου είναι ο οδηγός για να εξερευνήσετε μαζί μαγικούς κόσμους. Το γνωστό σου χάρισμα να κάνεις τους ανθρώπους να σου ανοίγονται, σε βοηθά να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και να δέχεσαι σε κάποια μεταγενέστερη ηλικία εκμυστηρεύσεις που δεν κάνει ούτε στους γονείς του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι ο καλύτερος νονός, αν καταφέρει να είναι κάπως συνεπής και να μην απογοητεύει το βαφτιστήρι του με την αμέλειά του. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, τα άφθονα στοιχεία της παιδικότητας που διατηρείς σε κάνουν τον τέλειο «μεγάλο φίλο» για το πιτσιρίκι. Μαζί σου θα περνάει όμορφα σε κάθε ηλικία του, γιατί έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σαν νονός καλύπτεις με συνέπεια τις υποχρεώσεις σου, ακόμα κι αν το θέμα «τι λαμπάδα να του πάρω τώρα;» σε προβληματίζει, γιατί μπορεί να μην είσαι αρκετά κοντά στο πιτσιρίκι, ώστε να ξέρεις τι θα ήθελε… Πραγματικά, η ιδιοσυγκρασία του ζωδίου σου δεν σε βοηθά να πλησιάσεις εύκολα ένα παιδί. Και ακόμα περισσότερο αν δεν έχεις δικά σου παιδιά ή ένα σχετικό επάγγελμα, ώστε να είσαι πιο εξοικειωμένος με… αυτό το είδος. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σαν Υδροχόος τα πας μια χαρά με τα πιτσιρίκια και το να έχεις ένα για βαφτιστήρι είναι η καλύτερή σου. Καθώς δεν μένεις στα τυπικά, προσπαθείς να διατηρήσεις μια ουσιαστική σχέση με το πιτσιρίκι σε όλες τις ηλικίες του. Και το καταφέρνεις μια χαρά, γιατί είσαι ευέλικτος και ανοιχτόμυαλος. Είναι βέβαιο ότι, για το μικρό, οι ώρες που θα περνά με τον νονό ή τη νονά θα είναι για εκείνο μεγάλη απόλαυση.

ΙΧΘΥΕΣ

Ψυχικά και συναισθηματικά ο Ιχθύς βρίσκεται κοντύτερα απ’ όλα τα ζώδια στα παιδιά. Οπότε, ο ρόλος του νονού ή της νονάς σου ταιριάζει γάντι. Γίνεσαι για το βαφτιστήρι σου κάτι σαν τη νεράιδα-νονά της Σταχτοπούτας, που το μεταφέρει στα βασίλεια της φαντασίας και του κάνει όλα τα χατίρια. Χάρη στον εκδηλωτικό συναισθηματισμό σου, διατηρείς την επαφή μαζί του, ακόμα κι αν δεν το συναντάς συχνά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ζώδιαΠάσχαΝονός
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο