LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2017 06:17

Η Ιωάννα της Λωραίνης γίνεται παράσταση βωβού - σωματικού θεάτρου

Μια σατιρική εκδοχή της γνωστής ιστορίας της Ζαν ντ' Αρκ μεταφέρει στη σκηνή η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more, υπό τον τίτλο ''Joan of mArc''.

Η Ιωάννα της Λωραίνης - θέατρο

Μια παράσταση σωματικού θεάτρου με στοιχεία παντομίμας που παραπέμπει και σε βωβό κινηματογράφο ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Φούρνος, με θέμα της τη γνωστή σχεδόν σε όλους μας ιστορία της Ζαν ντ' Αρκ. Η σατιρική εκδοχή της "Ιωάννας της Λωραίνης" φέρει τον τίτλο ''Joan of mArc'' και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από την θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more.

Από το 2003 η συγκεκριμένη ομάδα διαλέγει κλασικά έργα και τα "πειράζει", προσθέτοντας μία γερή δόση από το δικό της ιδιαίτερο χιούμορ. Με μοναδικό υλικό το σώμα τους, δίνουν ένα εξαιρετικό δείγμα βωβού θεάτρου, ένα είδος παράστασης που απουσιάζει από την αθηναϊκή σκηνή.

Σύμφωνα με την ιστορία, η νεαρή Ζαν ντ' Αρκ έζησε μεταξύ 1412-1431. Πολέμησε στην πιο κρίσιμη φάση του Εκατονταετούς πολέμου μετά από ένα όραμα που είδε και στο οποίο εμφανίστηκαν μπροστά της ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, η Αγία Αικατερίνη και η Αγία Μαργαρίτα καλώντας την σε δράση.

Η Ιωάννα της Λωραίνης - θέατρο

Η παράσταση αφηγείται το ιστορικό αυτό συμβάν, κατά το οποίο η Ζαν ντ' Αρκ γίνεται αντικείμενο χειραγώγησης της Εκκλησιαστικής εξουσίας, συγκεκριμένα ενός καλόγερου από το χωριό Ντομρεμί. Ο τρόπος που γαλουχήθηκε η Ζαν, οδήγησε στην εκμετάλλευσή της ως σύμβολο σωτηρίας της Γαλλίας, για την τόνωση του εθνικού αισθήματος του λαού. Η κατοπινή της προδοσία από τα ίδια άτομα, καθιστά την ιστορία της τραγική. Παρόλα αυτά, η ομάδα Splish-Splash την παρουσιάζει μέσα από ένα άκρως κωμικό πρίσμα, σχολιάζοντας και καυτηριάζοντας τα γεγονότα, αναδεικνύοντας έτσι το επίκαιρο της ιστορίας.

Η Ιωάννα της Λωραίνης - θέατρο

Η σκηνοθεσία ανήκει στους Johnny O. και Ιωάννα Καμπυλαυκά, το σενάριο στον Johnny O. ενώ επί σκηνής εμφανίζονται οι ηθοποιοί Βασίλης Ζαϊφίδης, Ευγενία Μαραγκού, Βλάσης Πασιούδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Johnny O.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”Σήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες απο διεθνή ΜΜΕ. Τι δηλώνουν επισήμως οι ιρανικές Αρχές.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο