LATEST NEWS
 
Life /ΤαξίδιαΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2016 19:30

“Ελληνικό Πρωινό” σε Αμοργό και Σύρο

Η Αμοργός διαθέτει πλέον το 30ό πρότυπο Ελληνικού Πρωινού και η Σύρος το 31ο.

Ελληνικό Πρωινό - Αμοργός - Σύρος - Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας των προορισμών της Αμοργού και της Σύρου. Η Αμοργός πλέον διαθέτει το 30ο πρότυπο Ελληνικού Πρωινού και η Σύρος το 31ο. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα πρόσφατα στα εν λόγω νησιά.  

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης ήδη στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 780 ξενοδοχεία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά την προσεχή περίοδο. «Σε 6 χρόνια, το Ελληνικό Πρωινό, με τα 31 τοπικά πρότυπα Ελληνικών Πρωινών (Κως, Ρόδος, Νάξος, Χαλκιδική, Μαγνησία, Λέσβος, Κέρκυρα, Κρήτη -ξεχωριστές παρουσιάσεις σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι-, Σαντορίνη, Εύβοια, Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Ήπειρος, Ζάκυνθος, Φωκίδα, Λακωνία, Λευκάδα, Σίφνος, Ημαθία, Τήνος, Πάτμος, Φολέγανδρος, Σκύρος, Λήμνος, Αστυπάλαια, Αίγινα, Μύκονος, Αμοργός, Σύρος) κατόρθωσε να αναδείξει και να προτείνει προϊόντα και εδέσματα, να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες για τη σημασία της γαστρονομίας, υποβοηθώντας στη συγκρότηση της τουριστικής ταυτότητας κάθε τόπου αλλά και στην οικονομική ανάπτυξή του».

Ο υπεύθυνος του Προγράμματος Ελληνικό Πρωινό και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πίττας επισήμανε ότι το Επιμελητήριο κατάφερε, μέσα στον ερημικό γαστρονομικό ορίζοντα της ελληνικής ξενοδοχίας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα 780 ξενοδοχεία μέχρι σήμερα, εκτιμώντας ότι μέχρι τις αρχές του 2017 ο αριθμός θα έχει υπερβεί τις 1.000 μονάδες. «Είναι εμφανές ότι η ξενοδοχειακή κοινότητα έχει αγκαλιάσει το Ελληνικό Πρωινό έτσι ώστε να θεωρείται ως ένα από τα πιο γνωστά brand name της ελληνικής γαστρονομίας. Τριανταμία περιοχές της χώρας έχουν δημιουργήσει το τοπικό τους Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού, ενώ εκατοντάδες παραγωγοί, ξενοδόχοι και σεφ που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις αυτές πείστηκαν και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τις τοπικές συνταγές», προσθέτει ο κ. Πίττας.

Ελληνικό Πρωινό - Αμοργός - Σύρος - Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδας

Οι Εκδηλώσεις

Στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου της Ερμούπολης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού της Σύρου «Syros Greatings», το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε στο κοινό των Κυκλάδων το Ελληνικό Πρωινό Σύρου. Αναφερόμενος στον θεσμό  ο κ. Πίττας τόνισε ότι, «χάρις στην εξαιρετική προετοιμασία, την έμπνευση και την προσπάθεια μιας μεγάλης ομάδας συνεργατών, η Σύρος κατάφερε να κάνει την διαφορά – συντελούντως καθοριστικώς και της ατμόσφαιρας του μεγαλοπρεπούς νεοκλασικού κτιρίου – και να αποτελέσει την καλύτερη παρουσίαση που έγινε μέχρι σήμερα». Την εκδήλωση προσφώνησε η περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Χριστιάνα Παπίτση και αποφώνησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσος.

Ακολούθως στην εκδήλωση παρουσιάστηκε πλήθος τοπικών προϊόντων καθώς και των τοπικών πιάτων από τα οποία ξεχώρισαν, τα ροφήματα από μολοποχολούλουδο με μέλι, ο σμυρναίικος καφές με ταχίνι, το τυράκι του Πρέκα με το μάραθο, τις λούζες και τα λουκάνικα, αλλά και το φασκόμηλο με ταχίνι, ο σφάχτης, το ψαθούρι, τα σταφύλια με κοπανιστή, το κατσικίσιο τυρί με μαστίχα και σάλτσα μελιού, οι φρισούρες, το χαλβαδάτο, το ντεκότο, το τιριτιτίμ, η στραπατσάδα με ποσέ αβγό, αλλά και η γλυκιά στραπατσάδα με ντοματίνια απανωσυριανά.

Ελληνικό Πρωινό - Αμοργός - Σύρος - Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδας

Στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στην Αιγιάλη, ένα από τα πρώτα ελληνικά ξενοδοχεία που υιοθέτησαν το Ελληνικό Πρωινό στην Αμοργό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Δήμος Αμοργού για το Ελληνικό Πρωινό Αμοργού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ιδιαίτερες Αμοργιανές γεύσεις.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμοργού Νικόλαος Φωστιέρης, και πλήθος τοπικών φορέων, εκπροσώπων των ξενοδόχων και των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και παραγωγών. Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Πρωινό Αμοργού ήταν:

•           σπιτικές μαρμελάδες (καρπούζι, πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ),

•           ελιόψωμα και σταφιδόψωμα από τον Φούρνο του Νίκου Βασσάλου της Λαγκάδας,

•           παστέλια, λουκούμια, ψημένη ρακί από τον Αντώνη Βεκρή της εταιρείας Αμόργιον,

•           παραδοσιακά τυριά Αμοργού (γραβιέρα, μελίχλωρο, μυζήθρα) από τους τυροκόμους Βλαβιανό Γιώργο και τον γιο του Λεωνίδα,

•           παστέλι, ρυζόγαλο, λουκούμια, ανεβατές τηγανίτες, ξεροτήγανα, τυρόπιτες, κουραμπιέδες, μπάρες δημητριακών με μέλι, αμοργιανή μυζήθρα και ελιές από το ζαχαροπλαστείο Μέλι και Κανέλα,

•           και τέλος ξεροτήγανα, λουκουμάδες, τηγανίτες, μέλι, χορτόπιτες, τυρόπιτες, ψωμάκια με σουσάμι, μεθυσμένα αμοργιανά, μαρμελάδες, αμοργιανές ομελέτες, αυγά αμοργιανά, αμοργιανά τυριά, αμοργιανοί παύλοι (ντακάκια), σοκολατόπιτες, κέικ, ραβανί, πάστα φλώρες, πορτοκαλόπιτες, σύκα ξερά, αμύγδαλα και καρύδια, που ετοίμασε το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa.

Ελληνικό Πρωινό - Αμοργός - Σύρος - Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδας

Η συγκέντρωση έκλεισε με μια συζήτηση όλων των συμμετεχόντων με τον επικεφαλής του Ελληνικού πρωινού και μέλος του ΔΣ του Ξ.Ε.Ε. Γιώργο Πίττα, όπου περιγράφηκαν οι διαδικασίες ένταξης των ξενοδοχείων στο Ελληνικό Πρωινό και οι προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει το νησί για να αναπτυχθεί ως γαστρονομικός προορισμός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07
00:00:21"ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ": Το τρέιλερ της ταινίας22-03-2019 07:44 
00:21:33 
Η Νάταλι Θάνου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:54
00:07:56 
Ο Γ. Μαυρίδης ζητά τη γνώμη του κοινού για να κατέβει υποψήφιος22-03-2019 10:45
00:42:23 
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:11 
Ο Δημ. Μακρυνιώτης ετοιμάζει τα πιο νόστιμα αφράτα εκλέρ22-03-2019 12:34
00:24:45 
Ο Μιχ. Ιατρόπουλος στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:02 
Μακαρόνια στο φούρνο με μανιτάρια από τον Βασ. Καλλίδη22-03-2019 12:05
00:01:29 
Η Met Opera παρουσιάζει την επική «Βαλκυρία» του Βάγκνερ 21-03-2019 20:47
00:08:07 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Πρωινό22-03-2019 11:04
00:10:56 
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη20-03-2019 12:56
00:11:33 
Η Νατάσα Μποφίλιου αποκαλύπτεται στο “Πρωινό”20-03-2019 12:25
00:12:15 
Κάρρυ λαχανικών με μπασμάτι από τον Βασίλη Καλλίδη20-03-2019 11:54
00:08:22 
Η Λάουρα Νάργες, ο Μιχάλης Μουρούτσος και η αιτία του χωρισμού20-03-2019 11:18
00:02:12 
“Άναψε φωτιές” η Κόνυ Μεταξά με την φωτογράφιση της20-03-2019 11:12
00:04:40 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει μαζί με την κόρη του επί σκηνής και...“λιώνει”!19-03-2019 11:38
00:09:57 
Γιώργος Αγγελόπουλος: Είμαι αυτοδίδακτος ακόμα και στα... κορίτσια!19-03-2019 11:44
00:00:31 
Η Μπάρμπαρα Πάλβιν είναι ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret18-03-2019 12:13
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο