LATEST NEWS
 
Life /Lifestyle /

Ελληνικός τελικός

Δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2015 18:40

World Class Bartender of the Year 2015 ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος

Μετά από έναν συναρπαστικό ελληνικό τελικό, ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος κέρδισε το πρώτο βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό του Κέιπ Τάουν.

World Class Bartender of the Year 2015 - ελληνικός τελικός

Ο πολυαναμενόμενος ελληνικός τελικός του World Class, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου θεσμού του mixology παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στο Ark, το «καυτό» new entry της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του bartending, o Μανώλης Λυκιαρδόπουλος από το Theory Bar επικράτησε των 12 φιναλίστ, κερδίζοντας άξια τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα Bartender για το 2015.

Η παρουσιάστρια της λαμπερής βραδιάς, Λυδία Παπαϊωάννου, ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με το retro-chic χαρακτήρα που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα, μεταδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο την αίγλη της εποχής!

Για ακόμα μια φορά, η καρδιά του ελληνικού mixology χτύπησε δυνατά με τους 12 φιναλίστ να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επιχειρώντας να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό μέσα από μια σειρά ιδιαίτερων, απαιτητικών και εντυπωσιακών δοκιμασιών.

World Class Bartender of the Year 2015 - ελληνικός τελικός

Οι δοκιμασίες του τελικού ήταν βασισμένες στις τάσεις που επικρατούν σήμερα στον τομέα του bartending. Μέσα από τις δοκιμασίες αυτές αξιολογούνται σε βάθος πτυχές που συνθέτουν τον κορυφαίο bartender, ιδιαίτερες ικανότητες όπως η ταχύτητα, ο αρμονικός συνδυασμός με φαγητό, η φαντασία και η δημιουργικότητα, αλλά και ο σημαντικός παράγοντας της επικοινωνίας του bartender με το κοινό του.

Τρία από τα σπουδαιότερα ονόματα του χώρου παγκοσμίως, αξιολόγησαν τις προσπάθειες των 12 φιναλίστ στη διάρκεια του ελληνικού τελικού. Ο Spike Marchant, Global Βrand Ambassador του World Class, ο Charles Joly, Παγκόσμιος νικητής του World Class για το 2014 και ο Marian Beke, αναγνωρισμένος bartender παγκοσμίως με αρκετά επιτυχημένα projects στο πλούσιο βιογραφικό του, όπως το Nightjar στο Λονδίνο, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα bar του κόσμου.

Ο τελικός, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας με τους 12 φιναλίστ να διαγωνίζονται στη δοκιμασία “Speed & Balance” μια γνώριμη πλέον δοκιμασία ταχύτητας, όπου οι φιναλίστ κλήθηκαν να δημιουργήσουν 6 cocktail σε χρόνο λιγότερο από 8 λεπτά, κάτι που και μόνο στο άκουσμά του φαίνεται ακατόρθωτο. Στη συνέχεια ακολούθησε η δοκιμασία “Sips & Bites”, που είχε ως σκοπό να αναδείξει τη δημιουργικότητα, τη γνώση και τη φαντασία των bartender όσον αφορά στη σχέση cocktail και φαγητού. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν δύο cocktail, τα οποία έπρεπε να ταιριάζουν σε απόλυτη γευστική αρμονία, με αντίστοιχο αριθμό πιάτων της επιλογής τους, μέσα από έναν κατάλογο πιάτων που τους ήταν εκ των προτέρων γνωστός, αλλά και  μια ποικιλία πιάτων που τους παρουσιάστηκε εκείνη τη στιγμή.

World Class Bartender of the Year 2015 - ελληνικός τελικός

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης δοκιμασίας, σειρά είχαν οι κριτές με το δύσκολο έργο της βαθμολόγησης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από την ισοβαθμία της τρίτης και τέταρτης θέσης με την ανάδειξη τεσσάρων έναντι τριών φιναλίστ, που θα συνέχιζαν στην τελική δοκιμασία “The Time Traveller”.

Το κοινό είχε συγκεντρωθεί στην κεντρική αίθουσα, καθώς ήταν η στιγμή που όλοι περίμεναν εναγωνίως. Η ανακοίνωση των τεσσάρων φιναλίστ που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από τις πρώτες δύο δοκιμασίες της ημέρας και θα συνέχιζαν την πορεία τους για τη διεκδίκηση του πολυπόθητου εισιτηρίου για το Κέιπ Τάουν, ήταν γεγονός! Οι τέσσερις φιναλίστ: η Δήμητρα Αντωνακοπούλου (360 Cocktail bar, Αθήνα) ο Νίκος Αρσλάνογλου (Shark bar, Θεσσαλονίκη), ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Theory bar, Αθήνα) και ο Νίκος Μπάκουλης (The Clumsies bar, Αθήνα).

World Class Bartender of the Year 2015 - ελληνικός τελικός

Οι 4 φιναλίστ ήταν απόλυτα έτοιμοι να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας τους. Όμως είχαν ακόμα ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο, το οποίο έπρεπε να ξεπεράσουν, την τρίτη και τελευταία δοκιμασία του τελικού. Η δοκιμασία “The Time Traveller” έφερε τους bartender μπροστά… στο μέλλον. Επιστρατεύοντας μελλοντικές τάσεις, επιστημονική φαντασία, νέες  τεχνικές μαγειρικής, την τεχνολογία, φουτουριστικά σκεύη σερβιρίσματος και ό,τι άλλο μπορούσαν να φανταστούν, οι φιναλίστ κλήθηκαν να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή από το martini του μέλλοντος, χρησιμοποιώντας ως βάση το premium gin, Tanqueray No. TEN.

World Class Bartender of the Year 2015 - ελληνικός τελικός

Στην τελική αυτή δοκιμασία, το “Spiral Martini” ήταν η φουτουριστική εκδοχή του The Time Traveller μαρτίνι, όπως αυτό ετοιμάστηκε από το Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, ο οποίος ήταν αυτός που και στις 3 συνολικά δοκιμασίες του ελληνικού τελικού συγκέντρωσε την υψηλότερη αθροιστικά βαθμολογία και κέρδισε έτσι τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα Bartender για το 2015.

«Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, η διάκριση αυτή αποτελεί την πιο ξεχωριστή στιγμή για τη μέχρι τώρα πορεία μου στο χώρο του bartending!» δήλωσε ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Και πρόσθεσε: «Το να κερδίζεις τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα bartender είναι κάτι το μοναδικό αφού το επίπεδο είναι πραγματικά πάρα πολύ υψηλό. Με χαροποιεί ιδιαιτέρα γιατί αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά και προσπάθεια που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια αλλά και η μελέτη γύρω από τις τάσεις του mixology για να τα καταφέρω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Ανυπομονώ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του World Class στο Κέιπ Τάουν και ελπίζω να φέρω το μεγάλο βραβείο πίσω στο σπίτι!».

World Class Bartender of the Year 2015 - ελληνικός τελικός

Τα ανατρεπτικά και εμπνευσμένα cocktail που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του ελληνικού τελικού του WORLD CLASS περιέχουν κορυφαία spirits από την εξαιρετική συλλογή των RESERVE BRANDS της DIAGEO – KETEL ONE® βότκα, CÎROC® βότκα, TANQUERAY® No. TEN™ τζιν, τεκίλα DON JULIO®, ρούμι ZACAPA®, JOHNNIE WALKER® GOLD LABEL RESERVE™ Blended Scotch Whisky, JOHNNIE WALKER® PLATINUM LABEL™ Blended Scotch Whisky και JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™ Blended Scotch Whisky, τα Classic Malts (Cardhu 12, 15 & 18 ετών, Talisker 10 ετών, Talisker Skye & Talisker Port Ruighe) και το αμερικανικό Bulleit whiskey (Bulleit Βourbon & Bulleit Rye).

Πλέον, ο μεγάλος νικητής Μανώλης Λυκιαρδόπουλος ετοιμάζει τις βαλίτσες και τα shakers του, για τον παγκόσμιο τελικό του World Class, στο Κέιπ Τάουν. Εκεί, στο μακρινό Νότιο ημισφαίριο στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η «συνάντηση» των 50 και πλέον κορυφαίων bartender του πλανήτη, όπου μέσα από μία σειρά απαιτητικών δοκιμασιών κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, θα διεκδικήσουν τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2015. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες του Μανώλη στον παγκόσμιο τελικό, καθώς και όλες τις εξελίξεις για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015, μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook: www.facebook.com/worldclassgreece αλλά και από τo hashtag #worldclassgreece.

World Class Bartender of the Year 2015 - ελληνικός τελικός

Για το WORLD CLASS των RESERVE Brands της DIAGEO:

Το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό του κλάδου διεθνώς, που στόχο έχει να μεταμορφώνει και να εξελίσσει την εμπειρία της γεύσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις για την κουλτούρα των cocktail και διοχετεύοντάς τις στα καλύτερα bars παγκοσμίως. Βασικός κορμός της διοργάνωσης είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προβολής, μέσω συνεργασιών με gurus του κλάδου, με top bar στον κόσμο και με media, γεγονός που κάνει το World Class των Reserve Brands της Diageo, τον θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.

Οι νικητές του διαγωνισμού στηρίζονται από ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του World Class TV Show που πέρσι προβλήθηκε σε περισσότερες από 152 χώρες και σε τηλεοπτικά κανάλια όπως τα RTL 5, το Acht, το The Food Network, το Fox Traveller, το GNT, το DirecTV και το Travel Channel. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής εντάσσεται και το WORLD CLASS™ 50: The Definitive Drinking Guide 2013 (http://definitivedrinkingguide.com), ένας ξεχωριστός οnline οδηγός με τις προτάσεις των 50 φιναλίστ bartenders, που διακρίθηκαν στον περσινό παγκόσμιο τελικό του World Class. Από το 2009 μέχρι και σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από μία και μόνο εταιρία και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 17.000 ταλαντούχους bartender.

Για τη Diageo Hellas:

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα».

Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, η Tequila Cuervo, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Cliquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας.

Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά μας, από τη λέξη «υπεύθυνα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γλυφάδα: Καρχαριοειδές εμφανίστηκε στην παραλία (εικόνες)23:59Ρέθυμνο: Τουρίστας πέθανε στο ξενοδοχείο23:49Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στη Ράφα (βίντεο)23:38Δωρεά οργάνων: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της23:25Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη Δύση23:12Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58Ενδομητρίωση: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας;22:45Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Τι προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ 22:31Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε22:18Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίου22:04Eύβοια - Τροχαίο: “Τούμπαρε” αυτοκίνητο με μητέρα και μωρό (εικόνες)21:51Μάρλεν Ντίτριχ: Η Γερμανίδα που κατέκτησε τον κόσμο 21:37Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52
00:00:21"ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ": Το τρέιλερ της ταινίας22-03-2019 07:44 
00:21:33 
Η Νάταλι Θάνου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:54
00:07:56 
Ο Γ. Μαυρίδης ζητά τη γνώμη του κοινού για να κατέβει υποψήφιος22-03-2019 10:45
00:42:23 
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:11 
Ο Δημ. Μακρυνιώτης ετοιμάζει τα πιο νόστιμα αφράτα εκλέρ22-03-2019 12:34
00:24:45 
Ο Μιχ. Ιατρόπουλος στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:02 
Μακαρόνια στο φούρνο με μανιτάρια από τον Βασ. Καλλίδη22-03-2019 12:05
00:01:29 
Η Met Opera παρουσιάζει την επική «Βαλκυρία» του Βάγκνερ 21-03-2019 20:47
00:08:07 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Πρωινό22-03-2019 11:04
00:10:56 
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη20-03-2019 12:56
00:11:33 
Η Νατάσα Μποφίλιου αποκαλύπτεται στο “Πρωινό”20-03-2019 12:25
00:12:15 
Κάρρυ λαχανικών με μπασμάτι από τον Βασίλη Καλλίδη20-03-2019 11:54
00:08:22 
Η Λάουρα Νάργες, ο Μιχάλης Μουρούτσος και η αιτία του χωρισμού20-03-2019 11:18
00:02:12 
“Άναψε φωτιές” η Κόνυ Μεταξά με την φωτογράφιση της20-03-2019 11:12
00:04:40 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει μαζί με την κόρη του επί σκηνής και...“λιώνει”!19-03-2019 11:38
00:09:57 
Γιώργος Αγγελόπουλος: Είμαι αυτοδίδακτος ακόμα και στα... κορίτσια!19-03-2019 11:44
00:00:31 
Η Μπάρμπαρα Πάλβιν είναι ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret18-03-2019 12:13
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο