LATEST NEWS
 
Life /Γενικά /

Ψυχαγωγία

Δημοσίευση: 01 Μαΐου 2015 00:21

5+1 προτάσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Το πιο… λουλουδάτο τριήμερο του χρόνου είναι προ των πυλών! Κάντε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και βγείτε έξω διαλέγοντας μία από τις παρακάτω προτάσεις.

Προτάσεις ΣΚ - σύνθεση

H φετινή Πρωτομαγιά πέφτει Παρασκευή κι αυτό για πολλούς σημαίνει μια μοναδική ευκαιρία για τριήμερο χαλάρωσης και διασκέδασης. Αν ανήκετε σε αυτούς που θα μείνουν στην Αθήνα μην ανησυχείτε! Μπορείτε και εσείς να πιάσετε το Μάη και να κάνετε ανοιξιάτικες βόλτες στον κλεινόν άστυ, καθώς οι προτάσεις διασκέδασης και αναψυχής είναι πολλές… Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Φτιάξτε μαγιάτικο στεφάνι με τον Δήμο Αθηναίων

Πρωτομαγιά - Αθήνα

Γνωρίζατε ότι η ιστορική ονομασία της πλατείας Αμερικής –της γνωστής πλατείας της Πατησίων- είναι «πλατεία Ανθεστηρίων»; Δεν υπήρχαν καθόλου σπίτια γύρω της κι εκεί γιορταζόταν η Πρωτομαγιά. Αυτή την Πρωτομαγιά, λοιπόν, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων καλεί τους κατοίκους Αθηνών (και περιχώρων, γιατί όχι;) να φτιάξουν στεφάνια, πλημμυρίζοντας την -πολύπαθη- περιοχή χρώματα κι αρώματα. Το κάλεσμα για τα μαγιάτικα στεφάνια είναι στις 11 το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ακολουθεί μουσική εκδήλωση (με ελεύθερη είσοδο) ονόματι «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης».

Βόλτα στο πιο... λουλουδάτο σημείο της Αθήνας

Κηφισιά - Ανθοκομική Έκθεση

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, σας προσκαλεί για 61η φορά να βολτάρετε ανάμεσα σε πολύχρωμα κι εξωτικά άνθη και καλλωπιστικά φυτά σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος». Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι, μέχρι τις 10 Μαΐου έχουν την ευκαιρία -με το συμβολικό ποσό του 1,5 ευρώ- να περιηγηθούν στους χώρους της έκθεσης ανάμεσα σε περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων. Ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα στην υπαίθρια κουζίνα, εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Άλσος παράλληλα με την Έκθεση, καθιστώντας κάθε γωνιά της ενδιαφέρουσα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη

Προτάσεις ΣΚ - Σάκης Ρουβάς - Αξιον Αστί

Το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει το διαχρονικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί», σε μια συναυλία ήδη πολυσυζητημένη, με υπέρμαχους, αλλά και πολέμιους.

Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 2 Μαΐου στις 21:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και εκτός από το Σάκη στη σκηνή θα ανέβουν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος (αφηγητής) και η Orchestra Mobile υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Η συναυλία θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και για την επέτειο για τα 90 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου έλληνα συνθέτη, ο οποίος έζησε ένα μεγάλο μέρος των νεανικών του χρόνων στη Νέα Σμύρνη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κοντσέρτο της Ευρώπης ΚΑΙ στον Κήπο 

Προτάσεις ΣΚ - Κοντσέρτο της Ευρώπης ΚΑΙ στον Κήπο

Καλά τα νέα για μουσική απόδραση «εντός των τειχών» το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς. Το Μέγαρο ανοίγει τον Κήπο του στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει σε απευθείας αναμετάδοση, το το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τον Σερ Σάιμον Ρατλ με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Kαθώς τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν ήδη από την πρώτη ημέρα της προπώλησης, η διοίκηση του Μεγάρου έλαβε την απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας στον Κήπο. Ιδανική ευκαιρία για να συνδυάσουμε την πρωτομαγιάτικη βόλτα μας με καλή μουσική. Η αναμετάδοση ξεκινάει στις 12 (όπως άλλωστε και η συναυλία ). Καλό πάντως θα ήταν να βρίσκεστε εκεί αρκετά νωρίτερα.

ΘΕΑΤΡΟ

Άπαιχτος Κλάιστ από τον Ακύλα Καραζήση

Προτάσεις ΣΚ - Άπαιχτος Κλάιστ

«Σεισμός στη Χιλή» είναι ο τίτλος του έργου του Χάινριχ φον Κλάιστ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ακύλα Καραζήση στη σκηνή του «Bios». Ο μεγάλος ρομαντικός ποιητής και δραματουργός του 19ου αιώνα έγραψε τη νουβέλα αυτή το 1807 μέσα στη φυλακή, με πρωταγωνιστές τον Χερώνυμο και τη Γιοζέφα, δύο ερωτευμένους οι οποίοι απελευθερώνονται μέσα στην αναταραχή που ακολουθεί το μεγάλο σεισμό του 1647 στη Χιλή και βρίσκουν καταφύγιο σε μια εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως έχει απομείνει όρθιο. Το κείμενο παρουσιάζεται χωρίς καμία διασκευή, αυτούσιο, από οχτώ νέους ηθοποιούς, απόφοιτους του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών, τους οποίους ξεχώρισε ο έμπειρος ηθοποιός και σκηνοθέτης. (Πρεμιέρα: 30/4 )

Το θεατρικό ταξίδι του «Νεκρού ταξιδιώτη»

Προτάσεις ΣΚ - Το θεατρικό ταξίδι του Νεκρού ταξιδιώτη

Η Δέσποινα Κούρτη και ο Άρης Τρουπάκης συναντούν στη σκηνή του Skrow τον «Νεκρό ταξιδιώτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Για πλάσματα που πλανεύτηκαν από τη θάλασσα, για ναυτικούς που χάθηκαν στα νερά της και ξεβράστηκαν στην στεριά μας μιλά ο Σκιαθίτης πεζογράφος στο αριστουργηματικό διήγημά του «Νεκρός ταξιδιώτης». Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911 ) μίλησε για την ελληνική φύση, τις μικροχαρές και τα δράματα της ζωής όπως κανείς άλλος και το ποιητικά υπερβατικό συναίσθημα και το ήθος του έρχονται αυτή τη στιγμή να ξορκίσουν τη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε. Ο Άρης Τρουπάκης υπογράφει και τη θεατρική διασκευή του διηγήματος και ποντάρει σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια του μουσικού Αντώνη Μοσχούτη. (Πρεμιέρα: 2/5 )

ΣΙΝΕΜΑ

Νέες ταινίες - σύνθεση

«Mommy», «1001 γραμμάρια», «Γυναίκα από χρυσό», «Εκδικητές: η εποχή του Ultron», «Araya» οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη.

ΕΚΔΡΟΜΗ

Πρωτομαγιάτικες… βουτιές εντός των τειχών!

Παραλία - Ακτή

Κατάλληλος για εκδρομές και για τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Τα νησάκια όμως βγαίνουν εκτός προγράμματος την Παρασκευή, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που εξήγγειλε η ΠΝΟ. Πάρτε, λοιπόν, το αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε προς:

Λεγραινά

Προτάσεις ΣΚ - Παραλίες - Λεγραινά

Είναι σαφώς η μεγαλύτερη, ίσως και η ωραιότερη, παραλία της αττικής ακτογραμμής. Ξεχωρίζει για την ανοιχτόχρωμη, ψιλή άμμο, τα γαλανά νερά, την έκτασή της και τον κόσμο που… λάμπει διά της απουσίας του, ακόμη και κάποιες μέρες του Αυγούστου, πόσο μάλλον στα μέσα Μαΐου. Αυτό το τελευταίο ίσως να οφείλεται στην –μεγάλη, αν και όχι απαγορευτική– απόσταση που τη χωρίζει από την Αθήνα. Θα τη βρείτε λίγο μετά το 60ό χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, στα όρια του Δήμου Λαυρίου. Στην πρώτη βουτιά, θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η απόσταση που διανύσατε άξιζε τον κόπο. Αν συμφωνείτε και στο ότι οι ξαπλώστρες/ ομπρέλες/ καντίνες σκοτώνουν την φυσική ομορφιά, μόλις βρήκατε τον παράδεισό σας.

Χάρακας

Προτάσεις ΣΚ - Παραλίες - Χάρακας

 Χρυσαφένια άμμος, καθαρά νερά, αρκετά μεγάλη έκταση και απουσία οποιασδήποτε «αξιοποίησης» θα χαλούσε το τοπίο. Ο Χάρακας είναι αρκετά απομακρυσμένος, αν και όχι τόσο όσο τα Λεγραινά, και η σύμβαση περισσότερη οδήγηση - καλύτερη παραλία τηρείται και εδώ στο έπακρο. Θα τον βρείτε στην κατεύθυνση προς Σούνιο, πλησιάζοντας τα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας, και θα τον αναγνωρίσετε από την πινακίδα στο αριστερό σας χέρι που γράφει «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που θα συναντήσετε ελάχιστα μέτρα παρακάτω, στα δεξιά του δρόμου, και διαλέγετε ένα σημείο χωρίς βραχάκια μέσα στο νερό για να βουτήξετε.

Πόρτο Ράφτη

Προτάσεις ΣΚ - Παραλίες - Πόρτο Ράφτι

Τρεις παραλίες, τρεις προτάσεις για μαγιάτικες βουτιές: εξαιρετικά νερά στον Άγιο Σπυρίδωνα και την Αγία Μαρίνα, ρομαντζάδα και εξωτικό σκηνικό στην Ερωτοσπηλιά, χρυσαφένια άμμος και στις τρεις περιπτώσεις. Στην τελευταία, θα χρειαστεί να έρθετε νωρίς, διότι κοιτά προς την Ανατολή, με αποτέλεσμα να είναι σκιερή από το μεσημέρι και μετά. Αν πεινάσετε, οι γύρω ταβέρνες σερβίρουν νοστιμότατο ψάρι και άλλες θαλασσινές λιχουδιές, σε λογικές τιμές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:43Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο21:50Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
00:00:21"ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ": Το τρέιλερ της ταινίας22-03-2019 07:44 
00:21:33 
Η Νάταλι Θάνου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:54
00:07:56 
Ο Γ. Μαυρίδης ζητά τη γνώμη του κοινού για να κατέβει υποψήφιος22-03-2019 10:45
00:42:23 
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:11 
Ο Δημ. Μακρυνιώτης ετοιμάζει τα πιο νόστιμα αφράτα εκλέρ22-03-2019 12:34
00:24:45 
Ο Μιχ. Ιατρόπουλος στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:02 
Μακαρόνια στο φούρνο με μανιτάρια από τον Βασ. Καλλίδη22-03-2019 12:05
00:01:29 
Η Met Opera παρουσιάζει την επική «Βαλκυρία» του Βάγκνερ 21-03-2019 20:47
00:08:07 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Πρωινό22-03-2019 11:04
00:10:56 
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη20-03-2019 12:56
00:11:33 
Η Νατάσα Μποφίλιου αποκαλύπτεται στο “Πρωινό”20-03-2019 12:25
00:12:15 
Κάρρυ λαχανικών με μπασμάτι από τον Βασίλη Καλλίδη20-03-2019 11:54
00:08:22 
Η Λάουρα Νάργες, ο Μιχάλης Μουρούτσος και η αιτία του χωρισμού20-03-2019 11:18
00:02:12 
“Άναψε φωτιές” η Κόνυ Μεταξά με την φωτογράφιση της20-03-2019 11:12
00:04:40 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει μαζί με την κόρη του επί σκηνής και...“λιώνει”!19-03-2019 11:38
00:09:57 
Γιώργος Αγγελόπουλος: Είμαι αυτοδίδακτος ακόμα και στα... κορίτσια!19-03-2019 11:44
00:00:31 
Η Μπάρμπαρα Πάλβιν είναι ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret18-03-2019 12:13
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο