LATEST NEWS
 
Life /Γενικά /

Ψυχαγωγία

Δημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2014 17:53

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις εξόδου για να πείτε αντίο σε μία κουραστική εβδομάδα και να υποδεχθείτε το Σαββατοκύριακο με άλλη διάθεση.

Προτάσεις - Σαββατοκύριακο

Κρύο καιρός… για δύο, τρεις ή όσους εσείς επιλέξετε για να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο διαλέγοντας μία από τις παρακάτω προτάσεις για να ψυχαγωγηθείτε και να διασκεδάσετε

ΣΙΝΕΜΑ

Ταινίες της εβδομάδας

«Η λέσχη της κομψής αλητείας», «Ο δικαστής», «Άπληστοι γείτονες», «Χελωνονιτζάκια», «Στα καλά καθούμενα», «Μαγικό Σπίτι» οι ταινίες που έχουν «κατάληψη» στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ταινία που θα επιλέξετε μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα…

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» στο θέατρο «Παλλάς»

Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας - Παλλάς - παράσταση

Μία ελληνική ιστορία αγάπης «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά, ανεβαίνει στο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των θεατρόφιλων.

Για πρώτη φορά στη σκηνή του Παλλάς η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Πάνος Βλάχος, η Χριστίνα Τσάφου, ο Νίκος Μαγδαληνός και ο Γιώργος Μαργαρίτης, στο τραγούδι, ανεβάζουν το παραπάνω έργο.

Ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» είναι ένα ελληνικό, ποιητικό, λαϊκό έργο γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο που διατηρείται αυθεντικός στην παράσταση και εμπλουτίζεται με δημώδη τραγούδια και χορογραφίες. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου με 10.000 παραστάσεις στην θεατρική πορεία του, με πρώτη παράσταση το 1894 στην Οδησσό και 4 κινηματογραφικές μεταφορές με ηθοποιούς θρύλους του ελληνικού σινεμά.

Η ιστορία αναφέρεται στον «Αγαπητικό» που του συμβαίνουν όλα μέσα σε ένα 24ωρο, στη γιορτή της Αναλήψεως που είναι μία μεγάλη ημέρα για τους ανθρώπους του κάμπου, τους τσοπάνηδες, τις βοσκοπούλες και τους τσέλιγκες. Στο επίκεντρο, μία μάνα-χήρα, η Μάρω, που ο μέλλων γαμπρός της, ξυπνάει μέσα της την ξεχασμένη θηλυκότητά της και την καλεί να ξαναζήσει τον μεγάλο, παλιό ερωτά της.

«Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» στο θέατρο Εμπορικόν

 Η εκδοχή του Μπράουνινγκ - θέατρο Εμπορικόν

«Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ» αφορά τη ζωή του Άντριου Κρόκερ-Χάρις ενός κλασικού φιλολόγου σ' ένα αγγλικό κολλέγιο. Ο καθηγητής δεν είναι αρεστός ούτε στη γυναίκα του, ούτε στους μαθητές του, ούτε στους συναδέλφους του. Μια αυθόρμητη πράξη καλοσύνης από ένα παιδί, γίνεται η αφορμή να ξετυλιχτούν οι περίπλοκες σχέσεις των ενήλικων ηρώων, που δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τη ζωή τους.

Ο Ράττινγκαν εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα και την ιστορία από ένα κλασικό φιλόλογο που είχε στο σχολείο του ως μαθητής. Η πλοκή του έργου, ενώ διατηρεί τον απολύτως πειστικό νατουραλιστικό χαρακτήρα της και το χαρακτηριστικό εγγλέζικο, συγκρατημένο αν και δηκτικό ύφος της, είναι απατηλά απλή.

«Ο δικηγόρος Ντάροου» στο θέατρο Χορν

Ο δικηγόρος Ντάροου - θέατρο Χορν

Με τον καθηλωτικό μονόλογο «Ο δικηγόρος Ντάροου» του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς ο Σταμάτης Φασουλής, από τη σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν, μας συστήνει τον αμερικανό δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου, μια δυναμική προσωπικότητα που αναλάμβανε την υπεράσπιση όσων κανείς άλλος δεν ήθελε: των άπορων, των καταπιεσμένων και των θυμάτων προκατάληψης.

Πρόκειται για ένα ρόλο – σταθμό, που πρωτοερμήνευσε το 1974 ο Χένρι Φόντα, ενώ μόλις φέτος την άνοιξη, ο Κέβιν Σπέισυ έδωσε μ’ αυτόν την αποχαιρετιστήρια παράστασή του από τη σκηνή του Old Vic Theater του Λονδίνου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Στην Ελλάδα, τον έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ο Τίτος Βανδής και ο Γιώργος Φούντας.

«Πράγματα και Θάματα» και φέτος στο Μικρό Παλλάς

Πράγματα και Θάματα - Μικρό Παλλάς

Παρακμή θεσμών και αξιών, χειραγώγηση των πολιτών από τα ΜΜΕ, σύστημα και αντι-σύστημα, σκάνδαλα, θεωρίες συνωμοσίες, πολιτικές αιχμές, αντίπαλα διαδικτυακά στρατόπεδα και μια παράνοια -σχεδόν οργανική- που διέπει τον σύγχρονο Έλληνα, σχολιάζονται από έναν δαιμόνιο συγγραφέα που κατάφερε να βρει τον πιο ταιριαστό τίτλο: «Πράματα και Θάματα»!

Η ιστορία τριών φίλων, μπλεγμένων σε ηλεκτρονική απάτη, καταλήγει, παρ’ όλη την υπερβολή της, να είναι ακόμη πιο πραγματική απ' αυτές που ακούγονται στις ειδήσεις.

Στην προσπάθεια του, ένας επιτήδειος θαυματοποιός, να ξεδιαλύνει το χάος, καταλήγει να παρουσιάζει μια underground πολιτική σάτιρα, σπαρταριστό καθρέφτισμα της σημερινής μας κατάστασης, προσωπικής και πολιτικής.

Οι «Άντρες έτοιμοι για όλα» επιστρέφουν στο θέατρο Λαμπέτη

Aντρες έτοιμοι για όλα - θέατρο Λαμπέτη

Η κωμική παρέα της κωμωδίας "Άντρες έτοιμοι για όλα" για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Λαμπέτη.  

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν το έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten "Ladies Night" που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το 1987, το προσάρμοσαν στην ελληνική πραγματικότητα και παρέδωσαν μια απολαυστική κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή (Κώστας Κόκλας), ένα ταξιτζή (Τόνι Δημητρίου), ένα δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ένα φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και ένα σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρήπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. (Αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη). Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια διασκεδαστική παράσταση.

ΤΕΧΝΗ

Κάθε Σάββατο στο Μουσείο Ακρόπολης

Αθήνα - Μουσείο Ακρόπολης

Αξίζει να του το χρεώσουμε: σταθερά εξωστρεφές και σε διάλογο με τον επισκέπτη, το Μουσείο Ακρόπολης ξέρει να δημιουργεί δεσμούς με το κοινό (ιδίως με το αθηναϊκό ) μέσα από το πρόγραμμα των θεματικών παρουσιάσεων. Δεν μιλάμε μόνο για τις σταθερές εβδομαδιαίες αλλά και για τις εναλλασσόμενες, οι οποίες επιστρέφουν για να απαντήσουν στις προτιμήσεις που όλοι εμείς τους δηλώσαμε την περασμένη σεζόν. Μέχρι τον Ιούνιο, σχεδόν κάθε Σάββατο μεσημέρι (1 μ.μ. ) επιφυλάσσει και μια διαφορετική πρόσκληση για ανακαλύψεις. Στις 25/10 οι αρχαιολόγοι-φροντιστές θα μας παρασύρουν σε μια περιήγηση-συζήτηση σχετικά με το ναό της Αθηνάς Νίκης κι έπεται συνέχεια με συναντήσεις για το Ερέχθειο, τις σπηλιές, τους θεούς και τις προσωπικότητες της Ακρόπολης, τους «ξένους» στην αρχαία Αθήνα κ.ά.

ΟΠΕΡΑ

"Έτσι κάνουν όλες": Η κωμική όπερα του Μότσαρτ στο Θέατρο Ολύμπια!

Εθνική Λυρική Σκηνή - Έτσι κάνουν όλες - όπερα του Μότσαρτ

Με μια μεγαλοφυή σύλληψη του Μότσαρτ, την όπερα "Έτσι κάνουν όλες", σε νέα παραγωγή, ξεκινά για την Εθνική Λυρική Σκηνή η καλλιτεχνική περίοδος 2014-15. Πρόκειται για μια κωμωδία με θέμα την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, η οποία ξεσήκωσε τη συντηρητική κοινωνία της Βιέννης όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και θεωρήθηκε τολμηρή όχι μόνο στην εποχή της, αλλά ακόμα και στον 19ο αιώνα. Διευθύνουν οι Μίλτος Λογιάδης και Ζαν Κριστόφ Σαρρόν, σκηνοθετεί η Ροδούλα Γαϊτάνου. Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία της ΕΛΣ και ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων διακεκριμένων Μονωδών.

ΠΑΙΔΙ

Ένας «Ευτυχισμένος» πρίγκιπας» στο θέατρο Θυμέλη- Έλλη Βοζικιάδου 

Ευτυχισμένος πρίγκιπας - θέατρο Θυμέλη- Έλλη Βοζικιάδου

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, ανεβαίνει στο θέατρο Θεμέλη-‘Ελλη Βοζικιάδου, σε θεατρική διασκευή του Διονύση Κούτση και σκηνοθεσία της Έλλης Βοζικιάδου.

«Στη θέση αυτή βρισκόταν κάποτε το άγαλμα ενός πρίγκιπα ο οποίος ζούσε ευτυχισμένος και απομονωμένος στο παλάτι του και δεν ήξερε τι θα πει πόνος και δάκρυ». Αύτη την επιγραφή βρίσκουν σε ένα μνημείο της πλατείας, μια παρέα νέων παιδιών που επισκέπτεται την πόλη κάνοντας τουρισμό μαζί με τη θεία τους. Τότε ένα κορίτσι αποφασίζει να μπει στο μουσείο και να μάθει περισσότερα. Κι έτσι αρχίζει η ιστορία μας, στην οποία μπαίνει το άγαλμα του πρίγκιπα με ζαφείρια και ρουμπίνια, ένα χελιδονάκι ερωτευμένο με μια καλαμιά που για χάρη της δεν θα ταξιδέψει στο Νότο με τα άλλα χελιδόνια και τον πελαργό όσο κι αν πλησιάζει ο χειμώνας. Όταν ο πρίγκιπας-στο ρόλο του οποίου ακούγεται η φωνή του Πασχάλη Τσαρούχα- θα δει για πρώτη φορά την πόλη από το πιο ψηλό σημείο της θα νιώσει όλη της τη δυστυχία και θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει.

Ένα τέλος –έκπληξη αποδεικνύει πως ο πλούτος δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά ο αληθινός πλούτος κρύβεται στην αγάπη και την ανθρωπιά…

Για τους σπιτόγατους και όχι μόνο!

DWTS 5: Με παρέα & ΑΝΤ1

Dancing with the stars - Σεζόν 5

Αφού απολαύσουμε την κυριακάτικη βόλτα μας το βράδυ συντονιζόμαστε στον ΑΝΤ1 καθώς το Dancing with the stars επιστρέφει… πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Ρυθμός, πάθος, χιούμορ, προσπάθεια, συγκίνηση, χαρά και οι πιο δημοφιλείς διαγωνιζόμενοι, υπόσχονται να σας καθηλώσουν και να μοιραστούν μαζί σας ξεχωριστές στιγμές γεμάτες συναισθήματα για 5η συνεχόμενη χρονιά.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
00:00:21"ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ": Το τρέιλερ της ταινίας22-03-2019 07:44 
00:21:33 
Η Νάταλι Θάνου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:54
00:07:56 
Ο Γ. Μαυρίδης ζητά τη γνώμη του κοινού για να κατέβει υποψήφιος22-03-2019 10:45
00:42:23 
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:11 
Ο Δημ. Μακρυνιώτης ετοιμάζει τα πιο νόστιμα αφράτα εκλέρ22-03-2019 12:34
00:24:45 
Ο Μιχ. Ιατρόπουλος στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:02 
Μακαρόνια στο φούρνο με μανιτάρια από τον Βασ. Καλλίδη22-03-2019 12:05
00:01:29 
Η Met Opera παρουσιάζει την επική «Βαλκυρία» του Βάγκνερ 21-03-2019 20:47
00:08:07 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Πρωινό22-03-2019 11:04
00:10:56 
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη20-03-2019 12:56
00:11:33 
Η Νατάσα Μποφίλιου αποκαλύπτεται στο “Πρωινό”20-03-2019 12:25
00:12:15 
Κάρρυ λαχανικών με μπασμάτι από τον Βασίλη Καλλίδη20-03-2019 11:54
00:08:22 
Η Λάουρα Νάργες, ο Μιχάλης Μουρούτσος και η αιτία του χωρισμού20-03-2019 11:18
00:02:12 
“Άναψε φωτιές” η Κόνυ Μεταξά με την φωτογράφιση της20-03-2019 11:12
00:04:40 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει μαζί με την κόρη του επί σκηνής και...“λιώνει”!19-03-2019 11:38
00:09:57 
Γιώργος Αγγελόπουλος: Είμαι αυτοδίδακτος ακόμα και στα... κορίτσια!19-03-2019 11:44
00:00:31 
Η Μπάρμπαρα Πάλβιν είναι ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret18-03-2019 12:13
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο