LATEST NEWS
 
F Latest /MediaΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2025 13:59

Formula 1: To 13o Grand Prix στο Βέλγιο έρχεται την Κυριακή ζωντανά, αποκλειστικά στο ANT1+

Formula 1

Ο 13ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται στο Βέλγιο και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 27 Ιουλίου, στις 16:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ (https://www.antennaplus.gr ) και  ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1.

Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την  Παρασκευή 25 Ιουλίου και το Σάββατο 26 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική σειρά εκκίνησης, καθορίζοντας τη θέση κάθε οδηγού στο grid.

Ένα θρυλικό σιρκουί, ένα μαγευτικό σκηνικό στα δάση των Αρδεννών και μια φλόγα ελπίδας για τη Ferrari. Η Formula 1 επιστρέφει στη δράση μετά από δύο εβδομάδες παύσης, με δύο διαδοχικούς αγώνες πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Το πρώτο μισό της σεζόν μάς χάρισε τέσσερις διαφορετικούς νικητές. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Όσκαρ Πιάστρι έχει επικρατήσει σε Κίνα, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Μαϊάμι και Ισπανία. Ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε νίκες σε Αυστραλία, Μονακό, Αυστρία και Βρετανία. Ο Μαξ Φερστάπεν επικράτησε σε Ιαπωνία και Ίμολα, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Καναδά. Η κατάταξη οδηγών φανερώνει μια μάχη που «βάφεται πορτοκαλί»: Πιάστρι στους 234 βαθμούς, Νόρις στους 226 και Φερστάπεν στους 165. Παράλληλα, στη Ferrari καταβάλλεται μια ύστατη προσπάθεια να ξεκλειδωθεί η δυναμική της SF25 μέσω ανασχεδιασμού της πίσω ανάρτησης. Θα τα καταφέρουν; Στη Red Bull, η κατάσταση παραμένει τεταμένη μετά την απόλυση του Κρίστιαν Χόρνερ. Το ερώτημα είναι αν ο Λωρέντ Μεκίς θα καταφέρει να συγκρατήσει τις αντικρουόμενες δυνάμεις που δοκιμάζουν την ενότητα της ομάδας. Η μάχη των Αρδεννών αναμένεται συναρπαστική.

Formula 1

Το Grand Prix του Βελγίου είναι ο 13ος αγώνας της σεζόν και θα διεξαχθεί στην ιστορική πίστα του Spa-Francorchamps – για 69η φορά στην ιστορία και 57η  στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Με μήκος 7.004 μέτρα, είναι το μακρύτερο σιρκουί του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα από τα πιο αγαπημένα των οδηγών. Η διαδρομή προσφέρει μια αυθεντική πρόκληση: στροφές όπως οι Eau Rouge, Raidillon και Pouhon αποτελούν διαχρονικά σημεία αναφοράς για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από τον πρώτο αγώνα το 1925, μέχρι σήμερα, η πίστα άλλαξε για λόγους ασφαλείας, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα της. Το ρίσκο είναι πάντα παρόν: η ανάβαση με τέρμα γκάζι στην Eau Rouge, σε συνδυασμό με την υψομετρική διαφορά και τις κατακόρυφες πιέσεις, καθιστά το Spa έναν αγώνα υψηλής έντασης και τεχνικής δυσκολίας.

Η σημερινή μορφή της πίστας περιλαμβάνει 19 στροφές, με τον αγώνα να διαρκεί 44 γύρους. Το ταχύτερο γύρο κατέχει ο Σέρχιο Πέρεζ με 1:44.701, ο οποίος φέτος δεν συμμετέχει. Η φετινή πρόβλεψη καιρού δίνει χαμηλές θερμοκρασίες, από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, και πιθανότητα βροχής όλες τις μέρες. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί προ πολλού, και οι οργανωτές περιμένουν σχεδόν 310.000 θεατές. Ανάμεσά τους και εκατοντάδες Έλληνες. Φέτος, μάλιστα, το Βελγικό Grand Prix έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον με διαμόρφωση Sprint, με αγώνα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Η πίστα έχει εν μέρει ανακατασκευαστεί, με νέο οδόστρωμα σε αρκετά σημεία, το οποίο προσφέρει αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης και καλύτερους χρόνους. Στη διάθεση των ομάδων θα βρίσκονται οι γόμες C1 (λευκή/σκληρή), C3 (κίτρινη/μέση) και C4 (κόκκινη/μαλακή), αλλά και η επιλογή με «κενό», την οποία δεν έχουμε δει από το Αυστριακό Grand Prix του 2022. Το Spa συνδυάζει όλους τους τύπους στροφών, συνδεδεμένους με πολύ γρήγορα τμήματα, γεγονός που δυσκολεύει τις ομάδες να βρουν τον ιδεατό αεροδυναμικό συμβιβασμό. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μονοθέσια με ισχυρή υβριδική μηχανή να κινούνται ταχύτερα στον πρώτο και τον τρίτο τομέα, αλλά να δυσκολεύονται στον δεύτερο, όπου η αεροδυναμική απόδοση παίζει κυρίαρχο ρόλο — ή το αντίστροφο. Ορισμένοι συνδυασμοί στροφών, όπως η Eau Rouge – Raidillon, είναι πολύ απαιτητικοί και έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η ισχυρή συμπίεση λόγω της έντονης υψομετρικής διαφοράς, που ασκεί κατακόρυφη πίεση τόσο στον οδηγό όσο και στο μονοθέσιο.

Formula 1

Από τους φετινούς οδηγούς, στο Spa έχουν νικήσει οι Φερστάπεν (2021, 2022, 2023), Χάμιλτον (2010, 2015, 2017, 2020, 2024) και Λεκλέρκ (2019). Πολυνίκης της διαδρομής είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ με έξι νίκες.

Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά στις 15:00, μια ώρα πριν την εκκίνηση, θα παρουσιαστεί το χρονικό της αποπομπής του Κρίστιαν Χόρνερ, ύστερα από δύο δεκαετίες επιτυχιών στη Red Bull. O Brad Pitt οδηγεί αγωνιστική McLaren στην πίστα του Όστιν και η Μαρία Σαράφογλου εξομολογείται το πάθος της για τη Formula 1. Θα προβληθεί επίσης αφιέρωμα και στον τετράκις νικητή στο Spa, Κίμι Ράικονεν. Την εκπομπή παρουσιάζουν οι Πάνος Σεϊτανίδης και Μαρία Θωμά, ενώ τον παλμό του αγώνα θα μεταφέρουν ζωντανά από τα paddock του Spa, οι απεσταλμένοι Τάκης Πουρναράκης και Κώστας Λεώνης, με αποκλειστικό ρεπορτάζ, δηλώσεις και παρασκήνιο από το επίκεντρο της δράσης. Τον σχολιασμό του αγώνα αναλαμβάνουν οι Μαρία Ανδρεάδη, Γιώργος Ανανίδας και Πάνος Σεϊτανίδης, με τεχνικές αναλύσεις από τον οδηγό αγώνων Τζώρτζη Μαρκογιάννη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ 13ου GRAND PRIX ΣΕ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΑΝΤ1+

F1

FP1

25/7

13:30

ANT1+

F2

Qualifying

25/7

15:55

ANT1+

F1

Sprint Qualifying

25/7

17:30

ANT1+

F3

Sprint Race

26/7

10:15

ANT1+

F1

Sprint

26/7

13:00

ANT1+

F2

Sprint Race

26/7

14:45

ANT1+

F1

Qualifying

26/7

17:00

ANT1+

F3

Feature Race

27/7

09:30

ANT1+

F2

Feature Race

27/7

11:00

ANT1+

F1

Formula 1 Show

27/7

15:00

ANT1+

F1

Race

27/7

16:00

ANT1+

F1

Race delayed

27/7

16:30

ANT1

F1

Formula 1 Show

27/7

Με τη λήξη

ΑΝΤ1+

NASCAR

Indianapolis Motor Speedway

27/7

21:00

ΑΝΤ1+

 Φερστάπεν, Χάμιλτον, Λεκλέρκ ή κάποιος άλλος θα είναι ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix του Βελγίου; Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 16:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, και σε ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1. Μη χάσετε στιγμή!

Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα antenna.gr/f1 οι φίλοι της Formula 1 μπορούν να ακούσουν το podcast «Καρό Σημαία» με τον Κώστα Ψάρρα και τον Πάνο Σεϊτανίδη, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για να διεκδικήσουν πλούσια δώρα στο «Formula 1 Trivia» και, φυσικά, να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα νέα της Formula 1, με ειδήσεις, βίντεο και έγκυρη αρθρογραφία.

#f1ant1

Instagram @f1.ant1

Facebook @f1.ant1

Χ @f1ant1

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου ΣτρατιώτηΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, όλα όσα υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως τους ομήρουςΣήμερα 15:36 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Βανς, δήλωσε ότι οι όμηροι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν ανά πάσα στιγμή.

Βλάβη στον Οδοντωτό: Βίντεο ντοκουμέντο από τους εγκλωβισμένους επιβάτες σε απόκρημνο σημείοΣήμερα 20:48 | Ειδήσεις

Στο σημείο έσπευσε άλλος συρμός προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες, για να τους μεταφέρει με λεωφορείο στον τελικό τους προορισμό.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Νίκη των Ερυθρόλευκων σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι αιωνίωνΣήμερα 20:54 | Ειδήσεις

Αν και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες από τα ρόστερ τους, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν άξια της κλάσης των δύο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Εγκλωβίστηκε οδηγός μετά από τροχαίο23:11Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο με τρείς τραυματίες (εικόνες)22:57Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:43Λευκάδα: Σεισμός 4,2 ρίχτερ22:29Κικίλιας: Εθνικός στόχος να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός - ναυτιλιακός κόμβος στην περιοχή22:15Εγνατία οδός: ΙΧ οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα22:00Βλάβη στον Οδοντωτό: Βίντεο ντοκουμέντο από τους εγκλωβισμένους επιβάτες σε απόκρημνο σημείο 21:46Καβάλα: Νεκρός 51χρονος κυνηγός από εκπυρσοκρότηση του όπλου του21:32Η Χαμάς δεν θα κυβερνήσει τη Γάζα μετά τον πόλεμο21:18Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Νίκη των Ερυθρόλευκων σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι αιωνίων21:04ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ζίβκοβιτς για το ντέρμπι με την ΑΕΚ20:50Απεργία την Τρίτη 14 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν το μετρό, τα λεωφορεία και τα πλοία20:36Κρήτη: Σεισμός 3,9 ρίχτερ20:22Θεσσαλονίκη: Οδηγός παρέσυρε δύο ανήλικους 20:08Ηλίας Κωστής: Ρήξη χιαστού και τέλος η σεζόν για τον άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης19:54Βόλος: Υπό την επήρεια οινοπνεύματος ήταν ο ανήλικος που προκάλεσε το τροχαίο με το φορτηγάκι 19:40Αθήνα: Συνελήφθη άνδρας που άρπαζε τσάντες γυναικών από την μοτοσυκλέτα του19:26Ελευσίνα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κατοχή κάνναβης - Στην οικία του ενός βρέθηκε σπαθί (εικόνες)19:12Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μαχαίρι σε 22χρονο18:58Λάρισα: Ακρωτηριάστηκε γυναίκα σε εκκοκιστήριο18:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο