LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2025 17:40

Κώστας Μπακογιάννης: Η ανάρτηση για τον πατέρα του, Παύλο & το ανατριχιαστικό μήνυμα

Κώστας Μπακογιάννης

Μια ανάρτηση για τον πατέρα του, Παύλο έκανε το απόγευμα της Τετάρτης 16/7 ο Κώστας Μπακογιάννης στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram. Το εν λόγω post έγινε με αφορμή μια ανακοίνωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καρπενήσι (τόπο καταγωγής του Κώστα Μπακογιάννη), σχετικά με την δέσμευση της κυβέρνησης για αναπτυξιακά έργα και νέες δράσεις.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ανέβασε μια φωτογραφία του πατέρα του και στη λέζάντα, γράφει:

"Βλέπω τον πατέρα μου ολοζώντανο μπροστά μου, να οδηγεί γρήγορα στις στροφές του Τυμφρηστού, προς το Καρπενήσι. Καθόμαστε πίσω με την αδερφή μου. Τα παράθυρα κατεβασμένα, για να μπαίνει η δροσιά, και το κασετόφωνο παίζει Καλογιάννη ή Μαρινέλλα. Εκείνος λάμπει ολόκληρος, μιλώντας μας για τον νέο δρόμο που θα συνδέσει τη Λαμία με το Καρπενήσι. Μας εξηγεί με ενθουσιασμό τη νέα χάραξη — πέρα από το ποτάμι — για τον χρόνο που θα γλιτώνουμε, για την άνεση και την ασφάλεια της νέας διαδρομής, για την Ευρυτανία που επιτέλους θα σπάσει την απομόνωση. Που θα νικήσει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Χαμογελάει. Και γεμίζει ο κόσμος.

Δεν πρόλαβε.

Από την πρώτη μου ημέρα στην αυτοδιοίκηση, πριν από δεκαπέντε χρόνια, κουβαλούσα αυτό το όνειρο. Όπου και αν ήμουν, ό,τι και αν έκανα, πάλευα παράλληλα να κάνω πραγματικότητα το όραμα του πατέρα μου και μιας ολόκληρης γενιάς.

Η προσβασιμότητα των ορεινών περιοχών είναι όρος επιβίωσης για αυτές, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά. Για τους Ευρυτάνες όπου γης, ο δρόμος αυτός είναι κάτι παραπάνω από έργο υποδομής: είναι κυριολεκτικά γέφυρα ζωής.

Μέσα από κρίσεις, μνημόνια, πανδημία, με κάθε κυβέρνηση, με κάθε υπουργό, από κάθε θέση, αγωνιζόμασταν. Επίμονα. Μέχρι εξάντλησης των συνομιλητών μας.

Τα καταφέραμε: το έργο είναι πλέον υπέρ-ώριμο και έχει δημοπρατηθεί. Μελετητικά, η χάραξη έχει οριστικοποιηθεί. Χθες, εκδόθηκε και η τελευταία αδειοδότηση. Υπάρχουν εξασφαλισμένοι υποψήφιοι ανάδοχοι.

Σήμερα στην πλατεία του Καρπενησίου, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά και το ανακοίνωσε επίσημα: το έργο θα γίνει. Το πιο βασικό: Η χρηματοδότηση κλείδωσε. Οι διαδικασίες τρέχουν μέσα στο 2026.

Ξέρουμε βέβαια ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Αλλά πλέον βγήκαμε από το τούνελ.

Για τον δικό μου μπαμπά, λοιπόν. Και για όλους τους μπαμπάδες που ονειρεύτηκαν αυτό το έργο και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που αγάπησαν:

Ελπίζω να σας «ξεντροπιάσαμε» και να είστε υπερήφανοι."

Θυμίζουμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Υπέστη ήπιο ισχαιμικό επεισόδιοΣήμερα 15:53 | Ειδήσεις

Νοσηλεύεται στο Γ. Γεννηματάς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου ΣτρατιώτηΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, όλα όσα υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση.

Ακρόπολη: Με λαμπρότητα η τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο – 81 χρόνια ελεύθερη η Αθήνα από τους Ναζί (εικόνες)Σήμερα 13:51 | Ειδήσεις

«Πριν από 81 χρόνια, η σβάστικα κατέβηκε από την Ακρόπολη και στη θέση της υψώθηκε ξανά η ελληνική σημαία, σύμβολο αξιοπρέπειας, ελπίδας και αντίστασης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως τους ομήρουςΣήμερα 15:36 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Βανς, δήλωσε ότι οι όμηροι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν ανά πάσα στιγμή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αίγινα: Σύλληψη πλοιάρχου για τον τραυματισμό του 9χρονου17:07Ολυμπιακός: Χωρίς τον Φουρνιέ στο πρώτο Nτέρμπι Aιωνίων της χρονιάς16:53Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συνεδριάζουν στον Τύρναβο οι κτηνοτρόφοι 16:39Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανή (εικόνες)16:24Χανιά: Στο νοσοκομείο 16χρονη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις16:10Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Υπέστη ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο15:56Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως τους ομήρους15:42Ασταμάτητη η ΑΕΚ - Επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Πανιώνιο15:28Πεδίον του Άρεως: Αποκαλύφθηκε το πρώτο άγαλμα αφιερωμένο στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (εικόνες)15:14Παναθηναϊκός: Καθαρή η μαγνητική του Ντραγκόφσκι, επιστρέφει στις προπονήσεις15:00Κίνα: Η μεγαλύτερη κυλιόμενη σκάλα στον κόσμο (βίντεο) 14:46Σάμος: Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλλοδαπού14:32Το Ισραήλ δηλώνει ότι θα καταστρέψει τα εναπομείναντα τούνελ της Χαμάς14:18Ακρόπολη: Με λαμπρότητα η τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο – 81 χρόνια ελεύθερη η Αθήνα από τους Ναζί (εικόνες)14:04Αττική: 166 άτομα οδήγησαν υπό την επήρεια αλκοόλ, τα τελευταία 24ωρα13:50Οδοντωτός: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία λόγω τεχνικού προβλήματος13:36Αντίο αλά... ελληνικά σε Αυστριακό κυβερνήτη αεροσκάφους13:22Δασμοί: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για "δυο μέτρα και δυο σταθμά"13:08Παρθενώνας: "Απαλάσσεται" από τις σκαλωσιές, μετά από 50 χρόνια12:54Η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής - Οι προετοιμασίες για τον αγώνα με τη Δανία12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο