Γεωργία Καλτσή: "Το πραγματικό restart ήταν όντως όταν έγινε το τροχαίο, γιατί πέθανα και ήρθα"
Στο δέκατο επεισόδιο του vidast της Λιλής Πυράκη, "Restart" βρέθηκε καλεσμένη η Γεωργία Καλτσή. Η Παραολυμπιονίκης, motivational speaker, εκπαιδεύτρια και ακτιβίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, για το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή της πριν από δέκα χρόνια, καθώς και την πρόσφατη συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη.
"Μακάρι να είμαι πρότυπο, εγώ χαίρομαι να είμαι ένα θετικό και καλό πρότυπο για ανθρώπους εκεί έξω, με ή χωρίς αναπηρία... Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά θεωρώ στις μέρες μας; Ότι όλοι, μα όλοι οι άνθρωποι, αντί να ζήσουν ελεύθεροι τη δική τους ζωή, να ζήσουν αυτό που θέλουν, να προσπαθήσουν για αυτά που θέλουν, όλοι προσπαθούν να τσαλακωθούν, να μπουν σε ένα κουτάκι, σε ένα ωραίο προφίλ, σε μια φωτογραφία, σε κάτι για να είναι ευρέως αρεστοί. Γιατί να τα έχεις με όλους καλά; Αυτό είναι πρόβλημα. Εμένα όταν με κοιτάνε, ας πούμε, απλά τους χαιρετάω.
Τους φαίνεται περίεργο που βγαίνω μόνη μου από το αυτοκίνητο, που οδηγάω ένα μεγάλο αυτοκίνητο, τους φαίνεται περίεργο ότι είμαι νέα κοπέλα, τους φαίνεται περίεργο που μπορεί να είμαι περιποιημένη κοπέλα. Τους φαίνεται περίεργο που βγαίνω και διασκεδάζω και είμαι σε φάση why not; Δηλαδή, γιατί όλα τους φαίνονται όλα τόσο περίεργα; Με συγχαίρουνε που πάω μόνη μου στην τουαλέτα!
Η αλήθεια είναι το restart το πραγματικό ήταν όντως όταν έγινε το τροχαίο, γιατί πέθανα-ήρθα, πέθανα-ήρθα. Οπότε πραγματικό restart εκεί πέρα, αλλά και η πραγματικότητα που είχα να αντιμετωπίσω ήταν διαφορετική, γιατί ενώ εγώ δεν με έβλεπα διαφορετική ξαφνικά επειδή έκατσα, μου μιλάγανε διαφορετικά, μου συμπεριφερόντουσαν διαφορετικά. Και ήμουν σε φάση για ποιο λόγο; Εγώ είμαι το ίδιο άτομο. Εγώ απλά προσπάθησα να προσαρμόσω το πριν με το τώρα... Συνέχισα να κάνω καταδύσεις, συνέχισα να παίζω μπάσκετ που έπαιζα από μικρή. Δεν κάνω ποδήλατο, κάνω χειρήλατο" εξομολογήθηκε η Γεωργία Καλτσή.
Όσον αφορά τη συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη και την εκπομπή που παρουσίασαν, η Γεωργία Καλτσή αποκάλυψε: "Ναι, ομολογώ ότι είναι η πρώτη μου φορά (στην παρουσίαση) και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί με τον Γιώργο έχουμε ξανακάνει και άλλα πράγματα. Είναι ένας από τους ανθρώπους που θαυμάζω το μεγαλείο του σε πολλούς τομείς και το ότι είναι η συνεργάτης μου και προσωπικα, ότι είναι εκεί το support μου. Εχει τεράστια εμπειρία και εγώ οτιδήποτε θέλω, θα τρέξω στον Γιώργο να το πω. Μου αρέσει, έχει μια προσωπικότητα που πραγματικά τη θαυμάζω. Μου αρέσει αυτή η ήρεμη δύναμη που έχει. Οι ευαισθησίες που έχει, μου ταιριάζει πάρα πολύ και μου αρέσει που κάνουμε ένα τόσο ωραίο καινούριο concept που είναι κοινωνικό".