LATEST NEWS
 
F Latest /MediaΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2025 17:13

Formula 1: Θριαμβευτική νίκη του Λάντο Νόρις στο 11ο Grand Prix στην Αυστρία που μεταδόθηκε αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 & ΑΝΤ1+

Formula 1

Το 11ο Grand Prix της Formula 1 μεταδόθηκε την Κυριακή 29 Ιουνίου από τη συναρπαστική πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας, ζωντανά, αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Λάντο Νόρις, αφήνοντας στη 2η θέση τον Όσκαρ Πιάστρι, ενώ την 3η θέση του βάθρου κατέκτησε ο Σαρλ Λεκλέρκ.

 Η συναρπαστική δράση των μονοθέσιων κέρδισε το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 σημειώνοντας κατά μέσο όρο ποσοστό 10,7%, στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ σε επιμέρους ανδρικό κοινό σημείωσε μέχρι και 33,0%.

Formula 1

 Στην εκπομπή «Formula 1 Show» οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο γύρω από τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Προσκεκλημένος στο στούντιο του ΑΝΤ1 ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Αμούτζας, ο οποίος είχε ρόλο σχολιαστή στη μετάδοση πλάι στους Τάκη Πουρναράκη και Κώστα Λεώνη, ενώ κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Formula 1 Show» μίλησε και για το τρομακτικό ατύχημα, που είχε την Παρασκευή στο πλαίσιο του Rally Acropolis.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα: https://www.antenna.gr/F1/article/965247/o-giorgos-amoytzas-milaei-gia-to-sokaristiko-atyxima-toy

 Μεταξύ άλλων, η κάμερα του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Θωμά, κατέγραψε όλα όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα της ταινίας «F1 The Movie» σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, προσφέροντας μοναδικά πλάνα και παρασκήνια από τις λαμπερές εκδηλώσεις. Παράλληλα, ο Πάνος Σεϊτανίδης και η Μαρία Ανδρεάδη, μας ξενάγησαν στο θρυλικό μουσείο της Ferrari στη Μόντενα.

Formula 1

Δείτε τα σχετικά βίντεο εδώ:

https://www.antenna.gr/watch/1895393/f1-the-movie-ekane-premiera-se-new-yorki-kai-londino

https://www.antenna.gr/watch/1895384/moyseio-entso-ferari-xenagisi-sti-geneteira-tis-taxytitas

 ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 11ο GRAND PRIX ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μετά από 25 χρόνια, η McLaren κατέκτησε και πάλι τη νίκη και τη 2η θέση σε Grand Prix, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό «1-2» στην Αυστρία. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 2000, όταν οι Μίκα Χάκινεν και Ντέιβιντ Κούλθαρντ είχαν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του αγώνα. Αυτή τη φορά, ο Λάντο Νόρις ήταν ο μεγάλος νικητής στο Σπίλμπεργκ, εξασφαλίζοντας την έβδομη νίκη της καριέρας του και την τρίτη για τη φετινή σεζόν. Δεύτερος, τερμάτισε ο Όσκαρ Πιάστρι, μετά από μία συναρπαστική εσωτερική μονομαχία. Οι δύο οδηγοί της McLaren έδωσαν μάχη για την πρωτοπορία, με τον Πιάστρι να παίρνει προσωρινά το προβάδισμα στα φρένα της στροφής 3. Ο Νόρις απάντησε αμέσως και ανέκτησε τη θέση του στην επόμενη στροφή.

Η ομάδα αποφάσισε να παρέμβει, όταν ο Πιάστρι επιχείρησε εκ νέου να περάσει στα φρένα της στροφής 4, αλλά ένα μπλοκάρισμα του μπροστινού τροχού τον έφερε πολύ κοντά σε μία επικίνδυνη επαφή με τον Βρετανό οδηγό. Από εκείνο το σημείο, οι δύο οδηγοί διατήρησαν τις θέσεις τους, εξασφαλίζοντας ένα ιδανικό αποτέλεσμα για τη McLaren.Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari. Η νίκη αυτή ήταν η 197η στην ιστορία της McLaren στη Formula 1, η 8η για την ομάδα στη φετινή σεζόν και η 7η σε αυτή την πίστα. Το Σπίλμπεργκ φαίνεται πως αποτελεί την αγαπημένη πίστα του Λάντο Νόρις, ο οποίος έχει πλέον μία νίκη, μία pole position, τρεις παρουσίες στο βάθρο και συνολικά 108 βαθμούς σε εννέα εκκινήσεις.Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, με το οδόστρωμα να φτάνει έως και τους 55°C. Η στρατηγική δύο αλλαγών ελαστικών αποδείχθηκε η ταχύτερη, όπως αναμενόταν, όμως αρκετοί οδηγοί, που δοκίμασαν τη στρατηγική της μίας αλλαγής, κατάφεραν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, τερματίζοντας εντός της πρώτης δεκάδας.

 Η τελική κατάταξη του 11ου Grand Prix στην Αυστρία έχει ως εξής:

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο νικητής Λάντο Νόρις τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, το 1-2 είναι το ιδανικό φινάλε για την ομάδα. Είχα μία σπουδαία μάχη με τον Όσκαρ (Πιάστρι), ήταν πολύ διασκεδαστική. Καταφέραμε να πετύχουμε γρήγορο ρυθμό και βέλτιστη στρατηγική. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για τις αναβαθμίσεις και όλη τους τη δουλειά, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση της απόστασης από τον ανταγωνισμό. Τώρα, πάμε στο αγαπημένο μου Σαββατοκύριακο της χρονιάς, το Σίλβερστον».

Formula 1

 Δείτε τις δηλώσεις των Λεκλέρκ, Πιάστρι, και Νόρις, μετά το τέλος του αγώνα εδώ: https://www.antenna.gr/watch/1895426/oi-diloseis-ton-norris-piastri-kai-leclerc

Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα antenna.gr/f1 οι φίλοι της Formula 1 μπορούν να ακούσουν το podcast «Καρό Σημαία» με τον Κώστα Ψάρρα και τον Πάνο Σεϊτανίδη, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για να διεκδικήσουν πλούσια δώρα στο «Formula 1 Trivia» και, φυσικά, να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα νέα της Formula 1, με ειδήσεις, βίντεο και έγκυρη αρθρογραφία.

 Το επόμενο ραντεβού των κορυφαίων πιλότων της Formula 1 είναι στην ιστορική πίστα του Silverstone, στη Μεγάλη Βρετανία, την Κυριακή 6 Ιουλίου, ζωντανά, αποκλειστικά στις 17.00 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Μην το χάσετε! 

 #f1ant1

Instagram @f1.ant1

Facebook @f1.ant1

X@f1ant1

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην άσφαλτο: Νεαρός απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του (βίντεο)Σήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός, τυλίχτηκε στις φλόγες, μετά από σύγκρουση με βαν.

Τι καιρό θα κάνει την ΚυριακήΧθες 14:07 | Ειδήσεις

Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Τέξας – πλημμύρες: Αυξάνεται δραματικά ο κατάλογος των θυμάτωνΣήμερα 08:12 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πολλών παιδιών που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Τα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του ΜηχανογραφικούΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα εισαγωγής στη μεταλυκειακή εκπαίδευση ενός υποψηφίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Τα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού09:31ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 11 Ιουλίου 09:17Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεαρός απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του (βίντεο)09:03ΑΑΔΕ: Ο ειδικός αλγόριθμος, εντόπισε χιλιάδες εικονικά τιμολόγια08:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Ιουλίου08:36Τέξας – πλημμύρες: Αυξάνεται δραματικά ο κατάλογος των θυμάτων08:23Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:09Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο