LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2025 09:21

Ιρλανδία: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ζητεί από την EBU διάλογο για τη συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision

Eurovision

Η ιρλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση (RTE) ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) "διάλογο" σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Υπογραμμίζοντας πως έχει επίγνωση του ρόλου της RTE ως αμερόληπτου, δημόσιου ειδησεογραφικού οργανισμού, ο γενικός διευθυντής Κέβιν Μπάκχερστ δηλώνει "συγκλονισμένος" από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού, που διοργανώνεται από την EBU, φιλοξενείται φέτος στην Ελβετία από τις 13 έως τις 17 Μαΐου. Το Ισραήλ θα εκπροσωπηθεί στον φετινό διαγωνισμό από την 24χρονη Γιουβάλ Ραφαέλ, επιζήσασα της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Πέρυσι, ο διαγωνισμός τραγουδιού διεξήχθη στη σκιά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της συμμετοχής του Ισραήλ.

Δείτε επίσης! Eurovision: Η ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία και οι σημαίες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο επίκεντρο του διαλόγου ενόψει του διαγωνισμού

Αρκετοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν εκφράσει ανησυχία σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ στη φετινή Eurovision.

«Είμαι συγκλονισμένος από όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, τον τρομακτικό αντίκτυπο στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και την τύχη των ισραηλινών ομήρων», δήλωσε ο Κέβιν Μπάκχερστ. «Παρά το γεγονός ότι το κριτήριο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι η ιδιότητα του μέλους της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, η RTE ζήτησε από την EBU διάλογο σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ», συμπληρώνει.

«Έχουμε επίγνωση των υποχρεώσεών μας ως ανεξάρτητος και αμερόληπτος, δημόσιος ειδησεογραφικός οργανισμός», συνεχίζει ο γενικός διευθυντής της RTE, «καθώς και της ανάγκης να διατηρηθεί η αντικειμενική κάλυψη του πολέμου στη Γάζα». Επισημαίνει όμως πως «λαμβάνουμε επίσης σοβαρά υπόψη την έντονη πολιτική πίεση που ασκείται στην ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση (KAN) από την κυβέρνηση του Ισραήλ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:11Η καθιστική ζωή παράγοντας κινδύνου για Αλτσχάιμερ 23:59Ο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη – έχει κάνει μετάσταση στα οστά23:44Ρίο: Κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου ποδηλάτη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο23:30Πολωνία – προεδρικές εκλογές: Μικρό προβάδισμα για τον Τρασκόφσκι στο exit poll23:16Εκλογές - Ρουμανία: Προηγείται ο Νικούσορ Νταν σύμφωνα με τα exit polls23:00Το πρώτο έντυπο περιοδικό στην ιστορία της αποκτά η Βουλή των Ελλήνων22:46Δολοφονία στη Βάρδα: Την Τρίτη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη22:32Βόλος – Καλλιθέα: Πικρή… νίκη για τους φιλοξενούμενους22:18Γαλλία – αεροδρόμιο Ορλί: Χάος λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας22:03Λάρισα: «Εστία κινδύνου» από κάγκελο που ξεκόλλησε21:49Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο γιός του σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Πορτογαλία και πανηγύρισε σαν εκείνον (βίντεο)21:35Σημεία για rapid test δωρεάν τη Δευτέρα21:21Εσθονία: Οι ρωσικές Αρχές παρακρατούν ελληνόκτητο τάνκερ στη Βαλτική Θάλασσα21:08Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε φορτηγό εν κινήσει στο κέντρο20:41Λαμία – Παναιτωλικός: Αδιάφορο μεν… ματσάρα δε!20:27Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Η απελευθέρωση του τελευταίου Αμερικανού ομήρου της Χαμάς είναι σημαντική για όλους μας20:14Συνελήφθη με πιστόλι σε νυχτερινό κέντρο20:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 20 άτομα να οδηγούν χωρίς δίπλωμα - Υπό την επήρεια μέθης οι τρεις εξ αυτών19:46Πρωταθλήτρια Ολλανδίας η Αϊντχόφεν 19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο