Νίκος Πορτοκάλογλου: "Μέσα από την τραπ νομιμοποιούνται απαράδεκτα πράγματα, είναι αδιανόητο πως ένα κορίτσι ακούει αυτά τα τραγούδια"
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Τετάρτης 7/5 στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησε μεταξύ άλλων για την αρχή της καριέρας του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.
«Ήταν δύσκολες οι πρώτες συναυλίες. Αλλά είναι απαραίτητο σκαλοπάτι για κάθε νέο μουσικό. Μπορεί να είναι σκληρή εμπειρία να μην έχεις κόσμο ή να μην αρέσεις αλλά σε ψήνει και σε προετοιμάζει. Για μένα ήταν στα πρώτα μαγαζιά που τραγουδούσα, όπου μετρούσαμε το κοινό για να δούμε αν είναι περισσότεροι από εμάς, το συγκρότημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός καλλιτέχνης.
«Όταν βλέπω στα μουσικά ριάλιτι τα νέα παιδιά που βγαίνουν κατευθείαν στο ευρύ κοινό και γίνονται κατευθείαν γνωστά σε όλη την Ελλάδα, στεναχωριέμαι. Είναι αφύσικο αυτό το πράγμα, η τρομακτική δημοσιότητα στο ξεκίνημα σου, η οποία στο τέλος σε αφήνει τραυματισμένο. Είσαι αμήχανος, δεν ξέρεις τι να κάνεις μετά γιατί είναι σαν να ξεκινάς από το τέλος και να πηγαίνεις προς την αρχή», πρόσθεσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στην τραπ, την οποία προτιμούν οι νέοι σήμερα τονίζοντας πως νομιμοποιεί απαράδεκτα πράγματα.
«Ένιωθα πάντα εκτός μόδας. Τότε που ξεκινούσα εγώ ήταν στη μόδα η αναβίωση του ρεμπέτικου. Ωραία πράγματα, αλλά εγώ ήμουν τελείως εκτός. Υπήρχε και αγγλόφωνη ροκ αλλά και πάλι ήμουν εκτός. Μόδες έγιναν και σπουδαία πράγματα όπως οι Beatles και η U2. Κάθε είδος μουσικής που προσφέρει ταυτότητα στα νέα παιδιά πάει πακέτο με μια νοοτροπία. Βέβαια εδώ είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο, όπου μέσα από την τραπ νομιμοποιούνται απαράδεκτα πράγματα. Μου φαίνεται αδιανόητο πως ένα νέο κορίτσι ακούει αυτή τη μουσική, ειδικά με τον τρόπο που παρουσιάζουν τις γυναίκες. Είναι υποτιμητικό. Όχι μόνο δεν διαμαρτύρεται αλλά θαυμάζει και το τραγούδι», τόνισε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
«Στη χιπ χοπ σκηνή, γενικότερα, ακούω και βλέπω πράγματα που με εντυπωσιάζουν. Μ’ αρέσουν οι στίχοι ορισμένων ράπερ και νεότερων και μεγαλύτερων», αποκάλυψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
«Η νέα γενιά έχει ανάγκη από μια επαναστατική μουσική. Το ροκ δεν είναι πια επαναστατικό για τους 20χρονους, είναι η μουσική των μπαμπάδων τους. Θέλουν να βρουν τον δικό τους ήχο και τον δικό τους τρόπο ζωής», πρόσθεσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.