LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2025 21:18

Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα κλείνουν 20 χρόνια γάμου: Η επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία

Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος III φθάνει σήμερα στην Ιταλία για τετραήμερη επίσκεψη όπου θα γίνει ο πρώτος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου που θα απευθυνθεί και στα δύο Σώματα της βουλής, αλλά χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο λόγω των προβλημάτων υγείας του ποντίφικα.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται δέκα ημέρες μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος ο 76χρονος Κάρολος, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί εξαιτίας των παρενεργειών από την θεραπεία για τον καρκίνο στην οποία υποβάλλεται.

Δείτε επίσης! Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά τη νοσηλεία σε νοσοκομείο - Η νέα εμφάνιση

Βασιλικές πηγές τις οποίες επικαλούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο βασιλιάς "ανυπομονούσε" για το ταξίδι αυτό, στη διάρκεια του οποίου θα γιορτάσει επίσης την 20η επέτειο γάμου του με την Καμίλα.

Ο Κάρολος, ο οποίος είναι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί αύριο, Τρίτη, με τον πάπα Φραγκίσκο.

Αλλά ο 88χρονος επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης από μια πνευμονία που απείλησε και τη ζωή του στην κατοικία του στο Βατικανό, όπου οι γιατροί λένε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες για πλήρη ανάρρωση υποχρεώνοντας έτσι τον Κάρολο να τροποποιήσει το πρόγραμμά του.

Ο Κάρολος, ο οποίος επισκέπτεται την Ιταλία για πρώτη φορά από τότε που ανήλθε στον θρόνο, θα μοιράσει τις υποχρεώσεις του στη Ρώμη μέσα σε δύο ημέρες δίνοντας στο "πρόγραμμά του μια ανάσα", σύμφωνα με τη βασιλική πηγή.

Το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Πάρκο του Κολοσσαίου στη Ρώμη, όπου θα το υποδεχθεί ο υπουργός Πολιτισμού Αλεσάντρο Τζούλι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο του.

Ο Κάρολος θα συναντηθεί επίσης με την πρωθυπουργό της χώρας Τζόρτζια Μελόνι και με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα και πρόκειται να γίνει ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που θα απευθυνθεί σε κοινή συνεδρίαση του ιταλικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

''Μικρό εμπόδιο"

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα αναμένεται να εορτάσουν την 20η επέτειο του γάμου τους την Τετάρτη με επίσημο δείπνο στη Ρώμη.

Έπειτα από τη σχέση τους που κράτησε δεκαετίες, ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν στις 9 Απριλίου του 2005 σε μια τελετή στο Ουίνδσορ.

Ο Κάρολος ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2024.

Μόλις έξι εβδομάδες αργότερα έγινε γνωστό ότι η νύφη του, η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, είχε επίσης διαγνωστεί με καρκίνο και είχε ξεκινήσει χημειοθεραπεία.

Η Κέιτ, η οποία είναι παντρεμένη με τον διάδοχο του θρόνου και μεγαλύτερο γιο του Καρόλου, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, είπε τον Ιανουάριο ότι η νόσος της βρίσκεται σε ύφεση.

Ο Κάρολος επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα μέσα σε 2,5 μήνες και σταδιακά αύξησε τις υποχρεώσεις του το υπόλοιπο 2024, κάνοντας πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και φθάνοντας μέχρι τις μακρινές Αυστραλία και Σαμόα.

Αλλά το ταξίδι στην Ιταλία κινδύνευσε να ανατραπεί στις 27 Μαρτίου όταν τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι ο Κάρολος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο εξαιτίας παρενεργειών από την εβδομαδιαία θεραπεία του για τον καρκίνο.

Αξιωματούχοι λένε ότι η ολιγόωρη παραμονή του ήταν ένα "μικρό εμπόδιο" στο δρόμο της θεραπείας του και την περασμένη Τρίτη ανέλαβε και πάλι τις υποχρεώσεις του.

Εκτός από την Ρώμη, ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν τη Ραβέννα, στη βόρεια Ιταλία, για να γιορτάσουν "την ισχυρή διμερή σχέση ανάμεσα στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο", ανακοίνωσε το παλάτι.

Κατά την παραμονή τους εκεί θα παρεβρεθούν σε δεξίωση που θα σηματοδοτεί την 80η επέτειο από την απελευθέρωση της περιοχής από τη ναζιστική κατοχή, στις 10 Απριλίου 1945.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Θύμα" έκπληξης ο Τζόκοβιτς, στον τελικό της Σανγκάης ο Βασερόν14:31Τραγωδία στη Σαντορίνη: 4χρονο παιδάκι πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου14:17Κίνα: Απίστευτες εικόνες από το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα όλων των εποχών14:03Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους σε κέντρο φροντίδας13:49Σοκ στην Τρίπολη: Απανωτές μαχαιριές μεταξύ συμμαθητών - Σε σοβαρή κατάσταση ο 12χρονος13:35Απειλούμενα είδη: Η κατάσταση επιδεινώνεται για τις φώκιες και τα πουλιά13:21ΝΑΤΟ: Τη Δευτέρα η ετήσια πυρηνική άσκηση13:07Χανιά: Συνελήφθη 34χρονη που κατηγορείται για 7 κλοπές12:54Ξάνθη: Κατασχέθηκαν 6.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 100 κιλά λαθραίου καπνού12:40Γάζα - ΟΗΕ: 60.000 τόνοι τροφίμων έτοιμοι για διανομή12:26Ο Τραμπ ξαναρχίζει και κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα12:12Θεσσαλονίκη: 35χρονος απείλησε οδηγό ταξί με σύριγγα11:58Αλέξης Τσίπρας: Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει11:44Στα επίπεδα του 2009 μειώνεται το δημόσιο χρέος - Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής11:30Φιλιππίνες: Κάτοικοι καθαρίζουν τα συντρίμμια των δυο ισχυρών σεισμών11:16Λαμία: Σοβαρό τροχαίο - Φορτηγό προσέκρουσε σε Ι.Χ11:02Η ρωσική βιομηχανία των drones, o "υβριδικός πόλεμος" κατά της Ευρώπης και οι ανεπαρκείς κυρώσεις10:48Κλειστή η οδός Λιοσίων λόγω ελέγχου ύποπτου αντικειμένου - Αναφορές για χειροβομβίδα10:34Αυστραλίας Μακάριος: Όποιος αδιαφορεί για την ιστορία του μοιάζει με δέντρο που κόβει τις ρίζες του10:20Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία ναυτεργατικών σωματείων στις 14 Οκτωβρίου10:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο