LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2025 12:39

Αλέξης Κούγιας: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη του με τον καρκίνο στο "Ενώπιος Ενωπίω" δυόμιση χρόνια πριν

Κουγιας

Ο Αλέξης Κούγιας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής (28/02), σε ηλικία 74 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε μεταφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα τη διασωλήνωσή του τα ξημερώματα της Κυριακής (23/02).

Ο Αλέξης Κούγιας είχε μιλήσει ανοιχτά πολλές φορές για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο ίδιος σε μια εξομολόγηση καρδιάς τον Οκτώβριο του 2022, είχε μιλήσει για το πρόβλημα της υγείας του στο "Ενώπιος Ενωπίω" και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Αλέξης Κούγιας είχε αποκαλύψει τότε τη στιγμή που ο γιατρός του ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο, αποκαλύπτοντας ότι είχε έναν χρόνο ζωής αν δεν έκανε το χειρουργείο.

"Εγώ δεν ήξερα πως είναι να ζεις με τον καρκίνο. Στην οικογένεια δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Από τύχη το έμαθα, από ένα ατύχημα. Έτυχε να είναι του Αγίου Νεκταρίου. Κι επειδή ήταν του Αγίου Νεκταρίου είχα πει πως θα νηστέψω. Νήστεψα 40 ημέρες, αυστηρά. Και στο τέλος είπα, “δεν κάνω εξετάσεις;” να δω τι ευεργετικές συνέπειες έχει η θρησκεία. Αφού κάνω αρχικά τον Σεπτέμβριο, λέω δεν κάνω κι άλλες εξετάσεις; Και ξαφνικά, έρχεται η απάντηση. Κεραυνός εν αιθρία… ότι έχω υψηλούς καρκινικούς δείκτες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις αυτόν τον αργό θάνατο με διαφορετικό τρόπο από την μάχη. Απλώς πρέπει και ο γιατρός σου να είναι ένας έντιμος άνθρωπος που να δει ακριβώς τι είσαι εσύ.

Ο συγκεκριμένος γιατρός σε ένα στάδιο μηνών περίπου, είναι τόσο σκληρός και ρεαλιστής, με την πρώτη προσέγγιση να είναι ότι θα πρέπει να είμαι ευτυχής αν θα ζήσω το πολύ δύο χρόνια και η τελευταία προσέγγιση ότι θα πεθάνω από κάτι άλλο. Σε αυτά τα στάδια τα συναισθήματα αλλάζουν. Τη μία μέρα παίρνεις την ελπίδα ότι τα δύο χρόνια γίνονται πέντε και τα πέντε γίνονται δέκα. Την άλλη μέρα σου λέει ότι αυτή η εξέταση που θα κάνουμε θα είναι αυτή που θα μας αποκαλύψει την πραγματικότητα. Και στο τέλος αλλάζει η προσέγγιση και φτάνουμε στο στάδιο της εγχειρήσεως.

Η προσδοκία ήταν πως θα ήταν μια εγχείρηση δύο ωρών. Πήγα με την σύντροφό μου. Το έκρυψα από τα παιδιά μου, από όλους… Θα προτιμούσα να μάθουν στο τέλος το κακό, παρά να ζήσουν με αυτό. Άρχισε η επέμβαση 7 το πρωί και νόμιζα πως μέχρι τις 9-10 θα είχα τελειώσει. Και μόλις ξύπνησα, ρώτησα τη σύντροφό μου τι ώρα είναι και μου είπε 15:00. Κράτησε 6.5 ώρες η εγχείρηση. Εκεί προσγειώνεσαι σε μια άλλη πραγματικότητα. Γιατί όταν ρώτησα τον γιατρό, μου είπε ότι πέραν του καρκίνου, αφαίρεσα προληπτικά και έναν άλλον, πιο μικρό.

Όταν έγινε η εγχείρηση και ρώτησα πως πήγε, μου είπε ο γιατρός “είσαι πολύ τυχερός. Πήγε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε”. Και τώρα τι κάνουμε; Μου λέει ότι “τώρα θα πρέπει να περιμένουμε δέκα μέρες, γιατί έχω δώσει και τον καρκίνο και αυτόν που αφαίρεσα προληπτικά να τον ελέγξουν. Μετά από ημέρες ήρθε ένας φάκελος. Μου λέει “εδώ είναι η ζωή σου. Θυμάσαι που είχαμε πει ότι ήταν αργά εξελισσόμενος καρκίνος; Τελικά, ήταν άκρως επιθετικός. Αν δεν παίρναμε την απόφαση να τον αφαιρέσουμε θα είχες το πολύ ένα χρόνο ζωής. Μπορεί να είχε κάνει μετάσταση στα οστά”.

Τον ρωτάω τελειώσαμε; “Όχι μου λέει. Έχουμε ακόμα μία εξέταση στις 5/9”. Πάω κάνω την εξέταση και μου είπε μία λέξη. Αθώος" είχε εξομολογηθεί ο Αλέξης Κούγιας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Υπέστη ήπιο ισχαιμικό επεισόδιοΣήμερα 15:53 | Ειδήσεις

Νοσηλεύεται στο Γ. Γεννηματάς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου ΣτρατιώτηΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, όλα όσα υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση.

Ακρόπολη: Με λαμπρότητα η τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο – 81 χρόνια ελεύθερη η Αθήνα από τους Ναζί (εικόνες)Σήμερα 13:51 | Ειδήσεις

«Πριν από 81 χρόνια, η σβάστικα κατέβηκε από την Ακρόπολη και στη θέση της υψώθηκε ξανά η ελληνική σημαία, σύμβολο αξιοπρέπειας, ελπίδας και αντίστασης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως τους ομήρουςΣήμερα 15:36 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Βανς, δήλωσε ότι οι όμηροι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν ανά πάσα στιγμή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Κέντρικ Ναν αισθάνθηκε ενοχλήσεις και δεν θα αγωνιστεί στο ΣΕΦ17:21Αίγινα: Σύλληψη πλοιάρχου για τον τραυματισμό του 9χρονου17:07Ολυμπιακός: Χωρίς τον Φουρνιέ στο πρώτο Nτέρμπι Aιωνίων της χρονιάς16:53Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συνεδριάζουν στον Τύρναβο οι κτηνοτρόφοι 16:39Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανή (εικόνες)16:24Χανιά: Στο νοσοκομείο 16χρονη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις16:10Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Υπέστη ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο15:56Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως τους ομήρους15:42Ασταμάτητη η ΑΕΚ - Επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Πανιώνιο15:28Πεδίον του Άρεως: Αποκαλύφθηκε το πρώτο άγαλμα αφιερωμένο στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (εικόνες)15:14Παναθηναϊκός: Καθαρή η μαγνητική του Ντραγκόφσκι, επιστρέφει στις προπονήσεις15:00Κίνα: Η μεγαλύτερη κυλιόμενη σκάλα στον κόσμο (βίντεο) 14:46Σάμος: Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλλοδαπού14:32Το Ισραήλ δηλώνει ότι θα καταστρέψει τα εναπομείναντα τούνελ της Χαμάς14:18Ακρόπολη: Με λαμπρότητα η τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο – 81 χρόνια ελεύθερη η Αθήνα από τους Ναζί (εικόνες)14:04Αττική: 166 άτομα οδήγησαν υπό την επήρεια αλκοόλ, τα τελευταία 24ωρα13:50Οδοντωτός: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία λόγω τεχνικού προβλήματος13:36Αντίο αλά... ελληνικά σε Αυστριακό κυβερνήτη αεροσκάφους13:22Δασμοί: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για "δυο μέτρα και δυο σταθμά"13:08Παρθενώνας: "Απαλάσσεται" από τις σκαλωσιές, μετά από 50 χρόνια12:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο