LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2025 15:53

Eurovision 2025: Σάλος στην Ιταλία για τη συμμετοχή της Εσθονίας με το "Espresso Macchiato" του Tommy Cash

Tommy Cash

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η συμμετοχή της Εσθονίας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι "Espresso Macchiato" του ράπερ Tommy Cash να επικρίνεται για στίχους που σατιρίζουν την ιταλική κουλτούρα.

Ο ράπερ κέρδισε στον εθνικό τελικό της Εσθονίας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, με μεγάλη διαφορά από τις άλλες συμμετοχές και αυτή τη στιγμή το τραγούδι, που είναι ένα μείγμα σπαστών αγγλικών και ιταλικών, βρίσκεται στην κορυφή του Top 50 Viral Chart του ιταλικού Spotify.

«Ciao bella, I'm Tomaso, addicted to tobacco. Mi like mi coffe very importante», (Γεια σου, όμορφη, είμαι ο Τομάσο, εθισμένος στο τσιγάρο. Μου αρέσει ο καφές μου, είναι πολύ σημαντικός), αναφέρουν οι στίχοι του τραγουδιού.

«Mi money numeroso, I work around the clocko. That's why I'm sweating like a mafioso», (Τα λεφτά μου είναι πολλά, δουλεύω όλο το εικοσιτετράωρο. Γι' αυτό ιδρώνω σαν μαφιόζος) τραγουδά ο Cash.

Η ένωση καταναλωτών της Ιταλίας Codacons, προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αμφισβητώντας την καταλληλότητα του "Espresso Macchiato" για τον διαγωνισμό σημειώνοντας ότι «είναι σωστό να επιτραπεί η συμμετοχή ενός τραγουδιού που προσβάλλει μια χώρα και μια ολόκληρη κοινότητα;» όπως αναφέρει ο Guardian.

Δείτε επίσης! Ο Slimane που μάγεψε τη Eurovision 2024 ήρθε στην Ελλάδα (Βίντεο FTHIS)

«Παρά την ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης που πρέπει να χαρακτηρίζει διαγωνισμούς όπως η Eurovision, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε αμφιβολίες σχετικά με τη συμμετοχή ενός τραγουδιού που είναι προσβλητικό για πλήθος ανθρώπων σε έναν διαγωνισμό που παρακολουθείται σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε η Codacons στην ανακοίνωσή της.

«Η αγανάκτηση έχει εκφραστεί από πολλούς πολίτες [για ένα τραγούδι] οι στίχοι του οποίου περιλαμβάνουν στερεότυπα για την Ιταλία και τους Ιταλούς, τα συνηθισμένα κλισέ για τον καφέ και τα σπαγγέτι, αλλά πάνω απ' όλα τη μαφία και την επιδεικτική πολυτέλεια, τα οποία προβάλλουν μια εικόνα ενός λαού, συνδέοντάς τον με το οργανωμένο έγκλημα», συμπλήρωσε.

Η Εσθονία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Α' Ημιτελικού της διοργάνωσης στις 13 Μαΐου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Το ποδοσφαιρικό «αντίο» στον Μπαρτ Σένκεφελντ: «Πράσινος φρουρός για πάντα»13:19Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει πολιτικές για ισχυρή ανάπτυξη που βελτιώνει τη ζωή των πολιτών13:06Γαλλία: Ναυάγιο στη Μάγχη12:52Eurovision: Η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας ζητά να γίνει έλεγχος του televoting για το 12αρι στο Ισραήλ12:38Σοβαρό τροχαίο στον Βόλο: Μεθυσμένος οδηγός συγκρούστηκε με διανομέα και εξαφανίστηκε12:25Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ιερέας εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειες, έσωσε τη ζωή παιδιού σε χωριό της Λήμνου12:11Δευτέρα 19 Μαϊου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:57Σεισμός στη Ζαχάρω Ηλείας11:43e- ΕΦΚΑ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 202511:29Φωτιά στο Μαρκόπουλο - “Ήχησε” το 112 (εικόνες)11:15Στέφανος Τανιμανίδης: "Είμαι πρόσφυγας πρώτης γενιάς"11:02Μητσοτάκης για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία10:49Σεισμοί - Εύβοια: Ζημιές και ρωγμές σε 50 κτήρια (εικόνες)10:35Πολωνία: Προς δεύτερο γύρο οι προεδρικές εκλογές10:21Λάρισα: Ανήλικα παιδιά στο νοσοκομείο με σημάδια από καύτρα τσιγάρου - Συνελήφθη η μητέρα τους10:08Social Media: Παράγοντες που οδηγούν σε προβληματική χρήση από τους εφήβους09:54Ηράκλειο: Εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο, μετά από πυρκαγιά09:40Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Αυστηρός έλεγχος σε ασφαλιστικές εταιρείες για καταχρηστικούς όρους και αθέμιτες πρακτικές(βίντεο)09:25Σεισμοί στην Εύβοια: Κλειστά σχολεία στο Μαντούδι - Ζημιές σε σπίτια (βίντεο)09:12Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού08:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο