LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2025 15:36

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Η θρυλική έκπληξη, αξίας 37.000$ του Ρίτσαρντ Μπάρτον στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Τειλορ

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Elizabeth Taylor) μνημονεύεται από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους ως η «βασίλισσα της αγάπης».

Μιλώντας στο περιοδικό PEOPLE, ο Τιμ Μέντελσον (Tim Mendelson), συν-διαχειριστής της περιουσίας της και βοηθός από το 1990 μέχρι τον θάνατό της το 2011, θυμάται πώς το ταξίδι της αγάπης ήταν ένας καθοδηγητικός φάρος στη ζωή της αείμνηστης ηθοποιού.

«Λάτρευε τον έρωτα και νομίζω τελικά, ότι ο ρόλος που ήθελε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ήταν να είναι σύζυγος. Kάτι που είναι λίγο αστείο γιατί ήταν τόσο τεράστια, τόσο εμβληματική και τόσο μεγαλοπρεπής», είπε ο Μέντελσον.

«Είχε μια βασιλική ποιότητα και μια έμφυτη γοητεία. Ήθελε πραγματικά να είναι στο πλάι ενός άνδρα...με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ρομαντισμός, πάθος δώρα. Ήταν πραγματικά η βασίλισσα της αγάπης».

Αν και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία αφορμή για κάποιον να γιορτάσει την αγάπη, η Τέιλορ εκτιμούσε περισσότερο τις καθημερινές εκπλήξεις και ειδικά αν αυτές περιελάμβαναν ένα κόσμημα.

Ήταν το ιδανικό δώρο για την Ελίζαμπεθ, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον (Richard Burton) προτιμούσε να μην της προσφέρει μεγάλα δώρα όταν εκείνη τα περίμενε, όπως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή στα γενέθλιά της αλλά όταν «η μέρα ήταν όμορφη» ή επειδή «ήταν Τρίτη», υπενθυμίζοντας πάντα ότι την αγαπούσε.

Ένα από τα πιο εμβληματικά κοσμήματα της συλλογής της ήταν το περιδέραιο La Peregrina με το πολύτιμο μαργαριτάρι σε σχήμα αχλαδιού που αγόρασε ο Μπάρτον για $37.000 ως δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1969.

Σημειώνεται ότι βρέθηκε το 1500 στον Κόλπο του Παναμά και υπήρξε γαμήλιο δώρο του Φιλίππου Β' της Ισπανίας προς την σύζυγό του, Μαίρη Τυδώρ.

Το κόσμημα παρέμεινε στην πολύτιμη συλλογή της Τέιλορ για το υπόλοιπο της ζωής της. Μετά τον θάνατό της, βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's και πουλήθηκε σε άγνωστο πλειοδότη έναντι του αστρονομικού ποσού των 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: associated press

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Χθες 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Χθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Χθες 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο