LATEST NEWS
 
F Latest /FLifeΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2025 12:54

"Η Μητέρα του Σκύλου" έρχεται στο Θεάτρο ΑΚΡΟΠΟΛ

Η Μητέρα του Σκύλου

Το εμβληματικό έργο του Παύλου Μάτεσι«Η Μητέρα του Σκύλου», που συγκαταλέγεται στα 1001 βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας που πρέπει να διαβάσει κανείς στη ζωή του, ανεβαίνει στην σκηνή του Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη και μουσική-τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη. Η Υρώ Μανέ ενσαρκώνει την ηρωίδα Ραραού, μια από τις πιο σπαρακτικές και ταυτόχρονα εξαιρετικά δυναμικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

ΑΚΡΟΠΟΛ

Η Ραραού, με λόγο παραληρηματικό σχεδόν και αναπάντεχα χιουμοριστικό, μια ψυχή τραυματισμένη με ένα τραύμα που αδυνατεί να επουλώσει, αφηγείται την Οδύσσεια της ύπαρξής της, ακροβατώντας πάνω στη λεπτή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Μέσα από το πρίσμα της μοναδικής αυτής ηρωίδας, το κοινό παρακολουθεί τη δραματική, αλλά και γεμάτη ευτράπελα, ζωή της – από την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι τη δικτατορία και τη μεταπολίτευση - όπως περνά μέσα από το παραμορφωτικό της φίλτρο. 

ΑΚΡΟΠΟΛ

Η Ραραού, η θεατρίνα, θα ανέβει στο πάλκο της φαντασίας της, με την επιθυμία να λάμψει επιτέλους σαν πραγματική πρωταγωνίστρια, να ζήσει την προσωπική της καταξίωση και αναγέννηση. Η παράσταση ταξιδεύει τους θεατές σε ένα κόσμο γεμάτο από απρόσμενες, αλλά και εξαιρετικά ανθρώπινες στιγμές.

ΑΚΡΟΠΟΛ

Στη «Μητέρα του Σκύλου», η Ραραού, μέσα από τον ιδιότυπο προσωπικό της λόγο, ζωντανεύει στιγμές από τη διαδρομή του βίου της. Γύρω της, ένας πολύχρωμος δυναμικός και αεικίνητος θίασος «φαντασμάτων» φέρνει με τρόπο μαγικό στο φως πρόσωπα της καθημερινότητας, που χαράχτηκαν στην ψυχή της, για να προσφέρει στο κοινό συγκίνηση και γέλιο. Το κρυμμένο τραύμα που έχει σημαδέψει τη ζωή της μετουσιώνεται, μέσα από μουσικές, χορογραφίες και εικόνες, σε κάτι φωτεινό και αισιόδοξο! 

Η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ από την Arise Entertainment & More και την Artinfo.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καπάνι: Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες - Υπό έλεγχο η φωτιά15:24 Η Κατερίνα Καραβάτου μας λέει... "Καλοκαίρι Παρέα" στον ΑΝΤ115:10Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:53Σκρέκας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κανείς δεν θα ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου14:3924ωρα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πλήθος κόσμου στην "πρεμιέρα" τους14:22Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"14:07Καύσωνας: Ποιες πόλεις θα μετατραπούν σε "καμίνι";13:50Θεσσαλονίκη: Μαίνεται η φωτιά στο Καπάνι - Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 3 πυροσβέστες13:36Επίδομα αδείας 2025: Οι δικαιούχοι - Τι αλλάζει με το νέο Εργασιακό νομοσχέδιο 13:22ΗΠΑ: Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από το γήπεδο γκολφ του Τραμπ13:07ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα σε βάθος χρόνου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος12:52Βόνιτσα: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από συνομήλικούς του – Υπέστη κάταγμα στο σαγόνι 12:38Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα οκτώ ΙΧ στην περιφερειακή οδό - Στο νοσοκομείο πέντε τραυματίες 12:21Κρήτη: Διαδοχικά κύματα μεταναστών φτάνουν στο νησί12:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κατάστημα στο Καπάνι11:55Κατερίνα Στεφανίδη: Μητέρα για πρώτη φορά η ολυμπιονίκης - "Καλώς ήρθες"11:42Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας11:28Τραγωδία στα Χανιά: 30χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στον συγκάτοικό του11:14Σαφάρι της ΑΑΔΕ σε ξενοδοχεία, ταβέρνες και παραλίες: Πάνω από 3.000 καταγγελίες για παρανομίες και αυθαιρεσίες10:59Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά και αξιοσημείωτη πρόοδο10:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο