LATEST NEWS
 
F Latest /ExclusiveΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2024 11:47

Η Δούκισσα Νομικού στο FTHIS: Οι δράσεις με το "Μαζί για το Παιδί" και η επιθυμία που είχε να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια

Δούκισσα Νομικού

Από τον Μάριο Κωνσταντόπουλο

Η Δούκισσα Νομικού ως Πρέσβειρα της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" μίλησε αποκλειστικά στο FTHIS.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πώς νιώθει που συμβάλλει σ’ αυτό το σπουδαίο έργο και αν είναι ευθύνη να έχει έναν τέτοιο ρόλο.

Ακόμη, η Δούκισσα Νομικού ανέφερε αν ήθελε από μικρή να αποκτήσει τη δική της οικογένεια και αν το έργο της στο "Μαζί για το Παιδί" την έχει επηρεάσεις ως μητέρα.

Όσα είπε η Δούκισσα Νομικού στο FTHIS

Είσαι πρέσβειρα του "Μαζί για το Παιδί", που εργάζεται για την προστασία χιλιάδων παιδιών. Πώς προέκυψε η δική σου συμμετοχή σε αυτή τη σπουδαία ομάδα;

Ήταν μια φυσική επιλογή, καθώς πάντα ένιωθα την ανάγκη να προσφέρω σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη. Πάντα είχα μέσα μου αυτή την επιθυμία, αλλά όταν έγινα μαμά, ένιωσα ακόμα πιο έντονα την ευθύνη να βοηθήσω. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, και κάθε παιδί αξίζει να μεγαλώνει με αγάπη, ασφάλεια, σεβασμό και ελπίδα. Γι’ αυτό, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω μέρος αυτής της σπουδαίας ομάδας, δεν το σκέφτηκα στιγμή. Το να μπορώ να συμβάλλω στην προσπάθεια τους, έστω και με τον δικό μου τρόπο, είναι για μένα τεράστια τιμή και χαρά.

Δούκισσα Νομικού

Πώς νιώθεις που συμβάλλεις κι εσύ σ’ αυτό το σημαντικό έργο;

Νιώθω βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Κάθε φορά που βλέπω ένα παιδικό χαμόγελο ή ακούω ιστορίες παιδιών που, παρά τις δυσκολίες, βρίσκουν ελπίδα μέσα από τις δράσεις του "Μαζί για το Παιδί", νιώθω πως αξίζει κάθε προσπάθεια. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βλέπεις πώς κάτι που για εμάς μπορεί να φαίνεται απλό και δεδομένο, μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού. Αυτή η σκέψη με γεμίζει δύναμη και με κάνει να θέλω να προσφέρω ακόμα περισσότερο. Κάθε τέτοια στιγμή είναι ένα δώρο και μια υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι να νοιαζόμαστε και να ενεργούμε.

Είναι ευθύνη να έχεις έναν τέτοιο ρόλο και τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Φυσικά, είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά την αναλαμβάνω με πολλή αγάπη και αφοσίωση. Πέρα από τον ρόλο μου ως αγγελιαφόρος της αγάπης και της προσφοράς, νιώθω ότι η ουσία βρίσκεται στη δράση. Δεν αρκεί μόνο να μιλάμε για τη σημασία της συνεισφοράς πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά. Πρέπει να κάνουμε την "Αγάπη πράξη". Στόχος μου είναι να κινητοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ώστε να στηρίξουμε το σπουδαίο έργο του "Μαζί για το Παιδί", γιατί μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Δούκισσα Νομικού

Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το έργο του "Μαζί για το Παιδί" που ίσως να μην γνωρίζει ο κόσμος;

Το "Μαζί για το Παιδί" εργάζεται εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, με στόχο κάθε παιδί στη χώρα μας να έχει ίσες ευκαιρίες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Στηρίζει ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες και εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ενισχυτική εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη, όπου χρειάζεται. Παράλληλα, συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς παιδικής προστασίας σε όλη τη χώρα, υποστηρίζοντας τα παιδιά που ζουν σε δομές ή/και υποστηρίζονται από τους φορείς.

Σημαντικό είναι ο ρόλος του στην ενίσχυση σχολείων και μονάδων υγείας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και η παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γονείς, εφήβους και εκπαιδευτικούς μέσω της  τηλεφωνικής γραμμής 115 25, ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων καθώς και ομάδων γονέων.  

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης στην εξέλιξη των παιδιών και των νέων, υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά πρόγραμμα, καθώς και προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτικών. 

Βρίσκεται δίπλα παρέχοντας ανακούφιση σε οικογένειες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και υγειονομικές κρίσεις.

Δίνει έμφαση στην καλλιέργεια της έννοιας του εθελοντισμού ιδίως στα παιδιά και τους νέους προσφέροντας τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δράσεις αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών από ευάλωτες οικογένειες.  

Επιπλέον, προσφέρει στήριξη στα σωµατεία-µέλη που απαρτίζουν την Ένωση "Μαζί για το Παιδί".

Η λειτουργία του "Μαζί για το Παιδί" στηρίζεται κυρίως σε δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες. 

Δούκισσα Νομικού

Τι δράσεις ετοιμάζετε για τις γιορτές που πλησιάζουν;

Το "Μαζί για το Παιδί" αυτές τις γιορτές γεμίζει χαρά τις καρδιές παιδιών και οικογενειών που μας χρειάζονται. Μέσα από τη δράση "Secret Santa", γινόμαστε όλοι Άγιοι Βασίληδες, πραγματοποιώντας τις ευχές των μικρών μας φίλων από ευάλωτες οικογένειες με δώρα και αγάπη. 

Τα "Breakfast Boxes" προσφέρουν το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά είδη, ετοιμασμένα με φροντίδα από παιδιά για παιδιά, καλλιεργώντας την έννοια της προσφοράς.

Με την καμπάνια "Μαζί Στις Γιορτές", αγκαλιάζουμε ευάλωτες οικογένειες με μωρά έως 12 μηνών, καλύπτοντας βασικές ανάγκες για να ζήσουν και αυτές τη μαγεία των γιορτών. 

Κάθε συμμετοχή, μικρή ή μεγάλη, γεμίζει τον κόσμο με αγάπη. Αν θέλετε να γίνετε μέρος αυτής της προσπάθειας σας ενθαρρύνω να επισκεφθείτε το https://www.supportmazi.gr/mazistisgiortes24 επιλέγοντας τη δωρεά που επιθυμείτε. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί τις πιο ζεστές γιορτές για όλους!

Είχες πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά;

Ναι, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα παιδιά κατείχαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια γεμάτη αγάπη και ζεστασιά, έμαθα να εκτιμώ τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας των παιδιών. Τα παιδιά έχουν αυτή τη μοναδική ικανότητα να βλέπουν τη ζωή μέσα από έναν φακό αθωότητας και χαράς, κάτι που πάντα με εμπνέει.

Δούκισσα Νομικού

Ήθελες από μικρή να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια;

Από πολύ μικρή ένιωθα ότι η οικογένεια είναι κάτι μοναδικό και πολύτιμο. Όταν μεγάλωσα, η επιθυμία να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια έγινε ακόμα πιο έντονη. Πλέον μπορώ να σου πω πως είναι το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής μου και η πηγή της δύναμης μου.

Αυτό το έργο έχει επηρεάσει το ρόλο σου ως μητέρα;

Αναμφίβολα, έχω καταλάβει ακόμη πιο έντονα την ευθύνη που έχουμε όλοι να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα, όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και σε όλα τα παιδιά γύρω μας. Είναι στο χέρι μας να τους μάθουμε την αξία της προσφοράς, του σεβασμού και της ενσυναίσθησης. Ως γονείς, το παράδειγμα που δίνουμε έχει τεράστια σημασία. Με τη φροντίδα και την καλοσύνη που τους προσφέρουμε μπορούμε να τα βοηθήσουμε να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο, γεμάτο ευτυχισμένα και ισχυρά παιδιά.

Δούκισσα Νομικού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

"Η Ευρώπη δεν θα επιβάλει πρόστιμο, αλλά δεν θα προτιμά πλέον το ελληνικό FIR", δήλωσε.

Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευναΣήμερα 19:20 | Ειδήσεις

«Η κ. Καρυστιανού θα έπρεπε να είχε προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία».

Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχοΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής για τις εξελίξεις στη Γροιλανδία.

Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο ΙράνΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Τουλάχιστον 3.428 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης της εξουσίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο