LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2024 13:36

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας για όλα: Η βία στους νέους, οι ευθύνες της τηλεόρασης, ο Μάρκος Σεφερλής και η Ματούλα Ζαμάνη

Τσαφουλιας

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής "Χαμογέλα και Πάλι" το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10).

"Έχω πολύ καιρό να βγω σε εκπομπή, περισσότερο καιρό από την αίσθηση που έχει ο κόσμος. Γιατί βγαίνεις σε μια εκπομπή κι μετά την αναπαραγωγή, και τα σχόλια, κάποια στιγμή έβλεπα τον εαυτό μου πάρα πολύ και με κούρασε αυτό. Αυτή την περίοδο δεν είμαι πολύ καλά, έχω πολύ άγχος λόγω των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μου. Από την άλλη δεν είμαι καλά με αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία", είπε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Η βία στους νέους και οι ευθύνες της τηλεόρασης

Στην συνέχεια ο ίδιος σχολίασε την συναυλία για τα Τέμπη και ζητήματα της κοινωνίας, όπως η βία στα νέα παιδιά.

"Την ελπίδα αυτή ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, δεν μπορείς να την «αφήσεις» με τίποτα. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Όμως δεν μπορούμε να μην ελπίζουμε. Θεωρώ ότι η τηλεόραση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνίας και αναφορικά με τους νέους. Δεν μπορείς να διαφημίζεις μπέργκερ και μετά να αναρωτιέσαι γιατί ανεβαίνει η χοληστερίνη στον γενικό πληθυσμό.

Βλέπουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ την βία σε λούπα. Όταν κάτι το βλέπεις από το πρωί μέχρι το βράδυ εξοικειώνεσαι με αυτό. Υπάρχει ένα κοριτσάκι, η Ευαγγελία Σίσκου, 10 ετών κατέκτησε την 3η θέση στην παγκόσμια Ολυμπιάδα σκακιού σε 110 χώρες. Δεν έπαιξε πουθενά στην τηλεόραση. Διαπρέπουμε στην Ρομποτική ή σε άλλους τομείς και δεν το βλέπει πουθενά. Πάει ένας και πλακώνεται στις κλωτσιές, και το βλέπεις να παίζει παντού. Και μετά αναρωτιόμαστε για την βία και βγάζουμε ψυχολόγους να μας πουν ότι «φταίνε οι γονείς». Οι γονείς που όλη μέρα δουλεύουν και δεν έχουν χρόνο για τίποτα, ούτε για να ακούσουν την σκέψη τους. Βλέπουμε δημοσιογράφους και όχι μόνο, να καταδικάζουν την βία εκτός και αν το έχει κάνει φίλος τους... Βάζουμε φυλακή έναν 17χρονο αλλά όχι έναν υπουργό για 57 θύματα στα Τέμπη. Πρέπει να κοιτάξουμε αυτή τη νεολαία και να πούμε τα φύλα είναι δύο; Είναι ώρα να συζητήσουμε πόσα ειναι τα φύλα;

Ας ασχολούμαστε με την βάση των προβλημάτων και όχι με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για ποιο από τα προβλήματα αυτά ευθύνονται τα παιδιά, οι ΛΟΑΤΚΙ και τα παιδιά με τα κόκκινα και ροζ μαλλιά; Αν απαντήσω για το πώς μπορεί να αλλάξει κάτι, θα πω ότι είναι θέμα παιδείας και θα ακουστεί κλισέ. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Το πρόβλημα μας είναι πολυσύνθετο.

Είναι η αποποίηση των ευθυνών ότι πχ «εγώ δουλεύω, είναι ευθύνη του σχολείου», το σχολείο έχει και αυτό να αντιμετωπίσει και άλλα πράγματα. Είναι και οι γονείς, οι τιμωρίες που αυξάνονται δεν είναι η λύση του προβλήματος είναι ένα ανάχωμα, για να καθυστερήσει το πρόβλημα μέχρι να βρεθεί μια λύση. Σε ένα μεγάλο βαθμό είναι και το περιεχόμενο των social media, που εκεί κάποια στιγμή το κράτος να αρχίσει να θεσπίζει κανόνες για την προστασία των παιδιών. Έχουμε κάνει όλα τα παιδιά με διάσπαση προσοχής, από την πληροφορία που είναι 10 δευτερόλεπτα, ένα παιδί δεν μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο ή να δει μία ταινία. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν" είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, που στάθηκε και στις ευθύνες της τηλεόρασης.

Όπως σημείωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας: "Τόσα χρόνια, αντί να προτείνουμε στον κόσμο, τον ταΐζουμε με αυτό που θέλει, και αυτό έχει φέρει την ακροδεξιά να έχει φέρει 20% στην Ευρώπη. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε αυτό που θέλουν για να πάει η Ακροδεξιά στο 50%; Να μην αλλάξουμε γραμμή;".

Για την πολιτική και την Αριστερά, ο ίδιος ανέφερε: "Θα κάνουν την ίδια συζήτηση τα δύο κόμματα, θα πάνε σε εκλογές, θα εκλέξουν τους ίδιους αρχηγούς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε την ίδια κουβέντα. Και σε αυτό φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η τηλεόραση. Αν δεν ήσασταν εσείς, δεν νομίζω ότι ο Κασσελάκης θα έβγαινε πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη ως πρόεδρος του κόμματος για τελείως λάθος λόγους. Όλα είναι θέμα ενσυναίσθησης, κανείς δεν κάνει «πίσω». Μονίμως ψάχνουμε θέματα για να διχαστούμε".

Ο Μάρκος Σεφερλής

Σε ερώτηση για την κριτική που γίνεται στον Μάρκο Σεφερλή, με αφορμή τη σάτιρα του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας σχολίασε: "Θα τοποθετηθώ γιατί γενικά δεν αποφεύγω να τοποθετούμαι. Δεν μπορώ να έχω γνώμη για το νούμερο του Μάρκου Σεφερλή, γιατί δεν έχω δει την παράσταση και δεν μπορώ να δημιουργήσω μια γνώμη από αποσπασματικά βίντεο που βλέπω. Γνωρίζω τη δύναμη του μοντάζ και δεν ξέρω τι έχει μονταριστεί. Δεν θεωρώ ότι εγώ είμαι ειδικός, εφόσον δεν έχω δει την παράσταση, να κάνω μια γενική τοποθέτηση για το τι είναι η σάτιρα και πότε η σάτιρα δεν είναι σάτιρα και είναι διακωμώδηση.

Τα πάντα έχουν όρια ακόμα και η σάτιρα. Το θέμα είναι ποιος τα θέτει και ποιος τα ξεπερνά ή όχι. Η σάτιρα πρέπει, όπως έχει πει σωστά ο Γιάννης Μπέζος, να έχει μια ποιητική. Για μένα η σάτιρα πρέπει να χτυπάει θεσμούς ή τρόπους σκέψης και όχι ανθρώπους. Η σάτιρα χτυπά κάτι που είναι ψηλότερα από αυτόν που το σατιρίζει. Ο Χάρρυ Κλυνν δεν τα έβαζε με τον περιπτερά αλλά με πρωθυπουργούς, πάνω από εκείνον. Αν κατέβαινε, θα τα έβαζε με μια νοοτροπία. Δεν έμπαινε σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Θεωρώ πιο τραγικό σε μία θεατρική διαδικασία, είτε είναι σάτιρα ή κωμωδία, να υπάρχει επιστημονική παρέμβαση από σκηνής, παρά το νούμερο αυτό καθαυτό. Πρέπει η σάτιρα να αγγίζει καταστάσεις ή θεσμούς παγιωμένους, όχι που τώρα ψάχνουν τη θέση τους στον χώρο".

Η Ματούλα Ζαμάνη

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ρωτήθηκε επίσης και για τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα της Ματούλας Ζαμάνη, με τον ίδιο να σχολιάζει με νόημα: "Την Ματούλα Ζαμάνη δεν την γνωρίζω ως άνθρωπο αλλά ως καλλιτέχνη. Έχει γράψει πολλά τραγούδια, ερμηνεύσει, συνθέσει, ποτέ όμως δεν έπαιξε κάτι γι' αυτό το κομμάτι της αισθητικής της. Θεωρώ ότι η αισθητική της είναι οι συνεργασίες της με τους καλλιτέχνες και η μουσική της. Η αισθητική της Ζαμάνη που βγάζει την μπλούζα και αυτό παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι η αισθητική αυτών που «παίζουν» τη Ζαμάνη".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός τουΣήμερα 08:41 | Ειδήσεις

Κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα έναν ανήλικο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους08:38Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών08:24Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 08:09Γαλλία: Οι τουρίστες από χώρες εκτός της Ευρώπης θα πληρώνουν πιο ακριβό εισιτήριο σε 5 πασίγνωστους πολιτιστικούς χώρους07:53Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο