LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2024 11:19

Ζωή Γεράζη: Η απάντηση της ηθοποιού μετά την ανάρτηση για τον Μάρκο Σεφερλή - "Δεν πήρα κάποια θέση πάνω στο θέμα"

Γεραζη

Aντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, με αφορμή από το σκετς του Μάρκου Σεφερλή στην παράσταση "20 χρόνια Δελφινάριο", το οποίο αναφέρεται στο non binary Nemo, νικητή της Eurovision 2024.

Ανάμεσα σε εκείνους που πήραν θέση ήταν και η νεαρή ηθοποιός, που συμμετέχει στη "Γη της Ελιάς", Ζωή Γεράζη, η οποία αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, το παρακάτω κείμενο:

"Γεια σου Μάρκο, είμαι ένα non-binary άτομο σαν το Νemo που κέρδισε τη Eurovision 2024, & το οποίο κοροϊδεύεις στα 20 χρόνια Δελφινάριο. Συγγνώμη που σε αποκαλώ με το μικρό σου, αλλά νιώθω μια οικειότητα καθώς σε βλέπω από μικρό παιδί. Σε θυμάμαι να υποδύεσαι τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες “καλέ τσούζει, αλλά μ’ αρέσει” ή “αχαχουχα, ευθυμήσαμε πάλι, σε καλό να μας βγει”, τις οποίες δε θα ξεχάσω ποτέ. Δε θα τις ξεχάσω γιατί τις έχω ακούσει πολλές φορές από συμμαθητές μου, να τις λένε εναντίον μου. Καμία φορά φαντάζομαι ότι μεγάλωσα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπάρχεις, & αναρωτιέμαι αν το bullying από τους συμμαθητές μου θα ήταν λιγότερο.

Δε σε κατηγορώ (τόσο) για τότε: μπορώ να το θεωρήσω σημείο της εποχής, αφού ακόμα & γκέι σεναριογράφοι τότε, έφτιαχναν καρικατούρες γκέι/τρανς χαρακτήρες για να γελάει ο κόσμος. Όμως τώρα, που σαν κοινωνία αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τη διαφορετικότητα του καθενός & να την αποδεχόμαστε, γιατί συνεχίζεις πάλι το ίδιο μοτίβο; Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ενισχύεται το μίσος ενάντια στα non-binary άτομα, κάτι που έχει οδηγήσει σε μαζική επίθεση εναντίον τους στην Αριστοτέλους; Ή στο ότι δεν εκδίδουν τα βιβλία μας, επειδή μας θεωρούν γελοία πλάσματα που θέλουμε να μετατρέψουμε τα ελληνικά σε κινέζικα, με το να προσθέτουμε χαρακτήρες όπως το “@“; Αυτή θέλεις να είναι η συνεισφορά σου στην κοινωνία; Ακόμα και να μη σου αρέσει αυτό που είμαστε, θεωρείς πως μας αξίζει το μίσος & ο εξευτελισμός; Το μόνο ενθαρρυντικό στο βίντεο που είδα να κοροϊδεύεις το Nemo είναι, πως σε χειροκρότησαν με το ζόρι & έτσι μου μένει μια αμυδρή ελπίδα ότι παρότι εσύ μένεις ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος τουλάχιστον αλλάζει.

ΥΓ: μήπως θα ήθελες το βιβλίο μου, το «μπαμπά θέλω να ντρέπεσαι για μένα»; Ισως σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα, ώστε να μη ντρέπονται για σένα".

Λίγες ώρες μετά, η Ζωή Γεράζη επανήλθε και με νέα της ανάρτηση ξεκαθαρίζει πως το εν λόγω κείμενο δεν γράφτηκε από την ίδια, αλλά από άλλο άτομο, κι εκείνη απλά προχώρησε στην αναδημοσίευσή του.

"Καλησπέρα, επειδή έχω λάβει μηνύματα για άρθρα τα οποία γράφουν ανακρίβειες για το πρόσωπό μου προς τον κύριο Σεφερλή, να ξεκαθαρίσω ότι το κείμενο που γράφτηκε δεν ήταν καν δικό μου. Δεν ήταν γραμμένο από εμένα αλλά από άλλο άτομο. Ήταν ένα κείμενο που το θεώρησα τρομερά ευγενικό και απλά το αναδημοσίευσα στην ιστορία μου στο instagram όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί.

Δεν πήρα κάποια θέση πάνω στο θέμα, ούτε ξέσπασα, ούτε εξέφρασα γνώμη για το συγκεκριμένο συμβάν. Κανένα μίσος για κανέναν άνθρωπο. Μόνο σεβασμός και αγάπη. Αυτά κερδίζουν στο τέλος" έγραψε η Ζωή Γεράζη.

Γεραζη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Ανατροπή λεωφορείου στη Νέα Υόρκη - Πολλοί νεκροί και τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά (εικόνες)Χθες 22:28 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης επιβατών, εφόσον υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους.

Γυναικοκτονία στο Βόλο: Γνωστός στις αρχές ο 40χρονος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.Χθες 19:55 | Ειδήσεις

Ο 40χρονος σύζυγος του θύματος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

25 Υπουργοί Εξωτερικών καλούν το Ισραήλ να αποσύρει τον σχεδιασμό για τους εποικισμούςΧθες 22:11 | Ειδήσεις

«Τέτοιου είδους ενέργειες υπονομεύουν την ασφάλεια και υποδαυλίζουν τη βία», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι ΥΠ.ΕΞ. 25 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Φθιώτιδα: 60χρονος πυροβόλησε τον αδελφό του με καραμπίναΧθες 23:10 | Ειδήσεις

Τα σκάγια τραυμάτισαν δύο ακόμη άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 29 Αυγούστου08:23Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Αυγούστου08:09Τραγωδία στους Παξούς: Πνίγηκε 4χρονο κοριτσάκι σε πισίνα23:59Αιτωλοακαρνανία: Το έθιμο της βαρκαρόλας φώτισε τον ουρανό του Μύτικα (εικόνες)23:44Ασπρόπυργος: Άγρια επίθεση σε υπάλληλο καθαριότητας – Τραυματίστηκε σοβαρά23:29Φθιώτιδα: 60χρονος πυροβόλησε τον αδελφό του με καραμπίνα23:1425 Υπουργοί Εξωτερικών καλούν το Ισραήλ να αποσύρει τον σχεδιασμό για τους εποικισμούς22:59Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη μεταφορά ορειβάτισσας που τραυματίστηκε στον Όλυμπο22:44ΗΠΑ: Ανατροπή λεωφορείου στη Νέα Υόρκη - Πολλοί νεκροί και τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά (εικόνες)22:29 Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Τελ Αβίβ (βίντεο) 22:14Σαρωνίδα: Νεκρή ανασύρθηκε 76χρονη από τη θάλασσα21:59Ολλανδία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών – Λόγος η διαφωνία για την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ21:44ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να αναπτύξει στρατό σε Σικάγο και Νέα Υόρκη – Οι Εθνοφρουροί στην Ουάσινγκτον "σύντομα θα οπλοφορούν"21:30 Ιράν: Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα (βίντεο) 21:16Θεσσαλονίκη: Υλικές ζημιές προκάλεσε η φωτιά σε συνεργείο αυτοκινήτων21:02Νετανιάχου: Χονδροειδές ψέμα η έκθεση του ΟΗΕ που κηρύσσει κατάσταση λιμού στη Γάζα20:48Γυναίκα αρνήθηκε να παραλάβει την παραγγελία της επειδή ο διανομέας δεν ήταν Έλληνας - Θύελλα αντιδράσεων στα social media (βίντεο)20:34Βρετανία για κήρυξη κατάστασης λιμού στη Γάζα: Είναι ένα ηθικό σκάνδαλο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί20:20Γυναικοκτονία στο Βόλο: Γνωστός στις αρχές ο 40χρονος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.20:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Λαγυνά19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο