LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2024 11:34

Δέσποινα Βανδή: Η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στη Σμύρνη

Βανδη

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την προγραμματισμένη της εμφάνιση στη Σμύρνη, καθώς, όπως τόνισε η ίδια "δόθηκε εν αγνοία της πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση".

Την κίνηση της Δέσποινας Βανδή, που έχει καταγωγή από τον Πόντο και αρνήθηκε να τραγουδήσει με φόντο αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, εξυμνεί με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουλίου και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έρχεται μια στιγμή, που η στάση ενός και μόνο ατόμου μπορεί να γεμίσει με υπερηφάνεια έναν ολόκληρο λαό. Έρχεται μια στιγμή, που διαπιστώνεις με πολύ απλό τρόπο, ότι τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δε χάθηκε και ότι η ελπίδα για ηθική και ιστορική δικαίωση της ράτσας σου ζει, εμπνέει και γιγαντώνεται.

Αυτή τη στιγμή, οι ηγεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεργάζονται αγαστά σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο και στηρίζουν από κοινού την κατάπτυστη υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα του ΟΑΣΕ, τον πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου, γνωστό θιασώτη και δραστήριο υποστηρικτή της ψευδεπίγραφης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Την ίδια στιγμή, έρχεται μία τραγουδίστρια, η εκ Νικόπολης του Πόντου Δέσποινα Μαλέα – Μαρουφίδου, γνωστή ως Δέσποινα Βανδή, να αρνηθεί την εμφάνισή της σε συναυλία στη Σμύρνη, αφού οι διοργανωτές είχαν αναρτήσει εκτός σχεδιασμού, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση ή αμοιβαία συμφωνία, γιγαντιαία αφίσα του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ. Η ίδια ζήτησε, να αντικατασταθεί το πορτραίτο του δολοφόνου με την ελληνική σημαία, ώστε στην «πλάτη» της σκηνής να κυματίζουν μαζί οι σημαίες των δύο χωρών, σημάδι φιλίας και συνεργασίας. Οι διοργανωτές αρνήθηκαν και η Δέσποινα Βανδή εγκατέλειψε το χώρο. Ο οχετός των ύβρεων και των απειλών από πλευράς επισήμων κάθε κλιμακίου που ακολούθησαν την υπερήφανη στάση της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, προϊδεάζει ακόμη και για σχεδιασμένη και σκοπούμενη ενέργεια εκ μέρους των Τούρκων. Ένα μεγάλο εύγε για τη στάση της συμπατριώτισσάς μας, με την ευχή να βρει ανάλογους μιμητές στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

Δεν μπορεί κανείς να μη θέσει σε αντιπαράθεση τη λεβέντικη στάση της Ελληνίδας τραγουδίστριας με την αντίστοιχη υποταχτική της Υπουργού Πολιτισμού κας. Μενδώνη, όπου περιχαρής, φωτογραφιζόταν παρέα με Τούρκους ηγέτες κάτω από τη φωτογραφία του Κεμάλ.

Η μεν πρώτη, εκπροσωπεί τον εαυτό της και την αξιοπρέπειά της, αλλά η κα. Υπουργός εκτός της κυβέρνησης, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο έθνος. Τώρα πια γνωρίζουμε καλά, ποια πρέπει να χειροκροτήσουμε και ποια να κατακρίνουμε.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

Βανδη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός τουΣήμερα 08:41 | Ειδήσεις

Κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα έναν ανήλικο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους08:38Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών08:24Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 08:09Γαλλία: Οι τουρίστες από χώρες εκτός της Ευρώπης θα πληρώνουν πιο ακριβό εισιτήριο σε 5 πασίγνωστους πολιτιστικούς χώρους07:53Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο