LATEST NEWS
 
F Latest /FLifeΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2024 14:36

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: 50 χρόνια από το πραξικόπημα της Κύπρου παρουσιάζει τη δική του "Λευκωσία" & συγκινεί

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

Η Λευκωσία είναι η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης! Η Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου, είναι σύμβολο αντίστασης, αγώνα αλλά και ενότητας!

Σταυροδρόμι πολιτισμών! Κοιτίδα ιστορίας!

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μας παρουσιάζει λοιπόν τη δική του «Λευκωσία», γράφει τη μουσική και τραγουδά τα συγκινητικά λόγια από το ομώνυμο ποίημα της Ροδούλας Παπαλαμπριανού από τη ποιητική της συλλογή «Υπερωρία Ονείρου», χαρίζοντας μας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που συγκινεί και εντυπωσιάζει!

«Απόψε που θα βλέπεις την πανσέληνο κατάματα,

σκέψου πως θα /ταν να /χε πράσινη γραμμή,

θα /ταν λιγότερο περήφανη νομίζεις;»

Λόγια αληθινά και ανατριχιαστικά που απευθύνονται στη ψυχή κάθε Έλληνα και γενικά κάθε ανθρώπου που αντιτίθεται στον πόλεμο και στο άδικο.

Η Λευκωσία, με την εντός των τειχών πόλη με τους έντεκα προμαχώνες, που κουβαλούν βαθιά ιστορία και που η εξαίρετη Ροδούλα Παπαλαμπριανού παρομοιάζει με πανσέληνο παντοτινά περήφανη και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου τραγουδά μελωδικά με την χαρακτηριστική και ευαίσθητη φωνή του!

Ένας ύμνος για την πόλη που μετά το 1974 και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που εξακολουθεί να είναι χωρισμένη στα δύο.

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η Λευκωσία παραμένει φάρος ελπίδας για την επανένωση του νησιού και την ειρηνική συμβίωση όλων των κατοίκων του!

«Να μην την κλαις τη Λευκωσία, η μοιρασμένη πόλη μου είναι ελεύθερη ψυχή, να μην την κλαις, γιατί οι ψυχές δεν ξέρουν από κατοχές»

Η ψυχή της Λευκωσίας λοιπόν ελεύθερη και περήφανη, παίρνει μορφή μέσα από το ομώνυμο τραγούδι του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου που μας χαρίζει ένα από τα ωραιότερα και βαθύτερα τραγούδια της καριέρας του!

Η σκηνοθεσία του video clip του τραγουδιού «Λευκωσία» ανήκει στον Άλεξ Κωνσταντινίδη.

Συμπληρωματική κινηματογράφηση στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας από την Κλεάνθη Αναστασιάδη.

Η αρχική φωτογραφία στο video clip απεικονίζει το έργο «Λευκωσία» της  εικαστικού Κατερίνας Παπαλαμπριανού και το artwork ανήκει στην animator/art director Αλεξάνδρα Αλεξίου.

Η φωτογραφία στο τέλος του video clip είναι το επίσημο εξώφυλλο του τραγουδιού «Λευκωσία» και το artwork ανήκει στον Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος για τα νέα μέτρα μείωσης τιμών από την κυβέρνηση και για τους νέους στόχους για την ελληνική βιομηχανία.

Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα - Μητέρα τέταρτου παιδιού: Αν φταίει η Ειρήνη να πάει εκεί που της αξίζει (βιντεο)Χθες 19:27 | Ειδήσεις

Τι λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του τέταρτου παιδιού που σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε από τη ζωή στα χέρια της Ειρήνης.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα μία γυναίκα για τον θάνατο της 84χρονηςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας μία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα. Ποια είναι γυναίκα, "νούμερο ένα" ύποπτη που βρισκεται στα χέρια των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19Η Χιλή λάνσαρε την πρώτη αντισυλληπτική ένεση για σκύλους23:06Ουκρανία: Αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην πάει φαντάρος22:52Ο ρόλος της ιστολογικής εξέτασης στην επιλογή θεραπευτικών χειρισμών στον καρκίνο μαστού22:39Champions League: Η Μίλαν νίκησε την Μπριζ22:25Baywatch: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Νιούμαν22:25Τσίπρας: Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά (εικόνες)22:11Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έπληξε στρατιωτική βάση του Ισραήλ21:58Μητσοτάκης - Κόστα: Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων (εικόνες)21:45Μελόνι – Ερντογάν: Επικοινωνία για τη Μέση Ανατολή και το Προσφυγικό21:31Περιστέρι: Τρίτη ήττα στο BCL21:18Στον ΠΑΟΚ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο21:04ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε εξωστρέφεια, σοβαρότητα και ενότητα20:51Ρευματοκλοπή: Έρχεται ο λογαριασμός… για τους παραβάτες20:37Ευλογιά των προβάτων: Απαγορεύσεις στη μετακίνηση ζώων20:23Ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη20:10Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο