LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2024 09:09

Θανάσης Βέγγος: Η αποκάλυψη στο μυστήριο με τη σορό του - "Αποτεφρώθηκε"

Βεγγος

Μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα ο Γιώργος Σταυρόπουλος. Ο 80χρονος σήμερα ηθοποιός, που στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον Θανάση Βέγγο, αποκάλυψε μάλιστα πως ο σπουδαίος ηθοποιός και καλλιτέχνης δεν ετάφη ποτέ, αλλά αποτεφρώθηκε.

"Όταν ήρθα στην Αθήνα από την Ξάνθη, άρχισα να εργάζομαι σε διάφορα θέατρα. Όταν πρώτοξεκίνησα το '61 στο θέα ατρο Άλφα, πρωτοετής στη δραματική σχολή το τε, έπαιξα με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον χρυσό άνθρωπο. Όταν κάηκε το ΡΕΞ όπου έπαιζα με την Αλιφέρη, έμεινα χωρίς δουλειά. Τότε μου έκανε πρόταση ο Μαροσούλης, λοιπόν, και πήγα στο Δελφινάριο με την παράσταση "Μας πρήξανε τα ούμπαλα", αρχές του '80. Εκεί γνωρίστηκα με τον Θανάση, λοιπόν, και από τότε μέχρι τον θάνατό του δεν έπαιξα με κανέναν άλλον ηθοποιό. Μέρα νύχτα μαζί, σαν αδέρφια. Με είχε βάλει σαν μέλος της οικογένειάς του...

Τότε είχα έρθει στην Ξάνθη για να δω τη μάνα μου. Μου τηλεφωνούν και μου λένε: “Γιώργο, ο Θανάσης τράκαρε". Αμέσως παίρνω ταξί από την Ξάνθη και γυρίζω στην Αθήνα. Πηγαίνω στο νοσοκομείο όπου τον είχαν και τον βλέπω χαμογελαστό να μου λέει: "Σε περίμενα". Όσο διάστημα ήταν στο νοσοκομείο, δεν ήθελε κανέναν άλλον να κάθεται εκεί. Μόνο εμένα. Σκεφτείτε, οι γιατροί που τον κούραραν δεν μπορούσαν να καταλάβουν πόσο πολύ στενά δεμένοι ήμασταν. Τους μιλούσε συνέχεια για τη φιλία μας... Όταν ο Θανάσης ήταν στα τελευταία του και ήταν στο νοσοκομείο, όταν έμπαινα στην Εντατική, δεν μπορούσε να μιλήσει. Όμως άρχιζαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια του. Του έπιανα το χέρι, μου το έσφιγγε και κλαίγαμε σαν παιδιά.

Ο Θανάσης για μένα ήταν αδερφός, φίλος, οικογένεια. Δεν θα μπορούσα να δουλέψω ξανά στο θέατρο χωρίς να έχω δίπλα μου αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Ήταν για μένα ο προστάτης μου. Σκεφτείτε πως, όταν πέθανε στα χέρια μου ο Θανάσης, το 2011, είπα τέλος στο θέατρο, τέλος σε όλα. Μου στοίχισε πολύ ο θάνατός του" εξομολογήθηκε ο Γιώργος Σταυρόπουλος.

Τέλος, ο Γιώργος Σταυρόπουλος, μίλησε για τη σορό του Θανάση Βέγγου και την παραφιλολογία που έχει προκύψει όλα αυτά τα χρόνια για το πού είναι η τελευταία κατοικία του τεράστιου αυτού ηθοποιού. Ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2011. Στο λαϊκό προσκύνημα πλήθος κόσμου πήγε να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη, καθώς και πάρα πολλοί ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του. Ωστόσο μετά το τέλος του προσκυνήματος η σορός έφυγε με τη νεκροφόρα προς άγνωστη κατεύθυνση. Όλα αυτά τα χρόνια όλοι μιλούσαν για διάφορους τόπους που είχε εκφράσει ο ίδιος πως θέλει να ταφεί.

"Είναι ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο γνωρίζουμε μόνο εγώ και η οικογένειά του. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποκαλύψω αυτή τη στιγμή" ανέφερε ο 80χρονος ηθοποιός.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου στην Espresso για το αν η σορός του Θανάση Βέγγου αποτεφρώθηκε ο Γιώργος Σταυρόπουλος απάντησε: "Συ ειπάς" και έκανε γνωστό πως αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Όταν ρωτήθηκε για το πού έριξαν την τέφρα του Θανάση Βέγγου, είπε με νόημα: "Την έχουν τα παιδιά του στο σπίτι".

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος για τα νέα μέτρα μείωσης τιμών από την κυβέρνηση και για τους νέους στόχους για την ελληνική βιομηχανία.

Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα - Μητέρα τέταρτου παιδιού: Αν φταίει η Ειρήνη να πάει εκεί που της αξίζει (βιντεο)Χθες 19:27 | Ειδήσεις

Τι λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του τέταρτου παιδιού που σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε από τη ζωή στα χέρια της Ειρήνης.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα μία γυναίκα για τον θάνατο της 84χρονηςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας μία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα. Ποια είναι γυναίκα, "νούμερο ένα" ύποπτη που βρισκεται στα χέρια των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19Η Χιλή λάνσαρε την πρώτη αντισυλληπτική ένεση για σκύλους23:06Ουκρανία: Αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην πάει φαντάρος22:52Ο ρόλος της ιστολογικής εξέτασης στην επιλογή θεραπευτικών χειρισμών στον καρκίνο μαστού22:39Champions League: Η Μίλαν νίκησε την Μπριζ22:25Baywatch: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Νιούμαν22:25Τσίπρας: Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά (εικόνες)22:11Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έπληξε στρατιωτική βάση του Ισραήλ21:58Μητσοτάκης - Κόστα: Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων (εικόνες)21:45Μελόνι – Ερντογάν: Επικοινωνία για τη Μέση Ανατολή και το Προσφυγικό21:31Περιστέρι: Τρίτη ήττα στο BCL21:18Στον ΠΑΟΚ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο21:04ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε εξωστρέφεια, σοβαρότητα και ενότητα20:51Ρευματοκλοπή: Έρχεται ο λογαριασμός… για τους παραβάτες20:37Ευλογιά των προβάτων: Απαγορεύσεις στη μετακίνηση ζώων20:23Ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη20:10Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο