LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2024 23:25

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Το βιογραφικό, οι σπουδές, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της ηθοποιού

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η ηθοποιός άφησε δική της σφραγίδα στην υποκριτική, ενώ αγαπήθηκε πολύ για τους ρόλους της ως επαρχιώτισσα υπηρέτρια στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Το βιογραφικό της ηθοποιού

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε στη Μεσσήνη το 1932. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία "Ηλέκτρα". Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον κινηματογράφο η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1961 στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη "Ο Ξένος της Νύχτας". Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο και στην ταινία "Η Αλίκη στο Ναυτικό" του Αλέκου Σακελλάριου. 

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Οι ταινίες της και οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις

Αν και έλαβε μέρος σε αρκετά δράματα καθιερώθηκε στη κωμωδία και έγινε πολύ δημοφιλής στον ρόλο της επαρχιώτισσας υπηρέτριας. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 58 ταινίες. 

Μερικές από αυτές είναι οι "Μην ερωτεύεσαι το Σαββάτο" (1962), "Τα δίδυμα" (1964), "Ο εξυπνάκιας" (1966), "Η αρτίστα" (1966), "Εισπράκτωρ 007" (1966)", "Το πιο λαμπρό αστέρι" (1967), "Σαπίλα και αριστοκρατία" (1967), "Πατέρα κάτσε φρόνημα" (1967), "Ο γεροντοκόρος" (1967), "Η χαρτορίχτρα" (1967), "Δημήτρη μου Δημήτρη μου" (1967), "Αχ αυτή η γυναίκα μου" (1967), "Το κορίτσι του λούνα παρκ" (1968), "Ο τρελλός τα 'χει 400" (1968), "Καπετάν Φάντης Μπαστούνι" (1968), "Η αγάπη μας" (1968), "Τρεις Τρελλοί για δέσιμο" (1969), "Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο" (1969), "Ο τζαναμπέτης" (1969), "Ο μπλοφατζής" (1969), "Ξύπνα καημένε Περικλή" (1969), "Η αρχόντισσα της κουζίνας" (1969), "Ένας μάγκας στα σαλόνια" (1969), "Ο γίγας της Κυψέλης" (1969), "Φουκαράδες και λεφτάδες" (1970), "Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες" (1970), "Η ταξιτζού" (1970), "Ο Μανωλιός ξαναχτυπά" (1971), "Η εφοπλιστίνα" (1971), "Ένα αγόρι αλλιώτικο από τ' άλλα" (1971), "Η προεδρίνα" (1972), "Δουλικό αμέσου δράσεως" (1972), "Απ' τα αλώνια στα σαλόνια" (1972) κ.ά. 

Στο θέατρο διακρίθηκε ιδιαίτερα σε έργα πρόζας αλλά και στην επιθεώρηση. Από το 1973 υπήρξε πολλές φορές θιασάρχης στο θέατρο "Αυλαία" του Πειραιά αξιοποιώντας τη μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο.

Το 2012 κυκλοφόρησε βιβλίο με στιγμές από τη ζωή της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» (εκδόσεις Τετράγωνο).

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Στην τηλεόραση η τελευταία εμφάνιση της Δέσποινας Στυλιανοπούλου ήταν στη σειρά του Mega, «7 θανάσιμες πεθερές», και συγκεκριμένα στο επεισόδιο με τίτλο «Η Σμυρνιά πεθερά».

Η πρώτη εμφάνισή της στην τηλεόραση ήταν το 1974 στην ΕΙΡΤ, στη θρυλική σειρά «Λούνα Πάρκ», εν συνεχεία το 1975 συμμετείχε στη «Βασίλισσα Αμαλία». Το 1983 συμμετείχε στην ΕΡΤ, στο «Ιστορία γραμμένη με νότες». Το 1993 τη βρήκε στην ΕΤ2 και τους «Νυχτερινούς Ακροβάτες».

Το 2003 εμφανίστηκε και στη σειρά «H Νταντά».

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Προσωπική ζωή

Το μεγάλο μαράζι της Δέσποινας Στυλιανοπούλου ήταν να έχει ένα δικό της παιδί.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό “Λοιπόν” είχε αναφέρει πως: «Μετάνιωσα που δεν έκανα ένα παιδί. Δυστυχώς κάθε ημέρα περνάει από το μυαλό μου. Όχι για να συνεχίσει την πορεία μου, μόνο και μόνο για να είναι κάτι δικό μου που βγήκε από τη σάρκα μου».

Σε άλλη συνέντευξή της στο “People” είχε εξηγήσει το λόγο που δεν απέκτησε παιδί: «Πήγα στους σπουδαιότερους γιατρούς. Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, γιατί όταν ήμουν μικρή παρακολούθησα την κηδεία μιας μητέρας με το παιδί της. Έκανα πολλές εξετάσεις, ταλαιπωρήθηκα, έκλαψα. Πονάω στην λέξη “άκληρη”. Θα μπορούσα να έχω υιοθετήσει ένα παιδί, αλλά οι αντιλήψεις τότε δεν το επέτρεπαν»,

Όπως είχε εξομολογηθεί η ίδια, ο έρωτας της ζωής της ήταν ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Πέτρος Μήλας. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1970 και παντρεύτηκαν το 1976, αλλά έναν χρόνο μετά, χώρισαν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΣήμερα 17:03 | Ειδήσεις

Οι αγρότες υπογράμμισαν πως «δεν θα κάνουν» πίσω, εμμένοντας στα αιτήματα τους που ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ζητήσαμε χρήματα ή αποζημίωσηΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

«Δεν έχουμε να κάνουμε με απόπειρες βιασμού όπως ακούστηκε, αλλά για χειρονομίες, απρεπείς συμπεριφορές και προκλητικές προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου».

«Είμαστε Ένα» - Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέραςΣήμερα 17:29 | Ειδήσεις

Η ημέρα κορυφώνεται με τη SPECIAL LIVE ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, που θα ξεκινήσει στις 20:00 και την οποία θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πορτογαλία: Ο Παυλίδης με αξία 35 εκατ. ευρώ 8ος πιο ακριβός παίκτης - 27ος ο Ιωαννίδης19:10Λαμία: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο - Κάηκε και δεύτερο όχημα (βίντεο)18:55Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέρας18:41Κάλεσμα Φάμελλου σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: Πάμε όλοι μαζί να ρίξουμε τον Μητσοτάκη18:27Απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών18:13Σουηδία: 12χρονος σκότωσε λάθος άτομο σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου!17:59Αλβανία: Σκηνές απείρου κάλλους στο κοινοβούλιο (εικόνες)17:42Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ζητήσαμε χρήματα ή αποζημίωση17:28Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων17:14Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο17:00Δίκη Βαλυράκη: "Του την είχαν στημένη οι κατηγορούμενοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας16:47"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλει16:33Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το νέο έτος16:18Δένδιας - Τελετή παράδοσης της φρεγάτας Belharra "Κίμων": Η είσοδος των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα εποχή (βίντεο)16:04Έδεσσα: Ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από φωτιά σε μονοκατοικία15:50Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησης15:45Φιντάν: Μετά τη λύση ‘δύο κρατών’ μπορεί να ακολουθήσει συνεργασία ή ‘πολιτική ενότητα’ – Ευκαιρία η κυπριακή προεδρία ΕΕ15:36Οι ανταποκριτές εσωτερικών του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο (βίντεο)15:22ΑΕΚ: Προειδοποίηση για τους φιλάθλους - Οδηγίες για να μην εφαρμοστεί η τιμωρία με διετή αναστολή15:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος ο 54χρονος λογιστής από τα Γιαννιτσά14:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο