LATEST NEWS
 
Ευρωεκλογές 2014 /Νέα /

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων

Δημοσίευση: 25 Μαΐου 2014 20:10

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά τα exit poll

Στην κυβέρνηση αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι με βάση τα exit poll δεν προκύπτει «μήνυμα ανατροπής», ενώ ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές- Κάλπη - Ψηφοδέλτιο - Ψήφος

Μετά την ανακοίνωση των exit poll για τις ευρωεκλογές, που εμφανίζει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την περιφέρεια Αττικής, το οποίο δείχνει θρίλερ ανάμεσα σε Σγουρό-Δούρου, στη Νέα Δημοκρατία τόνιζαν ότι δεν προκύπτει η εικόνα ανατροπής που επεδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην κυβέρνηση εμφανίζονταν ικανοποιημένοι από τα ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνει η Ελιά (8% έως 9%).

Στη Νέα Δημοκρατία αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα πριν τις επίσημες αντιδράσεις, πάντως, με βάση τα τωρινά στοιχεία εκτιμούν ότι δεν προκύπτει πολιτική αστάθεια. Δεν στοιχειοθετείται η εικόνα της ανατροπής που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στον ΑΝΤ1. Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως οι ευρωεκλογές παροδοσιακά είναι «μία ψήφος διαμαρτυρίας που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι «δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας».

Έκδηλη ικανοποίηση επικρατεί την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται να συγκεντρώνει από 26% έως 30% στις ευρωεκλογές. Υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωναν ότι για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ένα αριστερό κόμμα λαμβάνει την πρωτιά στις ευρωεκλογές και έκαναν λόγο για νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Παρέπεμπαν, δε, σε επίσημες τοποθετήσεις μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές επικρατεί παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι η Ελιά συγκεντρώνει από 7% έως 9% βάσει του exit poll και έρχεται 4o κόμμα. Στη Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήριζαν ως πετυχημένο το δίλημμα που έθεσε πριν τις εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι η στρατηγική της "κυβερνητικής σταθερότητας" είχε απήχηση στην κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης.

Στη ΔΗΜΑΡ, που φαίνεται να λαμβάνει έως 2,5% στις ευρωκλογές, κρατούσαν χαμηλούς τους τόνους και σημείωναν ότι αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα, καθώς δεν ήθελαν να προβούν σε παρακινδυνευμένες εκτιμήσεις.

«Μικρό καλάθι» κρατούν επίσης στους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι δεν φαίνονται να λαμβάνουν το ποσοστό που ανέμεναν, μένοντας στο περίπου 3,4% στις ευρωεκλογές.

Χαμηλοί ήταν οι τόνοι και στο στρατόπεδο «Του Ποταμιού» που φέρεται να συγκεντρώνει από 6% έως 7% στις ευρωεκλογές. Ωστόσο, δεν έλειπαν και τα χαμόγελα για το ποσοστό που φαίνεται να λαμβάνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί, τέλος, στη Χρυσή Αυγή για την 3η θέση που φαίνεται να καταλαμβάνει στις ευρωεκλογές. «Η Χρυσή Αυγή είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών ευρωεκλογών. Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Είμαστε το μοναδικό κόμμα με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά. Είμαστε πλέον βασικός ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων», αναφέρει σε μήνυμά του ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο