LATEST NEWS
 
Ευρωεκλογές 2014 /Νέα /

Η Κίνηση των "58"

Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2014 06:31

Τα αγκάθια της… «Ελιάς» και οι «ανυπόμονοι» 58

Το κοινό όνομα και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων παραμένουν ανοικτά. Οι "58" μάλιστα ανοίγουν το βήμα τους δημοσιοποιώντας πολιτική διακήρυξη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 58 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Το πολιτικό τους μανιφέστο αφορά στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ενώ παράλληλα σκιαγραφούν και την πολιτική πλατφόρμα του κοινού εγχειρήματος. Η συμμετοχή στο ευρώ χαρακτηρίζεται εθνική στρατηγική και ως διακύβευμα των ευρωεκλογών περιγράφεται η επιδίωξη "να αλλάξουμε την Ευρώπη όχι να την καταστρέψουμε είτε στο όνομα του εθνικισμού είτε των ανιστόρητων ιδεοληψιών."

Ούτε λιτότητα ούτε λαϊκισμός διακηρύσσουν στο κείμενο τους οι "58" , που δεν χαρίζονται στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και την στάση του απέναντι σε όσα υπαγορεύτηκαν στις χώρες του Νότου. "Συμμετέχουμε διεκδικητικά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Μοιραζόμαστε τις αξίες του. Συμφωνούμε στον προγραμματικό του λόγο. Διαφωνούμε ουσιαστικά με τη στάση του στην περίοδο της κρίσης, με τις θέσεις πολλών στελεχών του για την κατάσταση στην Ελλάδα, για τις πολιτικές στον Νότο. Μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε, να συναγωνιζόμαστε, χωρίς να ταυτιζόμαστε", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων προτείνουν : Α)Αλλαγή του καταστατικού της ΕΚΤ ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει στην πρωτογενή αγορά ομολόγων Β) πολιτικό έλεγχο της ΕΚΤ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γ) κατάργηση της τρόικας Δ) Δημιουργία κεντρικού προϋπολογισμού  της ευρωζώνης Ε) Ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και καταπολέμηση κσι ΣΤ) Συμφωνία για μορφές αμοιβαιοποίησης του χρέους και διασφάλισης του.

Την Τρίτη οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων θα ξανασυναντηθούν προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να προχωρήσουν στην Συνδιάσκεψη 8-9 Μαρτίου, όπου παρουσία του Μάρτιν Σουλτς θα γίνει ο "πολιτικός γάμος".

Στην πρώτη τους συνάντηση την Παρασκευή οι "58" βρήκαν τοίχο από τους υπόλοιπους ως προς το αίτημα τους η κάθε κίνηση να έχει το δικαίωμα βέτο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα προτείνουν οι άλλοι ενώ ως προς το κοινό όνομα οι "58" πρότειναν εκ νέου τον τίτλο "Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη". 

Πάντως, σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση ΠΑΣΟΚ-«58» την περασμένη Πέμπτη, ενώ μια ημέρα αργότερα ο Γιάννης Βούλγαρης εξέφρασε την στήριξη της Κίνησης των 58 στην υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για το Δήμο της Αθήνας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πολιτική διακήρυξη των «58».

 

 

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕλιάΚίνηση των 58
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Κρήτη: Νέες αφίξεις μεταναστών στα νότια του νησιού08:53Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα Σάββατο 8 Νοεμβρίου08:40Scope Ratings: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας και αναβάθμισε τις προοπτικές του08:26Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 08:13Δένδιας: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο βλήμα στο Σέιχ Σου23:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μάκης Βορίδης στην εξεταστική23:38Euroleague: Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό23:24Βουλή: Σχεδόν 3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία άμαχου πληθυσμού, αν απαιτηθεί23:10Κρήτη: Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό – Κατέρρευσε τμήμα γυψοσανίδας εν ώρα μαθήματος22:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Με 230 εθελοντές Σαμαρείτες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας22:42Hellenic Championship ATP 250: Νίκη και πρόκριση στον τελικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς22:28Πτήση με MIRAGE 2000-5: Το μαχητικό που άλλαξε ισορροπίες στο Αιγαίο22:14Φωτιά σε σπίτι στην Πάτρα - εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη (εικόνες)22:00Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια21:46ΗΠΑ: Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου - Απουσιάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας21:32Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων21:18Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για την κατάσταση του Λεσόρ21:04Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες20:50Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά 20:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο