LATEST NEWS
 

Παναγιώτης Καρκατσούλης - Το Ποτάμι

Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας για Το Ποτάμι είναι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής, ο Πρέσβυς Αλέξανδρος Μαλλιάς, το ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος Θανάσης Σκόκος και η Αναστασία Λαμπρία, κόρη του Τάκη Λαμπρία, δημοσιογράφου και στενού συνεργάτη του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όλοι οι υποψήφιοι του Ψηφοδελτίου Επικρατείας με Το Ποτάμι είναι:

1. Παναγιώτης Καρκατσούλης: βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο. Διδάσκει, γράφει και εργάζεται για διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (www.inerp.gr). Δική του ήταν η ιδέα δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η οποία άρχισε να υλοποιείται την περίοδο που ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών ο Σταύρος Μπένος. Έχει διακριθεί για το έργο του διεθνώς.

2. Θανάσης Σκόκος: στέλεχος στο Ποτάμι από την πρώτη στιγμή. Είναι μηχανολόγος–ηλεκτρολόγος ΕΜΠ και κάτοχος ΜΒΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ από το 1983 απασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας κατασκευαστής, και από το 1991 έως και το 2004 υπήρξε συνιδρυτής, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης κατασκευαστικής εταιρείας. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανέπτυξε και συνδικαλιστική, στο πλαίσιο του ΤΕΕ. Από το 1992 έως και το 1995 ήταν αιρετός πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

3. Αχιλλέας Γραβάνης: είναι καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιου Κρήτης. Ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Εθνικός Εμπειρογνώμων FP6/FP7 στην επιτροπή Προγράμματος Βιοϊατρικής Έρευνας Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόεδρος ΤΕΣ Βιοεπιστημών, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας & Τεχνολογίας. Συνιδρυτής Εταιρείας Βιοτεχνολογίας Bionature Ltd.

4. Άννα Ευφραιμίδου- Παπασταύρου: Γιατρός -Ιδρυτής της πρώτης μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών. Διευθύντρια επί 25ετίας του τμήματος Ογκολογίας-Παθολογίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, εργάζεται ως διευθύντρια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι η πρώτη ελληνίδα γιατρός που αναγνωρίστηκε ως ογκολόγος-παθολόγος και ιδρυτής της πρώτης Μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην Αθήνα. Μετά τη θητεία της σε ιατρικά ιδρύματα των ΗΠΑ επέστρεψε στην Ελλάδα και υπήρξε μέντορας πολλών ειδικευόμενων ιατρών, ενώ υπήρξε πρωτοπόρα στη δημιουργία κλινικού προγράμματος εκπαίδευσης και έρευνας για τον καρκίνο του μαστού. Για το πολύπλευρο έργο και την κοινωνική της προσφορά βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

5. Ιόλη Καλαβρεζου ,Καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ και Dumbarton Oaks. Έχει διδάξει στην Καλιφόρνια στο UCLA και στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και είναι μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Dumbarton Oaks στην Ουάσινγκτον και του Ινστιτούτου Κύπρου. Είναι καθηγήτρια Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και στο Berkeley όπου πήρε και το διδακτορικό της. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο αναφέρεται κυρίως σε θέματα πολιτικής ιδεολογίας στην αυτοκρατορική και κοσμική τέχνη και ιδιαίτερα στον κόσμο της γυναίκας του Βυζαντίου. Στόχος της είναι να συνεισφέρει – σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – τις γνώσεις και τη διοικητική της πείρα σε θέματα πολιτισμού και παιδείας.

6. Σπύρος Καχριμάνης, Γεωργός -Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Είναι γεωργός, με δραστηριότητα σε επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα από το 1984 και κάτοχος ΜΒΑ. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Ελλάδος καθώς και της συνεταιριστικής επιχείρησης Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδος και διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς του γεωργικού τομέα. Έχει γράψει πολλά άρθρα και μελέτες για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον Έλληνα αγρότη, και πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Γόνιμη Χώρα – Άγονη Πολιτική», παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγροτικής, περιβαλλοντικής και περιφερειακής πολιτικής. Γεννήθηκε το 1961 στο Άργος.

7. Δημήτρης Κυριακού, Eπικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας "Ευφυούς Εξειδίκευσης" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διετέλεσε σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού ( 2011-2012, επί τριών ελληνικών κυβερνήσεων). Έχει μακρά ακαδημαϊκή/ερευνητική και διοικητική πείρα -εκτέλεσε χρέη συμβούλου διοίκησης (Euratom), αντιπρύτανη ερευνών (Salzburg Global) – και διδασκαλία σε πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική. Είναι κάτοχος διδακτορικού (ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και νομισματική ενοποίηση) από το πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ, και πτυχίου ηλεκτρολόγου μηχανικού από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει επί δέκα και πλέον έτη διευθυντής μηνιαίων τεχνοοικονομικών εκδόσεων, τόσο έντυπων όσο και ηλεκτρονικών, chief economist της διεύθυνσης τεχνολογικών προοπτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος Ευρωπαϊκών high-level expert groups, και επικεφαλής οικονομολόγος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας «έξυπνης εξειδίκευσης», μέθοδο την οποία σφυρηλάτησε την περασμένη δεκαετία, και η οποία έχει υιοθετηθεί από την Επιτροπή ως οδηγός για την στρατηγική των προγραμμάτων των διαρθρωτικών ταμείων για την περίοδο 2014-2020.

8. Αναστασία Λαμπρία, δημοσιογράφος-εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα και το Παρίσι. Το διδακτορικό της δεν το τελείωσε ποτέ. Από το 1980, παράλληλα με τις σπουδές της και μέχρι το 2000 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά (Μεσημβρινή, Τέταρτο, Το Βήμα). Από το 1985 έως το 1994, με μικρά διαλείμματα, εργάστηκε στο εκδοτικό τμήμα του Βιβλιοπωλείου της Εστίας. Από το 1995 διευθύνει τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ.

9. Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για 4 χρόνια και 12 χρόνια στα Βαλκάνια. Ο ευρωπαϊστής και συγγραφέας Αλέξανδρος Μαλλιάς σπούδασε οικονομικά και ευρωπαϊκή ενοποίηση στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Γενεύης και θεωρία παιγνίων στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ήταν πρέσβης στα Σκόπια, Τίρανα και Ουάσιγκτον.

10. Βασίλης Μαρκής, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων. Εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1971 και υπηρέτησε σε σειρά Εισαγγελιών της χώρας. Κορυφαίες του στιγμές η εισαγγελική του λειτουργία ως εισαγγελέας έδρας στη δίκη της «Εταιρείας δολοφόνων», αλλά και σε αυτήν της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Αποχωρεί από τη Δικαιοσύνη ως ο παλιότερος Έλληνας εισαγγελέας ταυτόχρονα και ως ο θεμελιωτής της Ένωσης Εισαγγελέων της οποίας υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος. Σήμερα, είναι αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

11. Γιούλη Μενουδάκου, ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Από το 2003 εργάζεται ως συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων με προτεραιότητά της τη δικαιότερη κατανομή και την καλύτερη επιβίωση μοσχευμάτων και τον εκσυγχρονισμό του μηχανισμού αντιστοίχισης μοσχευμάτων-ληπτών με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών.

12. Στρατής Μούγερ, Eπιχειρηματίας. Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνεχεία σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διοίκηση στο πανεπιστήμιο Princeton. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Cambridge.