LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 14:40

Γκιουλέκας: Δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας ενώνει - Τα έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 2027

"Κάναμε το Μετρό, που από μουσαμάδες είναι πραγματικότητα, και τώρα ετοιμάζουμε τον νέο κλάδο στην Καλαμαριά", ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

«Όλοι μαζί στην Βόρεια Ελλάδα και την Μακεδονία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα για την Ελλάδα που μας ενώνει» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού 2026 στην Ολομέλεια.

Ο υφυπουργός, σχετικά με την Βόρεια Ελλάδα και την Μακεδονία είπε ότι έχουμε καθίσει όλοι μαζί, σχεδιάζουμε και κάνουμε έργα τηρώντας χρονοδιαγράμματα. Έτσι είπε «κάναμε το Μετρό που από μουσαμάδες είναι πραγματικότητα και τώρα ετοιμάζουμε τον νέο κλάδο στην Καλαμαριά. Όπως το fly over που είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τις υποδομές μιας πόλης - στρατηγείο, όπως το νέο παιδιατρικό Νοσοκομείο, το νέο Ογκολογικό, όπως η ζωτικής σημασίας αναβάθμιση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού δικτύου στην Βόρεια Ελλάδα». Αυτά όλα είπε ο κ. Γκιούλεκας, είναι έργα απόλυτης προτεραιότητας, που κάποια μπορεί να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν στο κύκλο αυτής της Κυβέρνησης αλλά έχουν δρομολογηθεί».

Τα έργα που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2027 είπε ο κ. Γκιουλέκας θα είναι ο νέος κλάδος του μετρό στην Καλαμαριά, θα παραδοθεί ο fly over, το νέο Παιδιατρικό και δεν θα διακομίζονται στην Αθήνα 500 περίπου περιστατικά ετησίως γιατί δεν υπήρχε άλλη ανάλογη δομή».

Αυτή την ώρα, είπε ο υφυπουργός αναβαθμίζονται πλήρως οι συνοριακοί μας σταθμοί στους Κήπους και τους Ευζώνους. Δημιουργήθηκε η έδρα στο ΑΠΘ του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που δεν υπήρχε δυστυχώς και τώρα προκηρύσσεται η θέση του υπευθύνου Καθηγητή στην Φιλοσοφική Σχολή.

Ο υφυπουργός παράλληλα αναφέρθηκε σε τρείς μεγάλες πολιτικές δράσεις περιοδειών σε πόλεις όμορων βαλκανικών κρατών, προκειμένου να επιτευχθούν νέες συνέργειες και συνεργασίες με τα κράτη αυτά (Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Ρουμανία κ.α). μια σημαντική πρωτοβουλία που την αναλαμβάνουμε με τα Πανεπιστήμια, την Αυτοδιοίκηση , τα επιμελητήρια και όλους τους φορείς της χώρας μας.

Ο κ. Γκιούλεκας σχετικά με τις άμεσες επόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι σύντομα θα έρθει η κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Αυτοδιοίκηση με μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα που μας ενώνει

Ο κ. Γικιούλεκας απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Γερουλάνο, που νωρίτερα μίλησε για «δύο Ελλάδες» είπε ότι «η καταστροφολογία» δεν οφείλει σημειώνοντας ότι «σε μια τέτοια συζήτηση θα μπορούσαμε να επισημάνουμε εσείς από την Αντιπολίτευση τα κακώς κείμενα που θα πρέπει να διορθωθούν όπως και εμείς ήρθαμε και διορθώσαμε πολλά. Η εικόνα όμως της καταστροφολογίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν πείθει κανέναν, είναι ξύλινος πολιτικός λόγος». 

Η Ελλάδα που σίγουρα μας χωρίζει όλους, είπε ο υφυπουργός «είναι εκείνη που ζήσαμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε, η Ελλάδα δηλαδή των αχρείαστων Μνημονίων. Η Ελλάδα των περικομμένων μισθών και συντάξεων. Η Ελλάδα των capital control και των κλειστών τραπεζών. Η Ελλάδα αυτή "ναι"δεν μας ενώνει, όπως δεν μας ενώνει η Ελλάδα των λεφτά υπάρχουν και η Ελλάδα του Καστελόριζου, που παρακαλούσαμε το ΔΝΤ και τους Σωτήρες να μας σώσουν. Αυτή η Ελλάδα είναι σίγουρα αυτή που δεν μας ενώνει, όπως δεν μας ενώνει η Ελλάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ειδικά για την υπόθεση και τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Γκιουλέκας είπε «μην ψάχνετε να βρείτε κουμπάρους "μπλε", "πράσινους" και "κόκκινους". Αλλά εάν θέλετε να κάνουμε μαθήματα ηθικολογίας θα σας πω ότι όλοι αυτοί που φέρονται περιπλεγμένοι, εάν αποδειχθεί οπό την Δικαιοσύνη, αυτοί θα είναι κοινοί απατεώνες και καμία σχέση το "χρώμα" και από ποιο πολιτικό χώρο προέρχονται. Κανένας δεν είναι υπερήφανος εάν μέσα από κάποιες κομματικές τάξεις υπάρχουν επιτήδειοι, πονηροί και απατεώνες.

Όλοι αυτοί να καθίσουν το σκαμνί του κατηγορούμενου αλλά δεν μπορεί κανένας να απολογείται για αυτά. Να απολογείται για το λάθος σύστημα, γιατί υπήρξαν δίοδοι για να μπορέσουν όλοι αυτοί να λειτουργήσουν να το κάνουμε. Αλλά, αφήστε την ηθικολογία, τα δις που πληρώθηκαν τα 30 τελευταία χρόνια δεν πληρώθηκαν από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, πληρώθηκαν από όλε στις Κυβερνήσεις που δυστυχώς άφηναν αυτό το σύστημα χωρίς έλεγχο. Εμείς έχουμε κάνει την κριτική μας για αυτό που μας αναλογεί και μάλιστα με τον πιο γενναίο τρόπο, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» είπε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριο

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων

ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος ΔιάδρομοςΣήμερα 15:46 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του ant1news.gr αποκαλύπτει πώς το ρωσικό αέριο "βαφτίζεται” τουρκικό και συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη

Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντωνΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι συλληφθέντες θα βρεθούν αύριο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπήΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Με πολλές απουσίες η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό 17:18Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων: Το χρονικό του ναζιστικού εγκλήματος17:04Μπαράζ τροχονομικών παραβάσεων στο Ίλιον - Πάνω από 10 οχήματα μεταφέρθηκαν με γερανό16:51Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις16:37Super League: Με τρία αμφίρροπα ματς η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής16:24Ακρωτήριο Ταίναρο: Διάσωση δεκάδων μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex16:10Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος15:56Ηράκλειο - Τηλεφωνική απάτη: 45χρονη έχασε 800 € από άνδρα που παρίστανε τον λογιστή15:42Γκιουλέκας: Δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας ενώνει - Τα έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 202715:28Βόλος: Φορτηγάκι τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)15:14Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών15:00Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντων14:46Ηράκλειο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος που συνελήφθη για οπλοκατοχή 14:32Εκτροπή νταλίκας πριν την έξοδο της Θήβας - Τσιμέντα και ορυκτέλαια έπεσαν στο οδόστρωμα (εικόνες)14:18Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή14:04Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από βυθισμένο σκάφος 13:50Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο13:36Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου 13:22Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία "Byron"13:08e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο