LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 18:57

Κυπριακό: Ο Ερντογάν ζήτησε «δύο κράτη» – Ο Ερχουρμάν «πολιτική ισότητα»

Ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του ενώπιον του Τ/Κ ηγέτη ότι «Η πιο ρεαλιστική λύση για την Κύπρο είναι δύο κράτη»,ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «αρνείται την κυριαρχική ισότητα των Τουρκοκυπρίων».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Της Άννας Ανδρέου

Το Κυπριακό κυριάρχησε στην κοινή εμφάνιση ΕρντογάνΕρχουρμάν στην Άγκυρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη γραμμή «δύο κρατών», ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απάντησε με τη θέση ότι «η πολιτική ισότητα δεν μπαίνει στο τραπέζι του παζαριού».

Ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του ενώπιον του Τ/Κ ηγέτη ότι «Η πιο ρεαλιστική λύση για την Κύπρο είναι δύο κράτη»,
 ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «αρνείται την κυριαρχική ισότητα των Τουρκοκυπρίων»,«δεν μοιράζεται εξουσία και πλούτο» και «τους αντιμετωπίζει σαν μειονότητα από το 1963».«Η ένταξη της ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης’ ενίσχυσε τις αδικίες. Οι υποσχέσεις προς τους Τουρκοκυπρίους δεν τηρήθηκαν», υποστήριξε. «Τέλος στις διαπραγματεύσεις για τα μάτια του κόσμου».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι από το Κραν Μοντανά η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή πλευρά είχαν δηλώσει πως «δεν θα συμμετέχουν σε συνομιλίες χωρίς προοπτική» ενώ στήριξε και τον Ερχουρμάν δηλώνοντας ότι «οι θέσεις του για την κυριαρχική ισότητα είναι εύστοχες». Ο Ερντογάν έκλεισε με ακόμη μια επισήμανση «Τον τουρκοκυπριακό λαό δεν θα τον αφήσουμε ποτέ μόνο του».

Ο Τουρκοκύπριος ήγετης συνέχισε, «Είμαστε ένας από τους δύο ίσους ιδρυτικούς εταίρους» ενώ υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν «κυριαρχικά δικαιώματα σε ολόκληρη την Κύπρο» και πως σε θέματα ενέργειας, θαλάσσιων ζωνών και ασφάλειας «η τουρκοκυπριακή βούληση δεν μπορεί να παρακάμπτεται».

Ο Ερχουρμάν δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι «δεν εγκατέλειψαν τη λύση», αλλά δεν θα μπουν σε διαδικασίες όπου η πολιτική ισότητα πέφτει στο τραπέζι, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ξανανοίγουν παλιά θέματα, δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει νέα αποχώρηση της άλλης πλευράς. «Θα είμαστε στο τραπέζι αν είναι τραπέζι λύσης» πρόσθεσε.

Στην συνέχεια, επανέλαβε ότι οι Τουρκοκύπριοι «έχουν δικαίωμα να συναντήσουν τον κόσμο» και πως θα αξιοποιηθούν διεθνείς επαφές όπου αυτό είναι δυνατό, χαρακτήρισε τις σχέσεις με την Τουρκία «ιδιαίτερες και ιστορικές» και τόνισε ότι επιδιώκει «να ενισχύσει την ορατότητα των Τουρκοκυπρίων» στην τουρκική κοινωνία. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη φιλοξενία μεταφέροντας «τους θερμότερους χαιρετισμούς» των Τουρκοκυπρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Τέλλογλου: Ο ΟΣΕ καταγγέλει την σύμβαση του σταθμάρχη

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί πολλαπλές ομάδες της Antifa ως ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις - Aνάμεσά τους 2 ελληνικές οργανώσεις

Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: Συναισθηματικά μας "σκότωσε" ο τραυματισμός του Κίναν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓκίμπερλι Γκίλφοϊλ: Απόψε στις 23:00 η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μιλά στην Μαρία ΣαράφογλουΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου απόψε στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

Παπαδάκης για ακρίβεια: Το κρέας είναι πλέον κατεψυγμένο και εισαγωγήςΣήμερα 19:15 | Ειδήσεις

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το ζήτημα της ακρίβειας και τις σημερινές τιμές των κρεάτων.

Τέμπη - Τέλλογλου: Ο ΟΣΕ καταγγέλει την σύμβαση του σταθμάρχηΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Το πόρισμα της ΡΑΣ που κυκλοφόρησε καταλογίζει ευθύνες στον ΟΣΕ για ελλιπή εκπαίδευση σταθμαρχών και τοποθέτηση τους σε κρίσιμα πόστα. Ο Τάσος Τέλλογλου μιλάει στον ANT1 για το πόρισμα 76 σελίδων που βγήκε μετά από αναβολή.

Συμβούλιο ECOFIN: Εγκρίθηκε η φορολόγηση δεμάτων κάτω από 150 ευρώ που εισάγονται στην ΕΕΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Το μέτρο έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τη μαζική εισροή κινεζικών προϊόντων που παραγγέλλονται σε πλατφόρμες που δεν τηρούν τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κροατία: Πτώση τουρκικού πυροσβετικού αεροσκάφους - Νεκρός ο πιλότος21:39Ισπανία: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας παιδιών21:25Ουγγαρία - Αυστρία: Διαμάχη για έναν πίνακα21:11Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:57Αίγιο: Ανήλικοι διέρρηξαν παντοπωλείο – Συνελήφθησαν δύο έφηβοι και οι γονείς τους20:43Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης20:29Κυπριακό: Ο Ερντογάν ζήτησε «δύο κράτη» – Ο Ερχουρμάν «πολιτική ισότητα»20:15Παπαδάκης για ακρίβεια: Το κρέας είναι πλέον κατεψυγμένο και εισαγωγής20:01Τέμπη - Τέλλογλου: Ο ΟΣΕ καταγγέλει την σύμβαση του σταθμάρχη19:47Θρήνος στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρά δύο παιδιά από τροφική δηλητηρίαση – Έκαναν διακοπές με τους γονείς τους19:33Μ. Βρετανία: Δημοφιλείς καλλιτέχνες ζητούν πλαφόν στις τιμές μεταπώλησης εισιτηρίων 19:19ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί πολλαπλές ομάδες της Antifa ως ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις - Aνάμεσά τους 2 ελληνικές οργανώσεις19:05Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: Συναισθηματικά μας "σκότωσε" ο τραυματισμός του Κίναν18:51Συμβούλιο ECOFIN: Εγκρίθηκε η φορολόγηση δεμάτων κάτω από 150 ευρώ που εισάγονται στην ΕΕ18:37Τουρκία – παράνομος στοιχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ποινές για 102 ποδοσφαιριστές18:23Κομισιόν: Στρατηγική μας προτεραιότητα η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου18:10Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή του 19χρονου Τούρκου που συνελήφθη για παράνομη κατοχή βαλλίστρας17:56Μπατακλάν – Μακρόν: 10 χρόνια μετά ο πόνος παραμένει17:42Το BBC ετοιμάζεται να ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο Τραμπ17:28Χανιά: Μηχανή κόπηκε στη μέση σε σύγκρουση με δύο αυτοκίνητα (Εικόνες)17:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο