LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2025 13:28

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε δύο φορές τρένο λόγω βλάβης - Aποζημιώνονται οι επιβάτες

Η Hellenic Train διερευνά τα αίτια της βλάβης και ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Hellenic Train - Intercity - τρένο

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, που μπορεί κατά περίπτωση να ανέλθουν έως και στο 50% της αξίας του εισιτηρίου τους, έχουν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 51 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) της Hellenic Train, η οποία ακινητοποιήθηκε σήμερα(4/11) δύο φορές, ενώ αντίστοιχο δικαίωμα θεμελιώνουν και εκείνοι άλλου ενός τρένου, που επηρεάστηκε από καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αμαξοστοιχία, που μετέφερε 150 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε αρχικά στον σταθμό της Κατερίνης, λόγω τεχνικής βλάβης, η οποία αντιμετωπίστηκε προσωρινά από το προσωπικό της Hellenic Train, επιτρέποντας την επανεκκίνησή της με καθυστέρηση. Ωστόσο, στη συνέχεια της διαδρομής, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε εκ νέου, στις 8:10 το πρωί, στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς.

Άμεσα αναχώρησε από τη Λάρισα εφεδρική μηχανή, προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας. Με παρέμβαση του Διαχειριστή Υποδομής εστάλη προσωπικό ελιγμών στους Σταθμούς Λεπτοκαρυάς και Νέων Πόρων, προκειμένου να προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας. Η αμαξοστοιχία IC51 αναχώρησε από την Λεπτοκαρυά με 143 λεπτά καθυστέρησης, ενώ 8 επιβάτες επέλεξαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με λεωφορείο που είχε ήδη δρομολογήσει η Hellenic Train για την εξυπηρέτησή τους. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής, το προσωπικό της εταιρείας βρισκόταν κοντά στους επιβάτες, πραγματοποιώντας συνεχείς ενημερώσεις για την εξέλιξη του δρομολογίου, ενώ προσφέρθηκαν νερά και σνακ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Hellenic Train.

Λόγω της ακινητοποίησης της αμαξοστοιχίας IC51 σε μονή γραμμή κυκλοφορίας, στο τμήμα Λιτόχωρο - Νέοι Πόροι, όπου εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης της υποδομής, επηρεάστηκαν επίσης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1592 (Λάρισα - Θεσσαλονίκη) και 1593 (Θεσσαλονίκη - Λάρισα). Συγκεκριμένα, η αμαξοστοιχία 1592 παρέμεινε στους Νέους Πόρους για 69 λεπτά, ενώ η 1593 στο Λιτόχωρο για 45 λεπτά.

Πώς καταβάλλονται οι αποζημιώσεις

Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/782, οι επιβάτες μπορούν να αποζημιωθούν με το 25% της αξίας του εισιτηρίου για καθυστέρηση δρομολογίου από 60 έως 119 λεπτά ή με το 50% αυτής, εάν η καθυστέρηση είναι 120 λεπτών και άνω. Η αποζημίωση καταβάλλεται με τους εξής τρόπους:

-Μόνο από τα ενεργά εκδοτήρια, εφόσον τα εισιτήρια έχουν εκδοθεί από εκδοτήρια και έχουν πληρωθεί με μετρητά

-Οι κάτοχοι των εισιτηρίων, τα οποία έχουν αγοραστεί με κάρτα, ανεξάρτητα από κανάλι πώλησης (εκδοτήρια, webticketing & app) «μπορούν είτε να απευθυνθούν σε κάποιο εκδοτήριο σταθμού για την αποζημίωσή τους είτε να στείλουν γραπτό αίτημα στην εταιρεία μέσω της φόρμας παραπόνων/αιτημάτων με τον αριθμό του εισιτηρίου αν είναι ηλεκτρονικό, ή να επισυνάψουν το pdf του εισιτηρίου ή ευκρινή φωτογραφία αν είναι εκδοτηρίου, ζητώντας το αναλογούν αντίτιμο, το οποίο θα επιστραφεί στην κάρτα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του εισιτηρίου» διευκρινίζεται. Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης, οι επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Hellenic Train ή να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βορίζια - Μαρτυρία συγγενή στον ΑΝΤ1: Καλούν συγγενείς που είναι μακριά να γυρίσουν πίσω

Τραγωδία στη Σερβία: Πέθανε την ώρα του αγώνα ο προπονητής της Ραντνίτσκι - Κατέρρευσαν οι παίκτες (βίντεο)

Λάρισα: Βοσκός "τα έτσουξε", κατέρρευσε και του έφυγαν τα ζώα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)Σήμερα 14:32 | Ειδήσεις

Όπως έχει ανακοινωθεί, το άνοιγμα των διοδίων προγραμματίζεται να επαναληφθεί και αύριο την Κυριακή.

Τσιάρας: Έχει ήδη ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων των αγροτών - Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν οφελούνΣήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός τόνισε πως οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα, αλλά μέσα από τον διάλογο.

Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασίαΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

O Χαράλαμπος Λυκούδης, συνήγορος Γιώργου Μαζωνάκη, μιλάει στο Πρωινό Σαββατοκύριακο.

Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημαΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Απολογείται σήμερα ο 30χρονος σε βάρος του οποιου είχε εκδοθεί ένταλμα για συνέργεια στο διπλό έγκλημα, που διαπράχθηκε το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου στη Φοινικούντα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες15:14Οι δημοσιογράφοι του ANT1news σας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου15:00Conference League: Η ΑΕΚ 1η επίθεση, 2η σε προσπάθειες στην εστία, ξεχωρίζουν Πινέδα, Ελίασον και Ρότα14:46Λάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)14:32Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα14:18Έφοδος της Αστυνομίας σε μαγαζιά με στριπτίζ: Εξέδιδαν γυναίκες στην πορνεία 14:04Θεσσαλονίκη: Άνδρας διέρρηξε εννιά καταστήματα σε έναν μήνα13:50Ελλάδα - ΗΠΑ: Συμφωνία για υπερσύγχρονα ρυμουλκά στα ναυπηγεία της Ελευσίνας13:36Τσιάρας: Έχει ήδη ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων των αγροτών - Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν οφελούν13:22Μεσσηνία: Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας 13:08Χανιά: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τοίχο - Νεκρός ο 37χρονος οδηγός του 12:54ΠΑΟΚ: Με Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό 12:40Λωρίδα της Γάζας: 5 Νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταφύγιο εκτοπισμένων Παλαιστινίων12:26Στα χέρια της ΕΛΑΣ 24χρονος διακινητής με 69 κιλά κάνναβης12:12Μπλόκα - Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Ωραιοκάστρου για τρεις ώρες11:58Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος για επικίνδυνη οδήγηση - Έφτασε 161 χλμ/ώρα11:44Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του 21χρονου στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη11:30Καρδίτσα: Άνοιξαν για λίγες ώρες τα διόδια Σοφάδων11:16Ρωσία: Drones έπληξαν εξέδρα άντλησης πετρελαίου που ανήκει σε ρωσικό κολοσσό11:02Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασία10:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο