Τραγωδία στο Μεξικό: 23 νεκροί από φωτιά σε σούπερ μάρκετ, ανάμεσά τους και παιδιά

Τραγική κατάληξη είχε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε σούπερ μάρκετ στο Μεξικό με συνέπεια 23 άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ενώ 11 έχουν τραυματιστεί.
Η φωτιά στο σούπερ μάρκετ προκλήθηκε από έκρηξη οδηγώντας στην τραγωδία στο Μεξικό. «Έχουμε καταγράψει 23 νεκρούς και 11 τραυματίες μέχρι στιγμής. Δυστυχώς μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν παιδιά», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Σονόρα, ο Αλφόνσο Ντουράσο, σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Ερμοσίγιο, πρωτεύουσα της πολιτείας.
«Ζήτησα τη διεξαγωγή ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες που αρμόζουν», τόνισε ο Ντουράσο.
«Η υπόθεση εργασίας είναι ότι το συμβάν ήταν ατύχημα και η έρευνα επικεντρώνεται σε έναν μετατροπέα που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Σονόρα στο Χ.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης και πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο, οι πελάτες του σούπερ μάρκετ αναζήτησαν καταφύγιο στο εσωτερικό του μετά την έκρηξη που σημειώθηκε και παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 14:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η εφημερίδα El Universal.
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ εξέφρασε μέσω του Χ τα συλλυπητήριά της «στις οικογένειες και τους συγγενείς των νεκρών».
Μακελειό στα Βορίζια: Σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ – Τι εξετάζει η αστυνομία








