LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 07:43

Μεταξουργείο: Επτάχρονο παιδί στο νοσοκομείο, λόγω δακρυγόνων

Ένα επτάχρονο παιδί, από τη χρήση χημικών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάψιμο στα μάτια. 

επεισόδια εκπαιδευτικοί Μεταξουργείο

Επεισόδια με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο.

Τα επεισόδια έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Α’ Αθήνας, που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις 15 τμημάτων σε 12 σχολεία της περιοχής. Κατά τη διάρκεια, ένα επτάχρονο παιδί, από τη χρήση χημικών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάψιμο στα μάτια. 

Η επικοινωνία της Σ. Ζαχαράκη με τον Μ. Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε επικοινωνία η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να υπάρξει ταχύτατη διερεύνηση των όσων συνέβησαν έξω από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, στο Μεταξουργείο.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από πλευράς υπουργείου Παιδείας, στις 9 το πρωί, αντιπροσωπεία γονέων είχε συνάντηση μίας ώρας με την διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Αραμπατζή. Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευαγγελία Καραγιάννη δεν παρέστη στη σημερινή, συνάντηση, καθώς βρισκόταν σε συνεδρίαση στα γραφεία της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Αττικής.

επεισόδια εκπαιδευτικοί Μεταξουργείο

Όπως επισημάνθηκε από πλευράς υπουργείου, την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ), στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο, και σύμφωνα με τις καταγγελίες των στελεχών της εκπαίδευσης, είχαν εισβάλει, εκπρόσωποι γονέων και εκπαιδευτικών που απαιτούσαν να μην προχωρήσουν οι προγραμματισμένες συγχωνεύσεις τμημάτων. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, τα συγκεκριμένα άτομα προπηλάκισαν και βιντεοσκοπούσαν τα στελέχη εκπαίδευσης, χωρίς τη συναίνεσή τους, οπότε και εκλήθη η Ελληνική Αστυνομία να επιληφθεί του θέματος.

Καταδίκασε την επίθεση η ΔΟΕ

Την καταδίκη της «βίαιης και απρόκλητης επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές» που διαμαρτύρονταν έξω από τη ΔΙ.Π.Ε. 'Α Αθήνας εξέφρασε από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

«Η σημερινή επίθεση, η αδιανόητη καταστολή δείχνει την πλήρη αδυναμία κυβέρνησης και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να πείσουν για την πολιτική περικοπών και εξοικονόμησης που εφαρμόζουν. Δείχνει ότι φοβούνται πραγματικά τις μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και γονιών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

επεισόδια εκπαιδευτικοί Μεταξουργείο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι αστυνομικές δυνάμεις «χτύπησαν και έριξαν χημικά σε μικρούς μαθητές, έστειλαν στο νοσοκομείο παιδιά και εκπαιδευτικούς».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα αιτήματα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να μην προχωρήσουν συμπτύξεις τμημάτων, η κανονική λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων και η πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών που παραμένουν.

Η ΔΟΕ κάλεσε το υπουργείο Παιδείας και τη ΔΙ.Π.Ε. 'Α Αθήνας να ανακαλέσουν τις «αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις» και να καλύψουν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης μαζικά και δυναμικά», ακτέληξε η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή

Απίθανο διπλό για τον ΠΑΟΚ στο Σταντ Πιέρ Μορουά

Λέβιτ: Δεν έχει φύγει από το τραπέζι μια συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΨαρόπουλος στο "Καλημέρα Ελλάδα": Θα τιμήσω την μνήμη της κόρης μου εάν τιμωρηθούν αυτοί που πρέπειΣήμερα 09:08 | Ειδήσεις

Όλα όσα δήλωσε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας της αδικοχαμένης Μάρθης, στο "Καλημέρα Ελλάδα".


Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις 30 λεπτών στην Αττική ΟδόΣήμερα 09:33 | Ειδήσεις

Πού παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην κυκλοφορία.

Μεταξουργείο: Επτάχρονο παιδί στο νοσοκομείο, λόγω δακρυγόνωνΣήμερα 07:43 | Ειδήσεις

Ένα επτάχρονο παιδί, από τη χρήση χημικών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάψιμο στα μάτια. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - Βρυξέλλες: Σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικήςΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Σε ερώτηση για την ανταγωνιστικότητα και την πράσινη μετάβαση ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι ως προς την ενεργειακή μετάβαση θα πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι και ταυτόχρονα ρεαλιστές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φον ντερ Λάιεν υπέρ του σχεδίου "Ετοιμότητα 2030": Τώρα η απειλή είναι στην ανατολή, αύριο μπορεί να βρίσκεται στον νότο10:09Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις 30 λεπτών στην Αττική Οδό09:55Μεξικό: Εντοπίστηκαν 48 σακούλες με ανθρώπινα λείψανα09:41Τουρκία: Η Άγκυρα συζητά τη συμμετοχή του τουρκικού στρατού στην ειρηνευτική δύναμη για τη Γάζα09:26Ψαρόπουλος στο "Καλημέρα Ελλάδα": Θα τιμήσω την μνήμη της κόρης μου εάν τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει09:12Κυριάκος Μητσοτάκης - Βρυξέλλες: Σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής08:58"Όχι στον τρελό πόλεμο!" λέει ο πρόεδρος Μαδούρο στους Αμερικανούς08:44Μία ώρα "πίσω" τα ρολόγια από τα ξημερώματα της Κυριακής08:30Τραμπ: Το Ισραήλ θα χάσει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον αν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη08:16Κορωπί: Τα ψέματα που είπε ο 50χρονος στις αρχές - Σε σοβαρή κατάσταση η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε08:02Μεταξουργείο: Επτάχρονο παιδί στο νοσοκομείο, λόγω δακρυγόνων07:48Ντόναλντ Τραμπ: Οι διαπραγματεύσεις με τον Καναδά για το εμπόριο τερματίζονται07:34Αδιανόητο περιστατικό στη Λέσβο: 13χρονος έκλεψε 7.000 ευρώ από την γιαγιά του07:20Σοκ στην Εύβοια: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκύλο07:06Λέβιτ: Δεν έχει φύγει από το τραπέζι μια συνάντηση Τραμπ – Πούτιν06:52Απίθανο διπλό για τον ΠΑΟΚ στο Σταντ Πιέρ Μορουά06:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:24Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Οκτωβρίου06:10Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στο «De Kuip» και «λύγισε» με 3-1 απ’ τη Φέγενορντ23:59Ρωσία: Τουλάχιστον 12 νεκροί εξαιτίας εκρήξεων σε εργοστάσιο23:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο