LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2025 20:54

Δένδιας από Ιταλία: Συμφωνία για την απόκτηση 2+2 φρεγατών FREMM

Συνάντηση του υπουργού Αμυνας με τον Ιταλό ομόλογό του, Γκουΐντο Κροσέτο. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη και η δήλωση προθέσεων για τις φρεγάτες

Δένδιας

Μνημόνιο συνεργασίας για τη ναυτική συνεργασία Ελλάδας Ιταλίας και δήλωση προθέσεων για την απόκτηση 2+2 ιταλικών φρεγατών τύπου FREMM, κλάσης Bergamini, υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων υποστράτηγο Ιωάννη Μπούρα και τον Ιταλό ομόλογό του διευθυντή Εθνικών Εξοπλισμών της Ιταλίας αντιναύαρχο Ottaviani Giancinto, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια και του Ιταλού ομολόγου του Γκουΐντο Κροσέτο.

Ο κ. Δένδιας πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στη Λα Σπέτσια της Ιταλίας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας της Ιταλίας Γκουΐντο Κροσέτο στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας F 598 ITS.

Μιλώντας στον απεσταλμένο της ΕΡΤ δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Ιταλό ομόλογο μου, Γκουίντο Κροσέτο που κατέληξε στην υπογραφή αυτών των δύο πρωτοκόλλων που ξέρετε. Το ένα από τα δύο πράγματι ανοίγει την πόρτα για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε δύο φρεγάτες FREMM και με τη δυνατότητα να πάρουμε άλλες δύο. Δύο πλοία ή τέσσερα πλοία δεκαετίας, με εξαιρετικές δυνατότητες, σε εξαιρετική κατάσταση» εξήγησε.

Νομίζω ότι με την «Ατζέντα 2030» το ελληνικό Ναυτικό «πια έχει περάσει στην Νέα Εποχή του» πρόσθεσε. «Τέσσερις φρεγάτες Belharra μάλιστα Standard 2++. δύο συν δύο φρεγάτες FREMM, εξαιρετικές. Εκσυγχρονισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ. Ένα πραγματικά σημαντικό ναυτικό που μπορεί να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας και στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέλυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Θα μιλήσουμε με την εταιρεία που έχει παράξει αυτά τα πλοία, με την Fincantieri, από την οποία ούτως η άλλως- ζήτησε η ιταλική κυβέρνηση να έχει συμμετοχή στις όποιες βελτιώσεις θα ζητήσουμε» διευκρίνισε.

«Για εμάς θα ήταν σημαντικό οι φρεγάτες FREMM να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να φέρουν και αυτές τον καινούργιας γενιάς πύραυλο ELSA, τον οποίο θα φέρουν και οι φρεγάτες Belharra. Και είναι κάτι που όπως η εταιρεία μας λέει είναι απολύτως εφικτό» ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας.

«Καταλαβαίνετε την τεράστια δύναμη αποτροπής, την οποία μπορεί να αποκτήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό» υπογράμμισε. «Περνάμε σε μια Νέα Εποχή για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, σε μια νέα εποχή για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Νομίζω ότι καλύπτουμε γρήγορα το τεράστιο κενό που άφησε η οικονομική κρίση των δέκα ετών» κατέληξε ο κ. Δένδιας.




Ειδήσεις σήμερα:

Λευκός Οίκος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τη Γάζα

Απεργία 1ης Οκτωβρίου: Ποιοι συμμετέχουν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Αττική: Πάνω από 1.000 συλλήψεις από αστυνομικές δράσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (βίντεο)



Ειδήσεις σήμερα:

Λευκός Οίκος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τη Γάζα

Απεργία 1ης Οκτωβρίου: Ποιοι συμμετέχουν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Αττική: Πάνω από 1.000 συλλήψεις από αστυνομικές δράσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο