LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2025 23:12

To Μετρό Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε ως “Έργο της Χρονιάς 2024”

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σημείωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα έργο που άλλαξε την ψυχολογία της πόλης και των κατοίκων. 

μετρό - Θεσσαλονίκης

Το Μετρό Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε ως «το Έργο της Χρονιάς2024», κατά διάρκεια του Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών - ITC 2025, μετά από πολλαπλούς γύρους ψηφοφορίας από δημοσιογράφους, θεσμικούς φορείς και το ευρύ κοινό.

Το βραβείο παρέλαβαν κορυφαίοι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων στο έργο, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, και ο Αναστάσης Αρανίτης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας AKTOR-WEBUILD-HITACHI.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Δήμας χαρακτήρισε το Μετρό Θεσσαλονίκης ως «το πιο όμορφο που έχει δει ποτέ», ενώ παρότρυνε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί να το κάνουν. Ο κ. Δήμας συμπλήρωσε ότι «Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι ένα απλώς εξαιρετικά χρήσιμο και σημαντικό έργο για την πόλη, καθώς έχει μειώσει την ποσότητα του αριθμού οχημάτων κατά 15% στο κέντρο της πόλης, ενώ αποτελεί παράλληλα και ένα "ζωντανό" μουσείο.

Ειδικότερα, ο σταθμός «Βενιζέλου» αποτελεί ίσως τον πιο ωραίο σταθμό μετρό στον κόσμο. Κάθε σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, του τόπου μας, της ίδιας της Θεσσαλονίκης με έναν εξαίσιο τρόπο. Σε λίγους μήνες θα εγκαινιάσουμε και τους 5 επιπλέον νέους σταθμούς με την επέκταση προς Καλαμαριά».

Τη χαρά και την υπερηφάνεια του για το έργο και το βραβείο εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, κατά την παραλαβή του βραβείου. Ευχαριστώντας τους εργαζόμενους της Ελληνικό Μετρό, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι το βραβείο ανήκει σε αυτούς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τους συνεργαζόμενους Οργανισμούς που συνέβαλαν, ώστε το έργο να παραδοθεί σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2024.

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σημείωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα έργο που άλλαξε την ψυχολογία της πόλης και των κατοίκων. «Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να αναμένεται και για την Αθήνα μέσα στην επόμενη 10ετία, όταν θα παραδοθεί η Γραμμή 4, που αποτελεί ένα αντίστοιχης ποιότητας Μετρό. Η Θεσσαλονίκη πέτυχε να υπενθυμίσει πόσο μεγάλη προτεραιότητα αποτελούν οι δημόσιες συγκοινωνίες. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην Ελληνικό Μετρό που ολοκλήρωσε το έργο, αλλά και για την ολοκλήρωση της επέκτασης της Καλαμαριάς ως τον Μάρτιο του 2026» ανέφερε.

Μετρό Θεσσαλονίκης

Τέλος, ο Αναστάσης Αρανίτης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας AKTOR-WEBUILD-HITACHI, εξέφρασε την χαρά για την παραλαβή του βραβείου, ενώ με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κόσμο της AKTOR που συνέβαλε στην πραγματοποίηση του έργου, καθώς και την Ελληνικό Μετρό που αποτέλεσε σημαντικό πυλώνα επιτυχίας του έργου, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Όπως είπε: «Εμείς σαν AKTOR θέσαμε τον πήχη ψηλά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ελληνικός τεχνικός κόσμος μπορεί να υλοποιήσει πραγματικά έργα μεγαλειώδη, έργα δύσκολα και σύνθετα. Ο τεχνικός κόσμος της χώρας είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου».

Παράλληλα, το Ειδικό Βραβείο «Κατασκευαστικό Επίτευγμα της Χρονιάς 2024» παρέλαβε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ για τη συμβολή του στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και το μέγεθος της σκυροδέτησης που υλοποίησε, καθώς ο Όμιλος υποστήριξε όλες τις φάσεις κατασκευής του έργου, συμβάλλοντας με τα εξειδικευμένα προϊόντα του στην ποιότητα και μακροχρόνια ανθεκτικότητα ενός τεχνικά απαιτητικού έργου.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Άνδρας έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω στο αλυσοπρίονο που κρατούσε

Θρήνος στην Καβάλα: «Έφυγε» από τη ζωή η εργαζόμενη της καθαριότητας που έγινε viral στο TikTok

Παναθηναϊκός - Χρήστος Κόντης στον ΑΝΤ1: Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσηςΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

Η Μέλπω Λεκατσά, ήταν 21 ετών στο τρίτο έτος της Φαρμακευτικής, όταν συνελήφθη στο Πολυτεχνείο, φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα μπουντρούμια της Χούντας.

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειοΣήμερα 06:07 | Ειδήσεις

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ μεταβολές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τετ α τετ Ρούμπιο – Κόμπο. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Πυλαίας09:29Βορίζια: Απολογείται ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση της βόμβας09:17Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης09:03Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου08:48Αλαφούζος: Yπήρχε μια έντονη αντιπάθεια στο πρόσωπo του Παπαδημητρίου αλλά αυτό είναι άδικο08:34Τραμπ: Κυρώσεις για όποια χώρα κάνει δουλειές με τη Ρωσία08:20Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο08:05Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου07:52Πολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσης07:38State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑ07:24ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου07:10Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)06:55Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Νοεμβρίου06:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο