LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2025 23:12

To Μετρό Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε ως “Έργο της Χρονιάς 2024”

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σημείωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα έργο που άλλαξε την ψυχολογία της πόλης και των κατοίκων. 

μετρό - Θεσσαλονίκης

Το Μετρό Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε ως «το Έργο της Χρονιάς2024», κατά διάρκεια του Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών - ITC 2025, μετά από πολλαπλούς γύρους ψηφοφορίας από δημοσιογράφους, θεσμικούς φορείς και το ευρύ κοινό.

Το βραβείο παρέλαβαν κορυφαίοι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων στο έργο, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, και ο Αναστάσης Αρανίτης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας AKTOR-WEBUILD-HITACHI.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Δήμας χαρακτήρισε το Μετρό Θεσσαλονίκης ως «το πιο όμορφο που έχει δει ποτέ», ενώ παρότρυνε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί να το κάνουν. Ο κ. Δήμας συμπλήρωσε ότι «Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι ένα απλώς εξαιρετικά χρήσιμο και σημαντικό έργο για την πόλη, καθώς έχει μειώσει την ποσότητα του αριθμού οχημάτων κατά 15% στο κέντρο της πόλης, ενώ αποτελεί παράλληλα και ένα "ζωντανό" μουσείο.

Ειδικότερα, ο σταθμός «Βενιζέλου» αποτελεί ίσως τον πιο ωραίο σταθμό μετρό στον κόσμο. Κάθε σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, του τόπου μας, της ίδιας της Θεσσαλονίκης με έναν εξαίσιο τρόπο. Σε λίγους μήνες θα εγκαινιάσουμε και τους 5 επιπλέον νέους σταθμούς με την επέκταση προς Καλαμαριά».

Τη χαρά και την υπερηφάνεια του για το έργο και το βραβείο εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, κατά την παραλαβή του βραβείου. Ευχαριστώντας τους εργαζόμενους της Ελληνικό Μετρό, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι το βραβείο ανήκει σε αυτούς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τους συνεργαζόμενους Οργανισμούς που συνέβαλαν, ώστε το έργο να παραδοθεί σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2024.

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σημείωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα έργο που άλλαξε την ψυχολογία της πόλης και των κατοίκων. «Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να αναμένεται και για την Αθήνα μέσα στην επόμενη 10ετία, όταν θα παραδοθεί η Γραμμή 4, που αποτελεί ένα αντίστοιχης ποιότητας Μετρό. Η Θεσσαλονίκη πέτυχε να υπενθυμίσει πόσο μεγάλη προτεραιότητα αποτελούν οι δημόσιες συγκοινωνίες. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην Ελληνικό Μετρό που ολοκλήρωσε το έργο, αλλά και για την ολοκλήρωση της επέκτασης της Καλαμαριάς ως τον Μάρτιο του 2026» ανέφερε.

Μετρό Θεσσαλονίκης

Τέλος, ο Αναστάσης Αρανίτης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας AKTOR-WEBUILD-HITACHI, εξέφρασε την χαρά για την παραλαβή του βραβείου, ενώ με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κόσμο της AKTOR που συνέβαλε στην πραγματοποίηση του έργου, καθώς και την Ελληνικό Μετρό που αποτέλεσε σημαντικό πυλώνα επιτυχίας του έργου, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Όπως είπε: «Εμείς σαν AKTOR θέσαμε τον πήχη ψηλά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ελληνικός τεχνικός κόσμος μπορεί να υλοποιήσει πραγματικά έργα μεγαλειώδη, έργα δύσκολα και σύνθετα. Ο τεχνικός κόσμος της χώρας είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου».

Παράλληλα, το Ειδικό Βραβείο «Κατασκευαστικό Επίτευγμα της Χρονιάς 2024» παρέλαβε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ για τη συμβολή του στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και το μέγεθος της σκυροδέτησης που υλοποίησε, καθώς ο Όμιλος υποστήριξε όλες τις φάσεις κατασκευής του έργου, συμβάλλοντας με τα εξειδικευμένα προϊόντα του στην ποιότητα και μακροχρόνια ανθεκτικότητα ενός τεχνικά απαιτητικού έργου.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Άνδρας έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω στο αλυσοπρίονο που κρατούσε

Θρήνος στην Καβάλα: «Έφυγε» από τη ζωή η εργαζόμενη της καθαριότητας που έγινε viral στο TikTok

Παναθηναϊκός - Χρήστος Κόντης στον ΑΝΤ1: Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο