LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: Χθες 16:57

Προειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ για εκστρατεία εξαπάτησης μέσω e-mail (phishing)

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε οποιοδήποτε τέτοιου είδους μήνυμα.

Απάτη - phising

Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη κύμα διαδικτυακής απάτης μέσω παραπλανητικών emails (phishing).

Τα μηνύματα αυτά εμφανίζονται σαν να έχουν αποσταλεί από τον Οργανισμό και υπόσχονται επιστροφή χρημάτων, με στόχο να εξαπατήσουν τους παραλήπτες.

«Στόχος τους είναι να σας παροτρύνουν να πατήσετε έναν σύνδεσμο για να προχωρήσει η διαδικασία, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα οδηγεί σε κακόβουλες ιστοσελίδες που αποσκοπούν στην υποκλοπή των τραπεζικών σας κωδικών ή άλλων προσωπικών σας δεδομένων», τονίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Πώς να αναγνωρίσετε το μήνυμα:

Αποστολέας: Η διεύθυνση email του αποστολέα δεν είναι επίσημη του ΕΟΠΥΥ. Οι πραγματικές διευθύνσεις e-mail του ΕΟΠΥΥ τελειώνουν σε @eopyy.gov.gr. Παραδείγματα απατηλών διευθύνσεων είναι @client.com, @outlook.com, @gmail.com, @yahoo.com, @yahoo.gr κ.λπ.

Γενική Προσφώνηση: Χρησιμοποιείται γενική προσφώνηση (“Αγαπητέ/ή Ασφαλισμένε/η”) αντί του ονοματεπωνύμου σας.

Αίτημα για Στοιχεία: Ζητείται η επιβεβαίωση τραπεζικών ή προσωπικών στοιχείων μέσω συνδέσμου στο μήνυμα.

Αίσθημα Επείγοντος: Το μήνυμα δημιουργεί την εντύπωση του επείγοντος για να σας πιέσει να δράσετε άμεσα.

Τι πρέπει να κάνετε αν λάβετε τέτοιο μήνυμα

  • Μην πατήσετε κανέναν σύνδεσμο μέσα στο μήνυμα.
  • Μην απαντήσετε στο μήνυμα.
  • Ακόμη και αν πατήσετε στον σύνδεσμο ή απαντήσετε στο μήνυμα, μην δώσετε κανένα προσωπικό ή τραπεζικό στοιχείο.
  • Διαγράψτε άμεσα το απατηλό μήνυμα.
  • Σε περίπτωση που έχετε ήδη πατήσει τον σύνδεσμο και έχετε εισάγει στοιχεία, επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζά σας.
  • Αλλάξτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης που ενδέχεται να έχετε χρησιμοποιήσει (e-banking, email, άλλες υπηρεσίες).
  • Παρακολουθείτε στενά τις κινήσεις των τραπεζικών σας λογαριασμών.

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε οποιοδήποτε τέτοιου είδους μήνυμα αξιοποιώντας τα σημάδια αναγνώρισης τέτοιων μηνυμάτων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκ στην Κύπρο: 14χρονος συνευρισκόταν με την αδερφή του και διακινούσε τα βίντεο

Συνελήφθη 42χρονος καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία από την Interpol Τουρκίας

Τρόμος στην Ξάνθη: 30χρονος κρατούσε 79χρονη Σουηδή στο σπίτι του παραπάνω από έναν μήνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμόΧθες 18:53 | Ειδήσεις

Ο πρώην Πρωθυπουργός,  μιλώντας στο συνέδριο του Economist, παρουσίασε τα βασικά σημεία για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάταξης με ορίζοντα 5ετίας.

Μητσοτάκης: Το 2027 θα κριθώ αν είμαι καλός ή κακός ΠρωθυπουργόςΧθες 21:40 | Ειδήσεις

Τι είπε για την «επαναδραστηριοποίηση» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα ηχητικά με τη μαφία της Κρήτης και τον Πάνο Καμμένο.

Μαφία καυσίμων: Απειλές και επιθέσεις σε όσους τολμούν να μιλήσουν - Μαρτυρίες στον ΑΝΤ1Χθες 19:40 | Ειδήσεις

Ιδιοκτήτης πρατηρίου λέει στον ΑΝΤ1 ότι δέχθηκε επίθεση δύο φορές, μια με χειροβομβίδα και μια με καλάσνικοφ.

Πιτσιλής στον ΑΝΤ1 για μαφία καυσίμων: Το πάρτι με το λαθρεμπόριο τελειώνειΧθες 19:38 | Ειδήσεις

«Εντοπίσαμε κρυμμένους υπολογιστές, ακόμη και σε ταβάνια, για να παρεμβαίνουν στο σύστημα εισροών – εκροών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα – Λευκορωσία: Εμφατική νίκη στην πρεμιέρα για τα προκριματικά του Μουντιάλ23:59"Χρυσάφι" τα σχολικά - Πόσα θα πληρώσουν οι γονείς φέτος;23:41ΔΕΘ: Πανελλαδική διαμαρτυρία ένστολων23:25Με τιμωρητικούς δασμούς απειλεί ο Τραμπ την ΕΕ, για το πρόστιμο στην Google23:12Προειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ για εκστρατεία εξαπάτησης μέσω e-mail (phishing)22:58Φωτιά στη Φθιώτιδα22:44Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η νέα, μεγάλη, συναρπαστική ευκαιρία για τη χώρα22:30Μενδώνη: Έργα πολιτισμού άνω των 17 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική22:17Economist: Βαγγέλης Μαρινάκης - Κριτική στην Κυβέρνηση για την ακρίβεια22:04Μητσοτάκης: Το 2027 θα κριθώ αν είμαι καλός ή κακός Πρωθυπουργός21:50Στουρνάρας: Υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για μειώσεις φόρων21:37ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 12 Σεπτεμβρίου21:23Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι ληστές που επιτέθηκαν με σύριγγες σε αστυνομικούς21:10Πορτοκάλογλου: Η ανάρτηση από το κρεβάτι του νοσοκομείου20:56Leagues Cup - Σουάρες: Η συγνώμη για τα έκτροπα στον τελικό20:42Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ: Καμία διάκριση σε επιβάτες ΚΤΕΛ20:29Βρετανία: Ο Στάρμερ προχωρά σε μεγάλο ανασχηματισμό μετά την παραίτηση της Ρέινερ20:15Μαφία καυσίμων: Απειλές και επιθέσεις σε όσους τολμούν να μιλήσουν - Μαρτυρίες στον ΑΝΤ120:02Πιτσιλής στον ΑΝΤ1 για μαφία καυσίμων: Το πάρτι με το λαθρεμπόριο τελειώνει19:48Δόμνα Μιχαηλίδου: Στηρίζουμε ιδιαίτερα τις πολύτεκνες οικογένειες19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο