LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2025 16:39

Γεωργιάδης – Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκε κατά 62,7% ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων της πόλης σε μια εξαετία

Ποια είναι τα τρία εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αλλάζουν το χάρτη της Υγείας στη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Άδωνις Γεωργιάδης - ΔΕΘ

Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στον τομέα της Υγείας έστειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πάνελ με θέμα «Δίπλα στον πολίτη και ποιότητα ζωής», που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση για την παρουσίαση των μεγάλων έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στα βασικά αιτήματα για περισσότερα χρήματα για την υγεία και για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία θέτουν οι συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας, επισήμανε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης από το 2019 έως το 2025 αυξήθηκε κατά 62,7%.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όταν το 2019 η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ο συνολικός προϋπολογισμός των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ανήλθε σε 420,1 εκατ. ευρώ, το 2023 έφτασε τα 583,6 εκατ. ευρώ, το 2024 τα 669,5 εκατ. ευρώ και το 2025 αγγίζει τα 701 εκατ. ευρώ.

«Στο ερώτημα "δώστε λεφτά για την Υγεία", η απάντηση είναι ότι δίνουμε και μάλιστα πολλά περισσότερα», τόνισε ο κ Γεωργιάδης.

Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων προσωπικού στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι το 2019 υπηρετούσαν στη Θεσσαλονίκη 2.272 γιατροί, ενώ σήμερα ο αριθμός έχει φτάσει τους 2.773, δηλαδή 500 περισσότερους (αύξηση 37%).

Αντίστοιχα, οι νοσηλευτές αυξήθηκαν από 3.139 το 2019 σε 3.613 σήμερα , ενώ και το λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία αυξήθηκε από 2.029 εργαζόμενους το 2019, σε 2.462 σήμερα.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, τα οποία -όπως είπε- αλλάζουν τον χάρτη της Υγείας στη χώρα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε τρία εμβληματικά έργα : Το Κέντρο Γονιδιακής Θεραπείας και Ανοσοθεραπείας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη και κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Αναφερόμενος στο Κέντρο Γονιδιακής Θεραπείας και Ανοσοθεραπείας στο «Παπανικολάου» σημείωσε ότι το έργο θα παραδοθεί το Πάσχα του 2026, χαρακτηρίζοντάς το «συγκλονιστικό», καθώς αλλάζει ριζικά τον τρόπο θεραπείας του καρκίνου.

Όπως σημείωσε, το κόστος ανά ασθενή θα μειωθεί από 300.000 ευρώ σήμερα σε περίπου 40.000 ευρώ.

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρωτεύουσα της ανοσοθεραπείας στην Ελλάδα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανέφερε ότι θα παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2027.

Παράλληλα επισήμανε ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε συνεργασία με διεθνή κέντρα, όπως το Memorial Hospital της Νέας Υόρκης, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη.

Τέλος ,σε ό,τι αφορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο (νέο Θεαγένειο) ,ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ.

Το νέο Θεαγένειο θα διαθέτει 425 κλίνες και θα παραδοθεί σε έξι χρόνια.

«Μιλάμε για το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη διαφορά» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως όσο κι αν κάποιοι μεμψιμοιρούν, τα έργα αυτά θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη για δεκαετίες, για να θυμίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση τα έκανε πράξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης – Θεσσαλονίκη: Ανάπλαση της ΔΕΘ με 120 εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Δικαστικό «μπλόκο» στην έκδοση Ουκρανού στη χώρα του λόγω του πολέμου

Θωρηκτό Αβέρωφ: Αποκτά ψηφιακό μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραήλ – Κατς: Η Χαμάς θα πληρώσει μεγάλο τίμημα για κάθε πλήγμα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών18:16Παράσυρση γυναίκας στο Ηράκλειο - Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ18:02Λούβρο – ληστεία: Εντοπίστηκε το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας κοντά στο μουσείο17:48ΠΟΕΔΗΝ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον διασώστη του ΕΚΑΒ που «έφυγε» από τη ζωή17:34Η Χαμάς εντόπισε τα λείψανα ενός ακόμη ομήρου – Θα τα παραδώσει σήμερα υπό όρους17:20Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ17:06Συνελήφθη 43χρονος πατέρας για έκθεση ανηλίκου – Η κόρη του λιποθύμησε από κατανάλωση αλκοόλ16:52Λαμία: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής (βίντεο)16:38Ληστεία στο Λούβρο: Εντοπίστηκε ένα από τα κλεμμένα κοσμήματα κοντά στο μουσείο16:24Χωρίς Οσμάν και Ερνανγκόμεθ ο Παναθηναϊκός με Κολοσσό16:10Κίνα: Φωτιά σε καμπίνα αεροσκάφους προκαλεί πανικό (βίντεο)15:56"Ναι" από την Αυστρία στις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ15:42Δήθεν ηλεκτρολόγοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με λεία χιλιάδες ευρώ15:28Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο τον Πανιώνιο15:14Γάζα: Δύο ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του θύλακα15:04Μυστρά: Στο νοσοκομείο άνδρας που προσπάθησε να ανάψει τζάκι ρίχνοντας βενζίνη14:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:36Ληστεία στο Λούβρο - Εκλάπησαν κοσμήματα, οι δράστες έχουν διαφύγει14:22Κέρκυρα: Ανησυχία για τους 1.500 τόνους κατεψυγμένων τροφίμων - Υγειονομική βόμβα απειλεί την περιοχή14:09GastrosoΦy Fest powered by Protergia (Live Blog)13:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο