Μπουγάτσα: Η τιμή έχει πάρει…την ανηφόρα
Της Ανδρονίκης Ζαφειρίου
Μπουγάτσα με κρέμα, τυρί, κιμά ή με οποιαδήποτε άλλη γέμιση είναι στις κορυφαίες προτιμήσεις των Βορειοελλαδιτών όμως η τιμή της έχει πάρει την ανιούσα. Όπως λένε επαγγελματίες του κλάδου στον ΑΝΤ1 οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες τους αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους.
Στη Θεσσαλονίκη μία μερίδα μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί που είναι οι πιο δημοφιλείς κυμαίνονται από 2,50 – 2,60 ευρώ σε σχέση με πέρυσι που η τιμή της ήταν στα 2,30 – 2,40 ενώ μια μερίδα μπουγάτσα με μία πιο ιδιαίτερη γέμιση όπως η κιμά ή γραβιέρα μπορεί να φτάσει και τα 3 ευρώ.
Με τις ανατιμήσεις που σημειώνονται συνεχώς στις πρώτες ύλες δεν αποκλείεται να δούμε αυξήσεις στο αγαπημένο έδεσμα.