Χαλκιδική: Βαρύς τραυματισμός 30χρονου σε τροχαίο
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Αυγούστου στο 37ο χιλιόμετρο Μουδανιών- Σιθωνίας, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με μηχανή.
Ειδικότερα, μηχανή που οδηγούσε 33χρονος συγκρούστηκε με ΙΧ που οδηγούσε 40χρονος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του δίκυκλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, το περιστατικό συνέβη στις 15:45, με διασώστες του ΕΚΑΒ να φτάνουν άμεσα στο σημείο. Για τη διάσωση του τραυματία εφαρμόστηκαν ακινητοποίηση, αιμόσταση και διαδικασίες ανάνηψης, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα διαχείρισης τραύματος.
Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου. Μετά τη σταθεροποίησή του, διακομίστηκε με ασφάλεια στο ΚΥ Αγ. Νικολάου με ΕΚΑΒ, για περαιτέρω αντιμετώπιση.
Στο περιστατικό επιχείρησαν ένα συμβατικό ασθενοφόρο και μία μηχανή ταχείας απόκρισης, με τη συνδρομή συνολικά τριών διασωστών του ΕΚΑΒ.
Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.
Χανιά: Χειροπέδες σε “μαϊμού” καλόγρια