LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2025 14:24

Μητσοτάκης: 12 παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας

Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέγαρο Μαξίμου - κτήριο

«Το αντικείμενό μας σήμερα είναι τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη μείωση της γραφειοκρατίας. Νομίζω ότι είναι μία προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από την κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή που μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός το 2019. Έχουμε, νομίζω, να δείξουμε πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά διαφορετικά πεδία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από εκθέσεις έγκυρων διεθνών παρατηρητών της ελληνικής οικονομίας, όπως ο Economist, που πιστοποιούν σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πάρα ταύτα όμως, γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες γραφειοκρατίας, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και νομίζω ότι το βασικό αντικείμενο της σημερινής συζήτησης είναι να εξετάσουμε έναν μακρύ κατάλογο από πιθανές παρεμβάσεις, να επιβεβαιώσουμε 12 παρεμβάσεις, οι οποίες είναι έτοιμες προς άμεση υλοποίηση και στη συνέχεια νομίζω να προτάξουμε κι ένα πεδίο προτεραιοτήτων στο οποίο θέλουμε να κινηθούμε, κυρίως με συγκεκριμένα συναρμόδια υπουργεία όπου εντοπίζουμε και τα περισσότερα περιθώρια παρέμβασης, ώστε να μπορούμε με ορίζοντα τους επόμενους μήνες να έχουμε έναν οδικό χάρτη άμεσων υλοποιήσεων παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να τονίσω εν κατακλείδι ότι η γενικότερη συνεργασία και υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου αλλά και του υπουργού Επικρατείας μεταξύ των υπουργείων είναι πολύ καλή στον τομέα αυτόν. Άρα δεν πρέπει να βλέπουμε τα ζητήματα αυτά μόνο μέσα από τις σκληρές καθορισμένες αρμοδιότητες όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί αλλά να τις δούμε μέσα από ένα ευρύ πλέγμα και να μη διστάζουμε μερικές φορές να αποποιούμαστε ευθύνη και αρμοδιότητες αν αυτό τελικά μπορεί να βοηθήσει το γενικό καλό. Αυτό είναι το κλίμα το οποίο εισπράττουμε και νομίζω ότι αυτό είναι και το πνεύμα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούμε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική παρέμβασή του.

Το θέμα της συνεδρίασης είναι «Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, απλούστευση των αδειοδοτήσεων και περαιτέρω περιορισμός της γραφειοκρατίας», με εισηγητή τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δανία: Ζωολογικός κήπος ζητά από το κοινό να δωρίσει μικρά κατοικίδια για να ταΐσει τα σαρκοφάγα ζώα του

Ηράκλειο: 27χρονη κατήγγειλε τον 64χρονο σύντροφό της για κακοποίηση, σε ζωντανή μετάδοση, αλλά…

Άλπεις: Νεκρός Έλληνας ορειβάτης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίαςΣήμερα 06:47 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τι καιρό θα κάνει την ΠαρασκευήΧθες 21:03 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω dronesΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Δεκαπέντε πτήσεις οι οποίες είχαν προορισμό το Μόναχο εκτράπηκαν προς τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης, της Νυρεμβέργης, της Φρανκφούρτης και της Βιέννης.

Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ηττήθηκε με ανατροπή στο ΟΑΚΑ22:21Ζάκυνθος: Υπάλληλος καθαριότητας έκλεψε κοσμήματα από δωμάτιο ξενοδοχείου και συνελήφθη22:07Πανόρμου: Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ21:53Βόλος: Κακοποιούσε τον σκύλο του στη μέση του δρόμου21:39Ρωσία: Ο Πούτιν υπόσχεται άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Μόσχα21:11Λονδίνο: Εκκενώθηκε για ώρες ο μεγάλος σταθμός Εuston (εικόνες)20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο