LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2025 16:27

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κρέμασε… τα παπούτσια του

Ο διεθνής επιθετικός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα των τριών «μεγάλων» ομάδων του κέντρου (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανακοίνωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση, σε ηλικία 38 ετών.

Ο διεθνής επιθετικός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα τόσο των τριών «μεγάλων» ομάδων του κέντρου (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) όσο κι εκείνων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής).

Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εκκίνηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2005 φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, «γράφοντας» με τον «Δικέφαλο» 63 αγώνες, 10 γκολ και 3 ασίστ.

Ακολούθησε η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό (2008) έναντι του τεράστιου για εκείνη την εποχή ποσού στο ελληνικό ποδόσφαιρο των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Στο «τριφύλλι» έπαιξε για πέντε χρόνια, κατάκτησε το νταμπλ (2010) και μέτρησε 131 παιχνίδια με 25 γκολ και 13 ασίστ.

Η συνέχεια περιλάμβανε αρκετή... Serie A, αφού από το 2013 ως το 2016 έπαιξε στις Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα και Σαμπντόρια. Συνολικά, στην Ιταλία κατέγραψε 75 παιχνίδια, 6 γκολ και 9 ασίστ.

Από το 2016 έπαιξε δανεικός στην ΑΕΚ (83 αγώνες, 24 γκολ, 10 ασίστ) κατακτώντας με την Ένωση το πρωτάθλημα (2018), για να ακολουθήσει η μετακίνηση στον Ολυμπιακό (34 συμμετοχές, 10 γκολ, 2 ασίστ), με τον οποίο πανηγύρισε το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του (2020) και το δεύτερο Κύπελλο.

Επόμενοι σταθμοί του ήταν κατά σειρά, ο Ατρόμητος (26 αγώνες, 4 γκολ, μία ασίστ), η Ανόρθωση (53 εμφανίσεις, 15 γκολ, 5 ασίστ), ο Άρης (22 παιχνίδια, 1 γκολ) και ο Ηρακλής (18 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ), με τον «Γηραιό» να αποτελεί την τελευταία στάση της διαδρομής.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπήρξε επίσης 35 φορές διεθνής (1 γκολ).

Η ανάρτηση του Χριστοδουλόπουλου:

Πολλές οι σκέψεις για να μπούνε σε τάξη και δεν χωράνε σε ένα ποστ. Εξάλλου 21 χρόνια είναι αυτά. Αποσύρομαι από τη δράση και θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεργάστηκα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ομάδες, προέδρους, διοικήσεις, παίκτες, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και γενικά το ανθρώπινο δυναμικό κάθε κλαμπ που αγωνίστηκα.

Τέλος αφήνω τον κόσμο για όλες τις στιγμές που ζήσαμε μαζί. Μαζί σας ήταν ένα ταξίδι ανεπανάληπτο λόγω της επαφής που είχαμε μέσα και έξω από το γήπεδο και γιατί χωρίς εσάς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο ήταν πάντα ο οδηγός μου, τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου. Πάντα μου άρεσε να δίνω τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή, αλλά για εμένα το ποδόσφαιρο δεν θα τελειώσει ποτέ.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!!

Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνών - Σουνίου: Πυροβολισμοί έξω από beach bar με τραυματίες

Γάζα: Ο υποσιτισμός μαστίζει τα μικρά παιδιά

Καλαμπάκα: Άνδρας δέχτηκε επίθεση από αρκούδα – Τον δάγκωσε στη βουβωνική χώρα



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρονάλντο: Θα είναι δύσκολο να αποσυρθώ - Πιθανότατα θα κλάψω15:04Μπαράζ ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ σε οίκους ανοχής – Συνελήφθησαν 15 γυναίκες14:51Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να παραχωρήσει το καλοκαίρι τον Βινίσιους14:37Επιστροφή Ενοικίου: Θα καταβληθεί νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο14:23Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της "Ομάδας Αλήθειας"14:10Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία θα έχει τις πιο ισχυρές επιχειρησιακές δυνατότητες στην ιστορία της13:56ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού13:41Τουρκία: Έξι νεκροί σε πυρκαγιά σε αποθήκη αρωμάτων (βίντεο)13:27NBA Cup: Ο Αντετοκούνμπο οδήγησε τα “ελάφια” σε νίκη επί των Μπουλς13:13Λάρισα: Τον τρόμο έζησε 15χρονος - Προσπάθησαν να του αποσπάσουν το πατίνι με την απειλή μαχαιριού13:00Συνάντηση Μητσοτάκη με μαραθωνδρόμους εν όψει του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου12:46Γαλλία: Συλλήψεις μετά τα επεισόδια σε συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ 12:32Η Τουρκία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου – Τον κατηγορεί για γενοκτονία12:18Ολυμπιακός: Μέχρι το 2029 στο "λιμάνι" ο Κοστίνια12:03Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ11:50Αχαΐα: Μαθητής Γυμνασίου έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα στο σχολείο και κατέληξε στο νοσοκομείο11:35Καταυλισμοί Ρομά: Σε εφαρμογή το σχέδιο 24ωρης αστυνόμευσης – Τι προβλέπει11:22Πάτρα: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία μαθήτριας για πορνογραφία ανηλίκων11:08Τροχαίο στα Χανιά: Αυτοκίνητο ανετράπη στην Λεωφόρο Σούδας10:55Στράτος Διονυσίου: ο άρχοντας του λαϊκού τραγουδιού10:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο