LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2025 18:18 | Ανανέωση: 23 Ιουλίου 2025 19:52

Δίκη Κ. Γρίβα - Ιατροδικαστής: Ίσως να ζούσε, αν είχε παρέμβει ο φρουρός

Ο μάρτυρας εκτίμησε πως τα τραύματα που προκάλεσε ο 40χρονος στην Κυριακή καταδεικνύουν πως «στόχος του ήταν να πεθάνει».

«Αν είχε παρέμβει ο φρουρός του Τμήματος, ίσως να ζούσε σήμερα η Κυριακή» κατέθεσε στο ΜΟΔ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, ο οποίος είπε πως η τελευταία, η «μοιραία μαχαιριά» ήταν η πέμπτη, η οποία προκάλεσε ρήξη φλέβας κοντά στην καρδιά.

Ο μάρτυρας εκτίμησε πως τα τραύματα που προκάλεσε ο 40χρονος στην Κυριακή καταδεικνύουν πως «στόχος του ήταν να πεθάνει». Αντίθετα, την κίνηση του δράστη να τραυματίσει τον λαιμό του, αφού μαχαίρωσε θανάσιμα την Κυριακή, ο κ. Γελεντέρης την χαρακτήρισε αυτοτραυματισμό και όχι απόπειρα αυτοκτονίας του κατηγορούμενου: «Έφερε επιφανειακά δερματικά τραύματα στον τράχηλο» είπε.

Όπως είπε ο μάρτυρας, τα πρώτα τέσσερα χτυπήματα που δέχθηκε η Κυριακή δεν ήταν μοιραία, πλην όμως ήταν «στοχευμένα και δυνατά» εξηγώντας πως «το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλευρά της καρδιάς, το τελευταίο προκαλεί τη ρήξη της φλέβας κοντά στην καρδιά, στη βάση της καρδιάς» εκτιμώντας ότι «μπορεί και να ζούσε η Κυριακή αν δεν υπήρχε το τελευταίο χτύπημα. Θεωρώ ότι η Κυριακή δεν θα είχε καταλήξει …» όπως τόνισε.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αν είχαμε την έγκαιρη παρέμβαση του φρουρού δηλαδή και μπορούσε να τον αποτρέψει με μια κλοτσιά, θα ζούσε σήμερα η Κυριακή;

Μάρτυρας: Ναι, νομίζω τα πρώτα τραύματα δεν ήταν μοιραία, μόνο η πέμπτη μαχαίρια ήταν… σταμάτησε γιατί άρχισε να αναβλύζει το αίμα.

Ο κ. Γαλεντέρης αμφισβήτησε την διάγνωση διπολικής διαταραχής, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος έχει αρκετές νοσηλείες χωρίς να έχει καταγραφεί μανιακό επεισόδιο. Όπως ανέφερε, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ειδικός, ίσως η διπολική διαταραχή καταγράφηκε γιατί μπορεί να «ξεκλειδώνει πεδία φαρμακευτικής αγωγής..» .

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Καραΐσκος, που κατέθεσε ως τεχνικός σύμβουλος της μητέρας της Κυριακής, είπε για το ζήτημα του καταλογισμού πως «δεν θεωρώ ότι εκείνη την ώρα έδρασε η νόσος και επηρέασε την πράξη του». Ο μάρτυρας εκτίμησε πως ο δράστης της δολοφονίας δεν βρισκόταν σε μανιακό επεισόδιο όταν επιτέθηκε στο θύμα, τονίζοντας πως δεν γίνεται «για δέκα λεπτά να έχω μανιακό και μετά να κλείνει ο διακόπτης. Χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα… δεν μαζεύεται το μανιακό (εν. επεισόδιο), μπορεί να μας πάρει και μήνες με φάρμακα» .

Ο μάρτυρας συντάχθηκε με την άποψη του κ. Γαλεντέρη ότι για την συνταγογράφηση και για «να μην σε πετάξει έξω το σύστημα και πληρώνεις ο ίδιος» είναι πιθανό «να αναφερθεί μία ασθένεια ώστε να μπορέσουν να δικαιολογηθούν συγκεκριμένα φάρμακα».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν συγγενικά πρόσωπα της Κυριακής, μεταξύ των οποίων και θείος της, αστυνομικός.

Ο μάρτυρας, αναφερόμενος στους συναδέλφους του στο Τμήμα Αγίων Αναργύρων, είπε πως «ούτε ένας δεν έκανε το σωστό». Όπως κατέθεσε, «θα μπορούσε μόνο να εξέλθει ένας αστυνομικός και να φωνάξει "ε! τι κάνεις;". Μια φωνή. Αστυνομικός με στολή! Και μόνο αυτό θα ήταν αποτρεπτικό. Ούτε ένας δεν έκανε το σωστό… θα μπορούσε να τη σώσει ακόμη και από το τηλεφωνικό κέντρο: να της έλεγε "κάτσε εκεί αφού φοβάσαι". Θα μπορούσε να τη σώσει και από χιλιόμετρα μακριά…».

Στην δική του κατάθεση, άλλος συγγενής του θύματος, ο οποίος έχει κάποια αναπηρία, είπε πως ο 40χρονος θεωρώντας ότι «είχα πάρει σύνταξη αναπηρίας με πλάγιο τρόπο», τον προσέγγισε για «να τον βοηθήσω να "λαδώσει" κάποιον για να πάρει και αυτός σύνταξη. Μου είχε πει μπαινοβγαίνω στα ψυχιατρεία χρόνια… έχω χαρτιά που πιστοποιούν τρέλα… δεν έχω πρόβλημα αλλά το παίζω για να πάρω κάποιο χαρτί» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδεςΣήμερα 06:03 | Ειδήσεις

Προγραμματίζεται νέα συνάντηση του κ. Τραμπ με τον κ. Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες μέσα στον Ιανουάριο, είπε από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14Ινδονησία: 16 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας09:00Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ: Στο επίκεντρο η ανακωχή στην Λωρίδα της Γάζας 08:46e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου08:32Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι08:18Τουρκία: Φερόμενοι ως τζιχαντιστές τραυμάτισαν 7 αστυνομικούς08:04Σάμος: Νεκρός ο ένας εκ των τεσσάρων αγνοούμενων αλλοδαπών07:50Μακρόν: Η συμμαχία των προθύμων θα συγκεντρωθεί στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου07:36Γαλάτσι: ΙΧ και Μοτοποδήλατα πήραν φωτιά - Επέμβαση της Πυροσβεστικής 07:22Μεξικό: Εκτροχιάστηκε τρένο με 250 επιβαίνοντες - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί07:08Ολυμπιακός: Ο Σέιμπεν Λι αποχωρεί - Επιστρέφει στην Τουρκία06:54Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδες06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Δεκεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο