LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 11:31 | Ανανέωση: Σήμερα 11:37

Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στον στόλο της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Φέτος έχουμε τις περισσότερες δυνάμεις από ποτέ

Επεσήμανε ότι φέτος η πολιτεία αντιπαρατάσσει στην απειλή της φωτιάς τις περισσότερες δυνάμεις που είχαμε ποτέ: 18.000 μόνιμους και εποχικούς πυροσβέστες, πάνω από 1.500 δασοκομάντος, επιπλέον προσωπικό από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.


 


 

Μητσοτάκης - Πυροσβεστική - Οχήματα

«Είμαστε στην καρδιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου που αποδεικνύεται δυστυχώς και αυτή από τις πιο απαιτητικές των τελευταίων ετών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την παράδοση νέων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Επεσήμανε ότι φέτος η πολιτεία αντιπαρατάσσει στην απειλή της φωτιάς τις περισσότερες δυνάμεις που είχαμε ποτέ: 18.000 μόνιμους και εποχικούς πυροσβέστες, πάνω από 1.500 δασοκομάντος, επιπλέον προσωπικό από πέντε ευρωπαϊκές χώρες».

Μητσοτάκης - Πυροσβεστική - Οχήματα

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για τη βοήθεια και πρόσθεσε: «Έχουμε στη διάθεσή μας 85 αεροσκάφη, πάνω από 80 drones και σχεδόν 4.000 οχήματα διαφορετικού τύπου. Στο δυναμικό αυτό του στόλου της Πυροσβεστικής εντάσσονται από σήμερα 164 ακόμα σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα μεταφοράς ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού, νερού, διαφορετικών τύπων αυξάνοντας τη δυνατότητα να μπορούμε να παρέμβουμε πιο δραστικά σε περιοχές και αστικού τύπου αλλά προφανώς και στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».


Τόνισε ότι τα οχήματα αυτά είναι μόλις το 1/10 από τα 1.400 συνολικά που θα ενισχύσουν το πυροσβεστικό σώμα μέσα από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «η πρόληψη είναι αυτή η οποία τελικά αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες μας λένε ότι τις φωτιές του καλοκαιριού τις σβήνουμε ουσιαστικά τον χειμώνα».

Τόνισε ότι για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία αξιοποιώντας και ευρωπαϊκούς πόρους έχει προχωρήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πρόληψης μ' έναν τρόπο εξαιρετικά οργανωμένο δαπανώντας πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε καθαρισμούς δασών, στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και στη γενικότερη προσπάθεια πρόωρης παρέμβασης ώστε οι φωτιές του καλοκαιριού να έχουν λιγότερο καταστροφικό αποτύπωμα.

Μητσοτάκης - Πυροσβεστική - Οχήματα

Πρόσθεσε ότι σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ ύψους 2 δισ. ευρώ το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να βρεθούμε ως Ελλάδα πρωταγωνιστές στην Ευρώπη ως προς τις υποδομές της Πολιτικής Προστασίας.

Τόνισε επίσης ότι «η κλιματική κρίση έχει έρθει για να μείνει. Εμείς το γνωρίζουμε καλά και γνωρίζουμε καλά ότι η πρόκληση αυτή δεν είναι μία πρόκληση εθνική αλλά μία πρόκληση ευρωπαϊκή» προσθέτοντας ότι η χώρα μας στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνοντας ότι όταν μιλάμε για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης δεν πρέπει μόνο να φροντίζουμε πώς θα μειώσουμε τις εκπομπές μας και πώς θα φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα το 2050 αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα ασφαλίσουμε τους ευρωπαίους πολίτες το 2025. Υπογράμμισε στο σημείο αυτό τη σημασία της προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

Έκλεισε λέγοντας ότι Πολιτική Προστασία είναι αυτή που εμφανίζεται όταν όλοι οι άλλοι φεύγουν. Είναι η όψη του κράτους όταν ο πολίτης το έχει περισσότερο ανάγκη καθώς και ότι επιδίωξη είναι οι κερδισμένες μάχες να είναι πολύ περισσότερες από τις χαμένες.

Ειδήσεις σήμερα:

Missing Alert για την εξαφάνιση 19χρονης

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νίκαια: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο πεζό

Μαρούσι: Έκρηξη σε ταβέρνα - Δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στον στόλο της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Φέτος έχουμε τις περισσότερες δυνάμεις από ποτέΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

Επεσήμανε ότι φέτος η πολιτεία αντιπαρατάσσει στην απειλή της φωτιάς τις περισσότερες δυνάμεις που είχαμε ποτέ: 18.000 μόνιμους και εποχικούς πυροσβέστες, πάνω από 1.500 δασοκομάντος, επιπλέον προσωπικό από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.


 


 

Μαρούσι: Έκρηξη σε ταβέρνα - Δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (εικόνες)Σήμερα 08:15 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε εργατικό ατύχημα κατά την προετοιμασία του καταστήματος για λειτουργία.

Εργατικό δυστύχημα στην ΆρταΣήμερα 11:18 | Ειδήσεις

Ένας 55χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο.

Θεσσαλονίκη: Τρόμος για 52χρονο - Τον ανάγκασαν να χορέψει και μετά τον έδειραν και τον λήστεψανΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Οι δράστες απέσπασαν μικρό χρηματικό ποσό από το θύμα και το εγκατέλειψαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Coldplay: Αποκαλύψθηκε κατά λάθος παράνομο ζευγάρι σε συναυλία τους - Είναι παντρεμένοι με παιδιά και οι δύο (βίντεο)15:00Θεσσαλονίκη: Δημιουργήθηκε γέφυρα σωτηρίας για βρέφος14:46Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας14:32Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Ανάμεσα στους συλληφθέντες και 4 αστυνομικοί 14:19ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Αυγούστου 14:05Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο (χάρτης) 13:51Προαστιακός Πάτρας: Διακόπτονται τα δρομολόγια13:37Τουρκία: Εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση13:23Λάρισα: Ένοχοι δύο γιατροί για τον θάνατο 5χρονης από στρεπτόκοκκο13:09Γεράσιμος Μιχελής: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του ηθοποιού - Συντετριμμένοι οι πρωταγωνιστές του "Παρά Πέντε"12:55Ηράκλειο: Συνελήφθη 62χρονη η οποία είχε στο σπίτι της 66 σκύλους12:38Μεσσηνία: Σορός άντρα εντοπίστηκε σε ακτή12:24Missing Alert για την εξαφάνιση 19χρονης12:10Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"11:54Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στον στόλο της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Φέτος έχουμε τις περισσότερες δυνάμεις από ποτέ11:37Εργατικό δυστύχημα στην Άρτα11:23ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 18 Ιουλίου 11:08Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων στη Θεσσαλονίκη - Η επίσημη ανακοίνωση10:53Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη φυγόδικος γιατρός10:36Βραζιλία – Λούλα: Απαράδεκτός εκβιασμός από Τραμπ για την επιβολή πρόσθετων δασμών10:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο