Ζέττα Μακρή: "Την έχω σαν μητέρα μου" δήλωσε ο κατηγορούμενος για εκβιασμό
Απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο φερόμενος ως εκβιαστής της βουλευτού Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττας Μακρή, εστιάζοντας στη σχέση του με την πολιτικό και κάνοντας παράλληλα αναφορά στην καριέρα του.
Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, ο άνδρας είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως η κ. Ζέττα Μακρή «τον φοβόταν» επειδή, όπως είπε, θα μπορούσε και αυτός να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Σα μάνα μου την έχω», φέρεται να πρόσθεσε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Ο φερόμενος εκβιαστής υποστήριξε πως η δημοσιογραφική δεοντολογία αποτελεί για τον ίδιο ύψιστη αξία. «Είμαι δημοσιογράφος 25 χρόνια, από το 2000, όταν ήμουν 17 ετών. Είμαι γνωστός στην τοπική κοινωνία και τα τελευταία τέσσερα χρόνια και σε ένα ευρύτερο κοινό, λόγω της συμμετοχής μου σε τηλεοπτικό πάνελ», ανέφερε, ισχυριζόμενος πως οι πληροφορίες που διακινούνται από συναδέλφους του είναι ανακριβείς. «Θλίβομαι. Με πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους έχω καθίσει στο ίδιο τραπέζι. Εχουμε δώσει μαζί δημοσιογραφικές μάχες», πρόσθεσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει τιμηθεί με βραβείο ΜΚΟ που φέρει το όνομα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τον οποίο, όπως είπε, είχε συνεργαστεί τηλεοπτικά.
Από την πλευρά της, η καταγγέλλουσα κατέθεσε πως ο δημοσιογράφος την απείλησε όταν εκείνη αρνήθηκε να ικανοποιήσει αιτήματά του για κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες. Σύμφωνα με την ίδια, διατηρούσε φιλική σχέση με τον φερόμενη θύτη από το 2000, και έως την ίδρυση ενός ενημερωτικού ιστοτόπου το 2015.
Σύμφωνα με την κ. Μακρή, ο κατηγορούμενος ζητούσε επίμονα την παρέμβασή της προκειμένου ο ιστότοπός του να λάβει δημόσιες διαφημίσεις. Η ρήξη στη σχέση τους, όπως είπε, ήρθε όταν εκείνη αρνήθηκε να δώσει το τηλέφωνο του τότε υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου: «Δεν του το έδωσα και με τιμώρησε αποκλείοντάς με από το σάιτ για δέκα μέρες».
Κατά την ίδια, οι πιέσεις και οι επιθέσεις εντάθηκαν όταν διέκοψε τις σχέσεις της με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Ανέφερε επίσης πως σε μηνύματά του ο κατηγορούμενος της έγραφε: «Εχω 10 δημοσιογράφους, βοήθησέ με να τους κάνω 12, γιατί τώρα πληρώνω όλα τα βλαμμένα» και την παρότρυνε να συγκεντρώσει χρήματα από επιχειρηματίες «όπως έκανα και ο ίδιος».
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 15 Ιουλίου, με τις αγορεύσεις του εισαγγελέα και των δικηγόρων και τη λήψη της απόφασης. «Την Τρίτη θα έχουμε απόφαση», εκτίμησε από την πλευρά του ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Θανάσης Χαρμάνης.
Μάνδρα: 58χρονος χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του
Πρετεντέρης - Εκρηκτικός μηχανισμός: Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτότητα των δραστών
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρία ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου - Ήχησε το 112 (εικόνες)