LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2025 13:40

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο: #1 στην Ελλάδα, #355 παγκοσμίως στη γενική κατάταξη QS World University Rankings 2026

Με κορυφαίες επιδόσεις σε έρευνα και διασύνδεση με την αγορά εργασίας, το ΕΜΠ επιβεβαιώνει τον ηγετικό του ρόλο στην ανώτατη εκπαίδευση. 

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επέτυχε σημαντική διάκριση σύμφωνα με την κατάταξη των καλύτερων Πανεπιστημίων σε Παγκόσμιο επίπεδο QS World University Rankings 2026, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Η φετινή αξιολόγηση περιλαμβάνει συνολικά 8.467 Ιδρύματα, ενώ αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν για τα 1.501 εξ αυτών. Σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον το ΕΜΠ κατέλαβε τη θέση #355, μπροστά απ’ όλα τα Ελληνικά Ιδρύματα που αξιολογήθηκαν. 

Ιδιαίτερες επιδόσεις επιτυγχάνονται στα κριτήρια Employer Outcomes, Employer Reputation, Citations per Faculty και International Research Network. Επιπλέον, σύμφωνα με την κατάταξη QS World University Rankings by Subject 2025, η οποία περιλαμβάνει 1781 ιδρύματα, 171 περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το ΕΜΠ κατατάσσεται στη θέση #140 στον τομέα των Επιστημών των Μηχανικών και της Τεχνολογίας (Engineering and Technology), ενισχύοντας περαιτέρω το διεθνές του κύρος.

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Ταυτόχρονα, επιτυγχάνει διακρίσεις υψηλού επιπέδου σε επιμέρους επιστημονικά πεδία όπως των Πολιτικών Μηχανικών (Θέσεις 51-100), των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (128η θέση), των Μηχανολόγων Μηχανικών (145η θέση), των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Θέσεις 151-200), των Χημικών Μηχανικών (Θέσεις 151-200) καθώς και των Επιστημών των Μαθηματικών, των Γεωεπιστημών και της Γεωφυσικής (Θέσεις 151-200).

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Η Διοίκηση του Ιδρύματος εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στα μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας – διδάσκοντες, ερευνητές, φοιτητές, αποφοίτους, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό – για τη συμβολή τους στην εδραίωση του ΕΜΠ ως σημείου αναφοράς στον Παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη.




Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον Κηφισό18:30Δήμος Ζήρου: 16χρονος τραυματίστηκε από όπλο - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 18:16Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02ΑΕΚ: Ο Μπαρνάμπας Βάργκα μετακομίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια17:48Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με ντρόουν την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών17:3465χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο - Εξετράπη η μηχανή που οδηγούσε στην Ε.Ο.17:20Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας17:06Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ μίλησαν για το αυριανό ντέρμπι αιωνίων16:52Ιράν: Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων16:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο