LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2025 16:39

Προανακριτική για Τέμπη - Βελόπουλος: Ακούσια ή εκούσια, είσαστε ένοχοι

Μεταξύ άλλων, τόνισε: Εδώ δεν μιλάμε για πολιτικά κόμματα. Εδώ μιλάμε για τα Τέμπη. Μιλάμε για την κοινωνία. Καλώ τους βουλευτές να κάνουν την υπέρβαση.

Βελόπουλος Τέμπη

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Βουλής για την Προανακριτική για τα Τέμπη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ακούσια ή εκούσια είσαστε ένοχοι, θέλετε δεν θέλετε ό,τι και να κάνετε».

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, σχολίασε ο Κυρ. Βελόπουλος: «Σήμερα ο πρωθυπουργός εκφώνησε ένα μνημειώδη λόγο υπό ψυχολογική πίεση και ψυχική αναταραχή. Αυτά που κάνετε με τις κάλπες τι είναι; Τρέμετε. Φοβάστε μήπως ο βουλευτής πάει στο 9. Δεν δίνετε το δικαίωμα στον βουλευτή να ψηφίσει κρυφά. Είστε η ντροπή της Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη.

Αυτό που με έκανε να τον λυπηθώ τον πρωθυπουργό είναι οι προσωπικές επιθέσεις. Έφτασε στο σημείο όμως να βρίσει και να λοιδορήσει τους συγγενείς των θυμάτων. Κρίμα. Έδειξε ότι απλά είναι αμετανόητος. Έκανε λόγο για άκρα αυτός που φιλοξενεί στο κόμμα του τέως ακροδεξιούς. Ο ίδιος τους αποκαλούσε έτσι».

Ακολούθως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης: «Διέστρεψε τα περί κρεμάλων, αν και είναι κάτι που δεν το ανέφερε κανείς. Ωστόσο ο ίδιος κρέμασε τη δικαιοσύνη. Όταν μιλάς όμως για κρεμάλες πρέπει να προσέχεις. Είναι πρόστυχο να μιλάς για κρεμάλες όταν δεν έχει γίνει τέτοια αναφορά από κανέναν. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να λέει "αποφάσισα να είμαι εδώ". Δεν είστε ηγεμόνας κύριε Μητσοτάκη. Είστε υποχρεωμένος να είσαστε εδώ, στο ναό της δημοκρατίας».

Όσον αφορά το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας διευκρίνισε: «Εγώ δεν μίλησα ποτέ για 25 τόνους, αλλά για 15 τόνους. Και επιμένω σε αυτό. Το είπαν οι πραγματογνώμονες και το χημείο του κράτους. Το χημείο του κράτους βρήκε ξυλόλιο και τολουόλιο. Ακόμα και σήμερα έκανε παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Είπε ότι δεν έγινε μπάζωμα, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη».

Επανερχόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, ανέφερε ο Κυρ. Βελόπουλος: «Μίλησε για ετερόκλητες συμμαχίες. Ενοχοποιεί το γεγονός ότι ακούσαμε τους συγγενείς των θυμάτων. Και εγώ τον ρωτώ: Μία συμμαχία δεν είναι ετερόκλητη μόνον όταν στηρίζει τον γάμο ομοφυλοφίλων; Τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο κύριος Κασσελάκης ήταν καλοί; Αυτοί σας κράτησαν πρωθυπουργό. Αυτοί σας κράτησαν στην καρέκλα σας. Αναφέρθηκε στο Μάτι, αλλά εξεταστική για το Μάτι που του ζητούσαμε δεν έκανε. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι αναβάθμισε όλους τους εμπλεκόμενους τότε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης τόνισε ότι «υπάρχουν ερωτήματα για το έγκλημα των Τεμπών που χρήζουν απαντήσεων. Ποιος διέγραψε το χρέος των 600 εκατομμυρίων ευρώ της HELLENIC TRAIN; Ποιος τα διέγραψε όλα αυτά; Οι υπουργοί της ΝΔ και με τη συναίνεση του ίδιου του πρωθυπουργού. Ποιος έδωσε εντολή για το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα; Δεν πήγε μόνος του ο Τριαντόπουλος. Όταν έχεις επιτελικό κράτος υπάρχει κεφαλή. Οι εντολές δόθηκαν από το Μαξίμου. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πλέον. Πού οφείλεται η έκρηξη; Το μανιτάρι των 120 μέτρων δεν το είδαν οι βουλευτές της ΝΔ; Γιατί πετάχτηκε το βιολογικό υλικό, ακόμη και 1,5 μήνα μετά το έγκλημα; Γιατί οι αρχές αρνήθηκαν στους γονείς την εκταφή για την πραγματοποίηση νέων εξετάσεων, ενώ εντοπίστηκαν οστά σε βαγόνια δέκα μήνες μετά το έγκλημα; Και ήρθε εδώ ο πρωθυπουργός για να πει ότι εμείς είμαστε οι συνωμοσιολόγοι και οι ψεκασμένοι; Θα μας μιλήσει ο Μητσοτάκης; Έχει καλέσει κανέναν συγγενή να μιλήσει μαζί του; Κανέναν».

Ο Κυρ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ακόμα: «Καταστρέψατε τα τραίνα. Δεν υπάρχει τραίνο στη χώρα. Καταστρέψατε όλο το δίκτυο της Πελοποννήσου, από το 1999, για να κάνετε έναν προαστιακό, που τελικά δεν υπάρχει, γιατί φτάνει μέχρι το Κιάτο. Φάγατε εκατομμύρια ευρώ και δεν είναι κανείς στην φυλακή. Για να μην μιλήσω για Φλώρινα, Κοζάνη, Σέρρες, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, όπου επικρατεί το απόλυτο αίσχος. Δεν λειτουργεί τίποτα».

Επίσης, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση κυνηγά επιχειρηματίες που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση», ενώ τη χαρακτήρισε «Cosa Nostra».

Τέλος, υπογράμμισε: «Εδώ δεν μιλάμε για πολιτικά κόμματα. Εδώ μιλάμε για τα Τέμπη. Μιλάμε για την κοινωνία. Καλώ τους βουλευτές να κάνουν την υπέρβαση. Να πάνε στην κάλπη 9 και να τιμωρήσουν αυτόν τον πρωθυπουργό που συμπεριφέρεται ως ηγεμόνας. Ό,τι και να κάνετε, κύριε Μητσοτάκη, εμείς θα σας ρίξουμε. Εμείς θα σας αποκαθηλώσουμε από το θρόνο στον οποίο νομίζετε ότι κάθεστε. Θα σας ρίξουμε για να σώσουμε την Ελλάδα από εσάς και τα ψέματά σας».

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Βουλή: Στην Ολομέλεια η συζήτηση και λήψη απόφασης για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής

Θεσσαλονίκη: Σκύλος δάγκωσε και τραυμάτισε στην κοιλιά 3χρονο αγοράκι

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε αισχροκέρδεια, αλλά τα πρόστιμα θα πέφτουν “βροχή”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ1Χθες 19:42 | Ειδήσεις

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι από τον ΑΝΤ1.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Σ’ αγαπώ Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ!Χθες 21:25 | Ειδήσεις

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την νίκη του στο Hellenic Championship, ο θρύλος του Τένις απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεβασμό και την ευγένεια που τον χαρακτηρίζουν.

Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματαΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Γίνεται έλεγχος για πιθανή νέα κατάρρευση.

Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου ΑθήναςΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Στην τελετή έναρξης του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έδωσαν επίσης το «παρών» οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Καραμέρος, Στέλιος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Σικελία - Πλημμύρες και καταστροφές σε περιουσίες (βίντεο)23:59Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης 23:45Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ 23:31Formula 1: "Pole" μετά την νίκη στο σπριντ για τον Λάντο Νόρις στην Βραζιλία - Έξοδος στο Q1 για τον Φερστάπεν23:17Στην Ύδρα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Τιμήθηκε από τον Δήμο με ειδικό μετάλλιο23:03Δυτική όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε μια ομάδα Παλαιστίνιων και δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν ελιές 22:48Ρέθυμνο: Συνελήφθη 39χρονος για τηλεφωνικές απάτες - Χιλιάδες ευρώ η λεία του22:34Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Βραζιλία: Έξι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες22:20Στρατηγικές συμφωνίες: Η Ελλάδα ενεργειακός παίκτης σε Ευρώπη και Μεσόγειο 22:06Νόβακ Τζόκοβιτς: Σ’ αγαπώ Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ!21:52Άγιος Παντελεήμονας: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 31χρονου - Συνελήφθησαν δύο άτομα21:38Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα21:24Hellenic Championship ATP 250: Νικητής ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αθήνα - Έφτασε τους 101 τίτλους καριέρας21:10ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι αγρότες - Παίρνουν μόνο "υποσχέσεις" και όχι "δεσμεύσεις"20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας20:28Αστακός τα Βορίζια: Αναζητούν τον "ηθικό αυτουργό" της βεντέτας20:14Βοιωτία: Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό - Πού επικεντρώνονται οι αρχές20:00Αντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ119:46Πούτιν: Αυτό που επιτύχατε έχει ιστορική σημασία για τον λαό μας σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη της ασφάλειας για τις προσεχείς δεκαετίες19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο