LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Χθες 21:51

Σαμαράς για ελληνοτουρκικά: Αυτό που έχουμε δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω

Ο πρώην Πρωθυπουργός, επέκρινε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τη στάση της στο Ουκρανικό, υποστηρίζοντας ότι φάνηκε "βασιλικότερη του βασιλέως".

Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού «Οι αθέατες όψεις του πολέμου στην Ουκρανία», σημείωσε ότι ο συγγραφέας τολμά να αποκαλύψει τις "αθέατες όψεις" της ουκρανικής κρίσης, πέρα από το κυρίαρχο αφήγημα των ΜΜΕ. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο συγγραφέας δεν έχει προκαταλήψεις αλλά οικοδομεί τη σκέψη του βήμα-βήμα, καθιστώντας το έργο του πολύτιμο.

Παράλληλα μίλησε για σοβαρά σφάλματα της Δύσης και είπε επ’ αυτού ότι η απόφαση για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν λανθασμένη και οδήγησε σε παγκόσμιες ανακατατάξεις. Ανέφερε ότι η Ρωσία αντί να απομονωθεί, συσπειρώθηκε με την Κίνα, την Ινδία, τον Αραβικό κόσμο και την Αφρική.

«Το "κυρίαρχο αφήγημα" δεν είναι πάντα η σωστή πλευρά της Ιστορίας», συνέχισε ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως «τώρα που ΗΠΑ και Ρωσία φαίνεται να διαπραγματεύονται και ο Τραμπ μιλάει κάθε εβδομάδα με τον Πούτιν, αμφισβητείται ο υπερβολικός ζήλος στήριξης στον Ζελένσκι».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την ελληνική στάση άτολμη και αντιφατική. Είπε επ’ αυτού ότι η Ελλάδα καταδίκασε τη ρωσική εισβολή χωρίς να συνδέσει την Ουκρανία με την Κύπρο. «Αντί να κρατήσει αποστάσεις, φάνηκε "βασιλικότερη του βασιλέως", σε αντίθεση με την Τουρκία που διατήρησε ισορροπία», υπογράμμισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί δυναμικά την ΑΟΖ, τις θαλάσσιες ζώνες, και χάνει έδαφος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Οι "συμφωνίες φιλίας" με την Τουρκία προκαλούν ερωτήματα για την αξιοπιστία και τη στρατηγική μας», τόνισε ενώ σημείωσε για τη γειτονική χώρα μεταξύ άλλων ότι αυτό που έχουμε, «δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω. Και έχουμε ήρεμα νερά όχι επειδή αυτοί δεν προκαλούν, αλλά επειδή εμείς δεν αντιδρούμε».

«'Άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει για αυτόκλητους συμβουλάτορες του καναπέ στα εθνικά. Πείτε του να μη στεναχωριέται, να μη ζορίζεται. Δεν χρειάζεται να ακούει κανένα άλλον. Άλλωστε έχει δίπλα του τον Γεραπετρίτη. Ο θεός να βάλει το χέρι του», είπε προς το τέλος της ομιλίας του ενώ τόνισε πως «αυτά που λέω για την πατρίδα μου θα συνεχίσω να τα λέω γιατί είναι θέμα ευθύνης».

Παρόντες ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μιλτος Χρυσομάλλης και Γιώργος Βλάχος. Ήταν επίσης παρόντες οι πρώην υπουργοί Κώστας Λαλιώτης, Στέφανος Τζουμάκας, καθώς και η Τόνια Αντωνίου, ο Γιώργος Τσίπρας και άλλοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Άφησαν βρέφος μόνο του στο μπαλκόνι ενώ κοιμόντουσαν

Άδεια διαμονής στους γονείς του 12χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο

Βόλος: 17χρονος με πατίνι εκσφενδονίστηκε μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟπαδική βία: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους 13 οπαδούς της ΑΕΚ (βίντεο)Χθες 18:30 | Ειδήσεις

Μεταξύ της σωρείας των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται, είναι και η «Διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης».

Πάτρα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων από τον 12χρονο που πνίγηκε στον ΑραχθοΧθες 13:01 | Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το πρωί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, η πολύωρη διαδικασία λήψης των οργάνων από τον 12χρονο

Τραμπ: Δεν θα σκοτώσουμε τον Χαμενεΐ, τουλάχιστον όχι προς το παρόνΧθες 20:08 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ζήτησε την «άνευ όρων» παράδοση της Τεχεράνης.

Σύμβουλος Σχολικών Επιτροπών καταχράστηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώΧθες 22:22 | Ειδήσεις

Ένα μέρος των ποσών που διαχειριζόταν, για ανάγκες σχολικών μονάδων, κατέληξε σε επενδύσεις ακινήτων στο όνομά του, σε αγορές αυτοκινήτων και σε τυχερά παιχνίδια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μουντιάλ Συλλόγων 2025: Η Ρίβερ Πλέιτ πήρε την νίκη κόντρα στην Ουράβα00:12ΠΑΟΚ-Μυστακίδης: Η νέα Τούμπα θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης23:59Γαλλίδα τζουντόκα έχασε τις αισθήσεις της μετά από λαβή στραγγαλισμού (βίντεο)23:47Ντόναλντ Τραμπ:''Ουπς, συγγνώμη γι' αυτό'' - Η αμήχανη στιγμή που του πέφτουν τα χαρτιά της συμφωνίας 23:35Σύμβουλος Σχολικών Επιτροπών καταχράστηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ23:21Τραγωδία στον Άραχθο: «Φως» σε έναν 11χρονο χάρισε με τον κερατοειδή του ο 14χρονος που πνίγηκε23:08Ουρουγουάη: Τέσσερις κρατούμενοι νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε φυλακή22:54Μητσοτάκης: Περισσότεροι επέστρεψαν στην Ελλάδα από όσους έφυγαν, η καλύτερη δικαίωση των πολιτικών μας στην αγορά εργασίας22:41Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης22:27Κριστιάνο Ρονάλντο: Χάρισε φανέλα της εθνικής στον Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμα για την ειρήνη22:14Σαμαράς για ελληνοτουρκικά: Αυτό που έχουμε δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω22:00Χατζηβασιλείου: Πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κατάρ21:46Μουντιάλ Συλλόγων 2025: Φλουμινένσε και Ντόρτμουντ έμειναν στην “λευκή ισοπαλία”21:31Κατερίνη: Νεκρή 73χρονη που ανασύρθηκε στην παραλία Μακρυγιάλου 21:17Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη για διαδικτυακή παρενόχληση21:00Καραμανλής: Με αιχμές για τα εθνικά θέματα η ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο20:44Έρχεται "ηλεκτρονικό ρολόι" για όλους - Επέκταση ψηφιακής κάρτας20:30Τραμπ: Δεν θα σκοτώσουμε τον Χαμενεΐ, τουλάχιστον όχι προς το παρόν20:14Η ελληνική αποστολή του March to Gaza επιστρέφει – Τέλος στην πορεία προς τη Γάζα20:00Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο